Common Law sæson 1 dvd anmeldelse

 
Common Law sæson 1 dvd anmeldelse

Anmeldelse skrevet af Rasmus Krarup

Common Law sæson 1 dvd anmeldelse
 
Tid: 8 timer 46 minutter
Lyd: Dolby Digital 5.1 English
Undertekster: Dansk, Svensk, Norsk, Finsk 
Aspect Ration: 1.78:1

Udgivelsesdato: 5. februar 2014
Distributør: FOX-Paramount
Antal disk: 3  = dvd
 
Genre: Komedie / action
 
Skuespiller:
Michael Ealy som Travis Marks
Warren Kole som Wes Mitchell
Sonya Walger som Dr. Elise Ryan
Jack McGee som Captain Mike Sutton
Lyle Brocato som Peter

Beskrivelse: 
Hvis man skal nævne en seriegenre, som bestemt ikke er en mangelvare, så må det være politiserier. De findes i alle mulige afskygninger og genudsendes konstant på mange af de almindelige kanaler i tv-pakken – det skyldes uden tvivl den meget procedure-prægede opbygning, hvor man kan se afsnittene enkeltvis og forholde sig til en ny sag hver gang. På den måde kan man springe fra og til, som man har lyst til, og serien bliver derfor et ganske godt tidsfordriv. Jeg har fået fingrene i den nye serie, Common Law, og jeg har givet mig i kast med sæson 1.
 
Common Law sæson 1 dvd anmeldelse
 
Serien følger betjentene Travis Marks (Michael Ealy) og Wes Mitchell (Warren Kole), som er dygtige betjente, men forfærdelige partnere. Da Wes i en tidligere sag truede Travis med en pistol, er de begge blevet påtvunget parterapi, så de kan bearbejde deres forhold som kollegaer. Det viser sig dog at være nemmere sagt end gjort, og serien følger deres hektiske rejse på jobfronten og ikke mindst på bromance-fronten.

Selve serien minder meget om den klassiske ’CSI’-skabelon, hvor man følger en ny sag for hvert afsnit, men hele tiden vender tilbage til de samme primærkarakterer. Konceptet er dog meget mere action-præget end andre produktioner indenfor samme genre, og det forfriskende nyt at se. Ofte er disse kriminalserier og politiserier yderst tekniske og fokuseret på selve processen i laboratoriet – men i denne serie er det mere det ’tunge arbejde’, som kommer i fokus og her får vi nogle ret underholdende scener med slagsmål, kapløb og mandehørm.

Hele temaet i serien tager udgangspunkt i konceptet ’et umage par’, og her bliver buddy-cop-elementer for alvor genoplivet på serieformat. Skaberne har fundet to meget forskellige personligheder og kastet dem sammen som politikollegaer, og det er ofte en meget velkendt kliché – her i denne serie fungerer det dog overraskende godt, da de begge to spiller ganske fremragende. Serien falder dog ofte ned i et hul af klichéer, da replikkerne og de små humorinputs i løbet af afsnittene ofte er meget tåkrummende eller bare lidt for uoriginale.
 
Common Law sæson 1 dvd anmeldelse
 
Selve serien roterer meget omkring drengerøvselementer og mandige ting, og det er ganske forrygende. Michael Ealy har tidligere haft stor succes i sin medvirken i serien Sleeper Cell, men i denne serie formår han at give sin karakter lidt mere coolness og ikke mindst en bad-ass-scorekaj-attitude. Sammenspillet mellem de to hovedroller er ganske fremragende, og selvom det af og til bliver lidt for mekanisk og oplagt, så formår der at sprudle en gennemtænkt kemi mellem disse to gutter.

Der er desværre lidt for meget påtrængende fokus på at skabe opmærksomhed omkring små biroller i løbet af serien – man kan altid huske nogle vigtige karakterer fra de helt store, mindeværdige serieproduktioner, og det forsøger alle nu at følge op på. Derfor sker det ofte, at en masse småmærkelige biroller bliver placeret tilfældige steder indenfor seriernes univers, og det virker af og til alt for opstillet og kunstigt. Sådan er det også i denne serie – de to hovedpersoner ville være rigeligt til serien, men vi skal også døjes med f.eks. deres nemesiskolleger og den lidt forvirrende kæreste/analytiker. Dog er deres politichef en ganske sjov og interessant karakter, så på visse punkter har de ikke skudt helt ved siden af.

Samlet set er første sæson af Common Law nogenlunde udmærket, hvis man lige trænger til at koble hjernen fra og blot se to gutter fyrer den af med sjove jokes, dårlig kemi og masser af action.

Tak til FOX-Paramount / PR Nordic

Anmeldelse skrevet marts 2015.

Tilbage til serie anmeldelser