Criminal Minds sæson 9 dvd anmeldelse

 
Criminal Minds sæson 9 dvd anmeldelse

Anmeldelse skrevet af Steffen Schiller

Criminal Minds sæson 9 dvd anmeldelse
 
Tid: 16 timer og 15 minutter
Lyd: Dolby Digital 5.1 English, Italiensk / Dolby Digital 2,0 Spansk
Undertekster: Dansk, Svensk, Norsk, Finsk, Engelsk, Spansk,Italiensk, Hollansk 
Aspect Ration: 1.78:1

Udgivelsesdato: 11. december 2014
Distributør: Walt Disney studios home entertainment A/S.
Antal disk: 5  = dvd
 
Genre: krimi/drama
 
Skuespiller:
Joe Mantegna som David Rossi
Shemar Moore som Derek Morgan
Matthew Gray Gubler som Dr. Spencer Reid
A.J. Cook som Jennifer Jareau
Kirsten Vangsness som Penelope Garcia
Jeanne Tripplehorn som Alex Blake
Thomas Gibson som Aaron Hotchner

Beskrivelse: 
FBI’s ekspertanalytikere kender ingen grænser når det kommer til at opspore farlige og uforudsigelige mordere. Chefen Aaron Hotchner får hjælp af specialagenterne Alex Blake og David Rossi, hackeren Penelope Garcia og de øvrige medlemmer af BAU-teamet til at stoppe seriemordere, afsløre mørke hemmeligheder og redde liv – inklusiv livet på en af deres egne.
De tager en tur til Dallas for at finde en snigeskytte, som muligvis bliver motiveret af 50-årsdagen for Kennedys død. I Chicago skal der løses en mordsag, som viser sig at være mere omfattende end først antaget, og ender som en massemordsag. J.J. holder på en hemmelighed, der kan sætte hendes liv i fare. Garcia vender tilbage til sin hacker-fortid og genoptager kontakten med en gammel flamme. Blake oplever en anspændt genforening med sin far og bror, og Hotch kollapser under et møde og må kæmpe for sit liv.
 
Criminal Minds sæson 9 dvd anmeldelse
 
Hvem siger, at det ikke kan være spændende at følge en gruppe adfærdsanalytikere på en travl arbejdsdag? Især hvis de arbejder for et af FBI’s omrejsende specialhold, med speciale indenfor massemordere og andre galninge. Der er gang i det lille syvpersoners hold, når de pligtopfyldende tager fra den ene ende af USA til den anden for at få sat de skyldige bag tremmer. Som så mange andre moderne tv-serier, er Criminal Minds inspireret af ordensmagtens arbejdsmetoder og de ressourcer, som står til rådighed for efterforskningen. I denne serie fokuseres på de eksperter indenfor FBI, som er i stand til at sammenstykke en profil af forbryderen, når de leder efter adfærdsmønstre på gerningsstedet.

Det velfungerende FBI-team er en blandet sammensætning af eksperter, som skiftes til at vise deres evner i denne sæsons interessante sager. Man bliver hele tiden holdt fast foran skærmen, når man spændt følger forbrydernes gerninger skridt for skridt, samtidigt med, at FBI-eksperterne prøver, at finde frem til dem og hindre flere grusomheder. Stemningen i de forskellige afsnit, er intens og nogle gange ret uhyggelig, når man får lov til at følge en af de iskolde psykopater, som denne sæson er spækket med. Man sidder tit med en ide om, hvem forbryderen er og ofte får man også set ansigtet på vedkommende, mens han eller hun begår sine uhyrligheder. Det betyder dog ikke, at man bare sidder og venter på, at FBI lægger dem i håndjern. Tit gemmer sagerne på flere grimme overraskelser, som ikke altid er til at få øje på og det øger bare spændingen yderligere.

Det er en interessant fremgangsmetode, at lade seeren får et indblik i både forbrydelse og opklaring. Selvom jeg sad og kunne følge med i begge lejre, så mistede handlingen ikke spænding og fastholdt stadig min interesse. Tværtimod var der flere gange et eller andet, som fik historien til at tage en helt anden drejning. En drejning, som fik mine gisninger til at falde til jorden og pludselig kastede nyt lys på forbrydelsernes detaljer. Det er helt sikkert et plus, når en tv-serie ikke forærer alle sine hemmeligheder væk og lader sit publikum prøve at regne dem ud.
 
Criminal Minds sæson 9 dvd anmeldelse
Indgangsvinklerne til historierne i Criminal Minds har lidt mere at byde på end andre tv-serier i samme genre. Der er en afbalanceret blanding af action, analyser af mulige gerningsmænd og forhør, hvor mistænkte grilles. Serien følger virkeligelighedens trend, hvor vi gerne vil være med fremme, hvor alting sker. Vi vil så nødig gå glip af noget. Journalister har i flere år været med forskellige hære og politistyrker, helt fremme i forreste linje, for at stille seernes nysgerrighed. Det må være en af årsagerne til at serier som Criminal Minds er blevet så populære. Her må vi dog nøjes med det billede, som instruktøren vælger at male af virkelighedens FBI analytikere. Der er sikkert mange af tv-seriens fremgangsmåder, som er tæt på virkelighedens, men opklaringernes succesrate virker lidt overdrevne. Det ville dog være rart, hvis FBI-holdet en gang imellem ikke fik løst deres sag eller havde problemer med at finde forbryderen, så det viste et mere realistisk spejlbillede af virkelighedens FBI.

Criminal Minds sæson 9 byder på adskillige grove forbrydelser, som bliver præsenteret på en uhyggelig og spændende måde. Desværre er der ikke overladt meget til vores fantasi, da uforståelige detaljer, bliver forklaret af eksperterne i løbet af de pågældende afsnit. Det er meningen at alle skal kunne gå fra afsnittene med en forklaring, der ikke kræver at man tænker mere over handlingen. Criminal Minds er en af de bedre tv-serier i denne genre og formår at hæve sig en smule op over en middelkarakter. Den er underholdende og spændende, men desværre også hurtigt glemt igen. Der er ikke noget stof til eftertanke, når rulleteksterne starter og det er også fint, hvis man bare vil underholdes uden at tænke mere over de grusomheder, der lige har været vist på skærmen.

Walt Disney studios home entertainment A/S.

Anmeldelse skrevet januar 2015.

Tilbage til serie anmeldelser