NCIS Sæson 11 dvd anmeldelse

 
NCIS Sæson 11 dvd anmeldelse

Anmeldelse skrevet af Steffen Schiller

NCIS Sæson 11 dvd anmeldelse
 
Tid: 16 timer og 22 minutter
Lyd: Dolby Digital 5.1 English
Undertekster: Dansk, Svensk, Norsk, Finsk 
Aspect Ration: 1.78:1

Udgivelsesdato: 18. december 2014
Distributør: FOX-Paramount
Antal disk: 6  = dvd
 
Genre: komedie/action/krimi
 
Skuespiller:
Mark Harmon som Leroy Jethro Gibbs
Michael Weatherly som Anthony DiNozzo
Pauley Perrette som Abby Sciuto
David McCallum som Dr. Donald Mallard
Sean Murray som Timothy McGee

Beskrivelse: 
Den 11. sæson af det militære krimi-drama starter med en eksplosion i Washington DC, der dræber flådeministeren Clayton Jarvis. Holdet mistænker, at bombardementet er knyttet til mordet på Navy Løjtnant McBride, der blev fundet i forrige sæson. Gibbs tager til Iran for at efterforske og bliver hjulpet af en usandsynlig allieret, forsvarsministeriets efterforsker Richard Parsons.

Agent Jethro Gibbs, leder atter sit team af specialagenter gennem farlige missioner, hvor de beskytter nationen mod biologiske våben, hospitalsbombninger og en uberegnelig terrorgruppe. I denne sæson udsættes NCIS-teamet for helt nye prøvelser, da en af deres egne tages som gidsel af en terrorist, og en mystisk, berygtet morder sender teamet til New Orleans i et nervepirrende afsnit i to dele. NCIS-teamet er tilbage, stærkere end nogensinde!
 
NCIS Sæson 11 dvd anmeldelse
 
Den originale NCIS er tilbage i sæson 11. Man har rystet posen i et forsøg på at forny serien, så de trofaste fans fortsat har lyst til at følge den populære tv-serie. Mens de første afsnit kørte henover skærmen, begyndte et lille håb at spire i mig. Var det virkelig muligt at NCIS, originalen, havde fundet en vej udenom de udfordringer, som enhver længere tv-serie kommer til at stå overfor? Var der nye tiltag, som gjorde op med snigende ensformighed?

Mange af seriens afsnit får inspiration fra de internationale konflikter, som USA deltager i, rundt omkring på jorden. I nogle afsnit prøver man at belyse de lokale samfunds overgreb, på de menneskerettigheds-principper, som vesten gerne så indført overalt på jorden. Terrorisme fylder meget i sæson 11, og er også det der forstyrre agent Gibbs og hans team i deres daglige arbejde, hvor en kynisk terrorcelle gang på gang undgår at blive optrevlet af NCIS. Tv-serien er stadig domineret af de klassiske afsnit, hvor et tilfældigt mord på et medlem af U.S. Navy bliver opklaret med den sædvanlige snilde af Gibbs og hans undersåtter. Det nye er den overliggende historie med den lyssky terrorcelle, som får flere afsnit til at hænge sammen og dermed kræver at seeren følger alle afsnit.

Hakkeordnen i agent Gibbs team er ikke så fast som den plejer at være og det frembringer nogle komiske situationer mellem blandt andet McGee og Dinozzo. Et af seriens kendetegn, nemlig drillerierne imellem kollegaerne, fortsættes i denne sæson, men tilføres en ny vinkel, da en af agenterne ændre sin personlighed og dermed sine handlinger på en, for kollegaerne, meget forvirrende måde. Dette er med til at gøre handlingen lidt mere spændende, fordi man ikke længere kan regne med agentens tidligere reaktionsmønster. Et nyt team-medlem er også med til at give serien et løft og får da også interessen til at stige en smule. Det er set før i en anden sæson, men denne gang prøver man med en helt anden type agent, som ser ud til at kunne skabe en ny og frisk dynamik i det velkendte NCIS-hold.
 
NCIS Sæson 11 dvd anmeldelse
 
Der har altid været en form for humor imellem agenterne og deres kollegaer, som på en måde har gjort dem til en lille familie. Denne kollegiale humor er der ikke pillet meget ved. Agenten, som ændre personlighed, er dog med til at friske humoren en smule op i den kendte jargon. Desværre er de få nye tiltag ikke nok til at trække tv-serien op fra en middelmådig karakter. Det skyldes mest at serien ser ud til at køre på autopilot. Man holder sig primært til kendte fremgangsmetoder, som man allerede ved, at flertallet af seerne holder rigtig meget af. Det virker som om, at man ikke tør tage alt for store skridt, når man vælger nye tiltag, som skal forfriske den aldrende serie. Det er ærgerligt, da de forskellige afsnit går hen og bliver ensformige.

På trods af den ensformige opskrift, som afsnittene er opbygget på, så er originaliteten i NCIS, den overliggende historie og forsøgene på at tilføre NCIS-holdet noget nyt, med til at holde tv-serien oppe af vandkanten. Det er uden tvivl en tv-serie, som de fleste kan følge med i og slappe af til, når der er behov for at koble helt fra og bare lade sig underholde.

Tak til FOX-Paramount / PR Nordic

Anmeldelse skrevet januar 2015.

Tilbage til serie anmeldelser