Lucy blu-ray anmeldelse

 
Lucy blu-ray anmeldelse

Lucy blu-ray anmeldelse

Anmeldelse skrevet af Steffen Schiller

Lucy blu-ray anmeldelse  
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Zone: A-B-C = kodefri (DK udgave)
Spilletid: 1 time & 29 minutter
Lyd: DTS HD Master Audio 5.1 English
Undertekster: Dansk, Svensk, Norsk, Finsk, Engelsk + 9 andre
Aspect Ration: 2.40:1 High Definition 1080/24p

Blu-ray udgivelsesdato: 30. januar 2015
Distributør: 
Universal Sony Pictures Home Entertainment
Antal disc: 1

Genre: Action / Sfi-fi 
 
Instruktør: Luc Besson
Manuskript: Luc Besson
Producere: Marc Shmuger, Virginie Silla
Fotograf: Thierry Arbogast
Klip: Julien Rey
Musik: Eric Serra

Skuespiller:
Scarlett Johansson som Lucy
Morgan Freeman som Professor Norman
Min-sik Choi som Mr. Jang
Amr Waked som Pierre Del Rio
Julian Rhind-Tutt som The Limey
Pilou Asbæk som Richard

Beskrivelse: 
Hvad kan et menneske gøre, hvis det åbner for 100 procent af hjernekapaciteten og får adgang til hjernens yderste afkroge. Lucy (Scarlett Johansson) narres af sin kæreste Richard (Pilou Asbæk) til at aflevere en mappe til den nådeløse Mr. Jang (Choi Min-Sik), hvorefter hun bliver kidnappet af den skruppelløse forbryder og hans organisation. Hans medskurke indopererer en pakke med et nyt og meget stærkt syntetisk narko i hendes mave, for bagefter at tvinge hende til at smugle det ind i Europa. Pakken lækker, og hun udvikler overmenneskelige evner. Lucy får hjælp af professor Samuel Norman (Morgan Freeman), hvis mangeårige forskning i hjernens potentiale gør ham uovertruffen på det felt, og han er den eneste, som kan forstå, hvor det måtte føre hen. Lucy jagtes uophørligt af sine tidligere kidnappere, men da hun begynder at udvikle sine evner til overmenneskelige niveauer, ændre jagten karakter.
 
Lucy blu-ray anmeldelse
 
Luc Besson har haft en finger med i spillet på produktionen af mange hårdtpumpede actionfilm siden midtfirserne. I de senere år virker det som om, at der har været en periode, hvor han ikke rigtigt har haft samme inspiration som ved tidligere film. Med Lucy vender Luc Besson dog stærkt tilbage med elementer fra hans tidligere film, som eksempel Taxi og Léon. Den gamle rå stil er tilbage tilsat en farverig og futuristisk verden set igennem Lucys øjne. I denne Sci-fi actionfilm, leger han med tanken om menneskehjernens uopdagede potentiale og hvad vi som mennesker ville blive i stand til, hvis vi kunne bruge mere end 10% af vores hjernekapacitet, som forskerne påstår er det maksimale for et normalt begavet menneske. Luc Bessons forestilling om hjernens evolution, sender seeren ud på en vild rejse sammen med Lucy i hendes jagt for at forstå den udvikling, som hun gennemgår.

Der er fuld knald på action-elementet i Lucy, lidt i stil med Léon og Taxi. Det er sådan jeg elsker at se Luc Besson udfolde sig som instruktør og nu også som filmmanuskriptforfatter. Han står selv for begge dele i Lucy og resultatet er slet ikke så dårligt. Den asiatiske gangsterorganisation med Mr. Jang i spidsen disker op med dummeslag og blodige afstraffelser, mens politistyrkerne i filmen, desperat prøver at få styr på situationen i bedste Besson stil. Elementet der omhandler den menneskelige evolution og de muligheder som instruktøren forestiller sig, er utrolig flot og farverigt bragt til live i filmen. Det minder lidt om The Matrix sort grønne computergrafik. I Lucy har farvepaletten blot en langt større spredning. Det er en interessant evolutionsproces, som Luc Besson leger med og nogle af hans forestillinger påstås da også at være på rette spor. I ekstramaterialet bekræfter og afkræfter forskere inden for hjerneforskning, en del af de ting som Lucy oplever.

Det irriterer mig lidt, at der springes frem og tilbage imellem scener med Morgan Freeman, som professor Samuel Norman, der holder foredrag om menneskehjernens potentiale, og Lucys voldelige møde med Mr. Jang. Det virker en smule forvirrende og kunne godt være lavet anderledes, uden at det ville gå ud over historien. Det er ærgerligt, at Luc Besson ikke bruger lidt mere krudt på Lucys nyvundne evner og deres egenskaber. Filmen kunne godt tåle fem minutter mere hvor den viser, hvad hun er ved at blive udviklet til. Jeg siger ikke at der er for meget action, men når nu man vælger at blande videnskab om menneskets udvikling og narkosmugling, så havde det ikke gjort noget, hvis det videnskabelige element havde fyldt lidt mere i filmen.

Scarlett Johansson er uden tvivl filmens bærende rolle som Lucy. Hun spiller rollen ret overbevisende, selvom hun i nogle scener bliver så fjern, at man undres over om hun overhovedet er til stede. Det ser helt forkert ud når hun bare sidder og stirrer ud i luften. Hendes udvikling forklares på en måde, som gør at jeg købte præmissen om det syntetiske narko kaldet CPH4. Undervejs spiller Scarlett Johansson sammen med en del mindre og større birolleindehavere, blandt andet Pilou Asbæk i en lille birolle som kæresten Richard. Senere Morgan Freeman i en lidt større birolle, som den overraskede professor Samuel Norman, der har svært ved at begribe, at hans forskning ikke længere er teori. Tempoet i filmen er så intenst, at man ikke rigtig føler at karaktererne har noget forhold til hinanden, men det virker nu heller ikke som om det har været instruktørens intention. I det hele taget, så kører filmen derudaf med 300 kilometer i timen, indtil den kulminerer med Lucys sidste udviklingstrin.

Alt i alt, synes jeg at Lucy er en ret underholdende film og helt sikkert et fint comeback for Luc Besson, som langt om længe er tilbage i den gode gamle stil. Der er lagt op til voldsom action og vilde biljagter, og Luc Besson leverer varen. Selve historien er ikke noget, som man sidder og tænker ret meget over bagefter, da filmen bare er en banal actionfilm til lidt råhygge med slik og popcorn i sofaen. Så hvis du trænger til at slappe af foran skærmen og lade dig underholde, mens du deler en skål popcorn med kæresten eller kammeraterne, så er Luc sikkert noget for dig.
 
Lucy blu-ray anmeldelse
 
Filmen er filmet i High Definition 1080p og Aspect ratio 2.35:1. Billedet er skarpt og tydeligt under hele filmen og er en nydelse at se. Farverne er varme, klare og tydelige. De visuelle effekter er flot lavet og natursceneriet undervejs er knivskarpt.
 
Lydsporet er engelsk DTS-HD Master Audio 5.1, med masser af smæk på lydeffekternes detaljer. De mange intense scener med vild action, giver ens udstyr noget at arbejde med, uden at det går ud over dialogen undervejs. Generelt oplevede jeg at lyden var klar og tydelig, og effekterne fra skud og eksplosioner gav subwooferen noget at arbejde med.
 
- The Evolution of Lucy
- Cerebal Capacity: The True Science of Lucy

Tak til Universal Sony Pictures Home Entertainment.

Anmeldelse skrevet februar 2015.

Tilbage til Blu-ray anmeldelser