Bones sæson 9 dvd anmeldelse

 
Bones sæson 9 dvd anmeldelse

Anmeldelse skrevet af Steffen Schiller

Bones sæson 9 dvd anmeldelse
 
Tid: 17 timer og 21 minutter
Lyd: Dolby Digital 5.1 English
Undertekster: Dansk, Svensk, Norsk, Finsk 
Aspect Ration: 1.78:1

Udgivelsesdato: 18. december 2014
Distributør: FOX-Paramount
Antal disk: 6  = dvd
 
Genre: komedie/drama/krimi
 
Skuespiller:
Emily Deschanel som Dr. Temperance 'Bones' Brennan
David Boreanaz som Special Agent Seeley Booth
Michaela Conlin Michaela Conlin som Angela Montenegro
T.J. Thyne som Dr. Jack Hodgins
Tamara Taylor som Dr. Camille Saroyan

Beskrivelse: 
Booth og Bones tager afsted til Buenos Aries og selvfølgelig kan de ikke holde sig i ro og nyde ferien. De ender med at hjælpe til med at efterforske mordet på en gammel nazistisk krigsforbryder.
Tilbage på Jeffersonian drøfter Angela og Hodgins endnu et barn, Sweets tager orlov, Cam bliver offer for identitetstyveri, Clark skriver en roman og Wendell bliver overrasket af nyheder, der kan påvirke hans fremtid på laboratoriet.
 
Bones sæson 9 dvd anmeldelse
 
Udbuddet af krimi tv-serier i disse dage er enormt og rigtig mange af dem, tager os med ind i undersøgelsen af ofrenes lig og effekter, mens agenter eller kriminalbetjente efterforsker mordscenen. De fleste serier er delt op med nogenlunde lige store dele af action og laboratoriearbejde, så tempoet kan holdes på et niveau, hvor seeren ikke begynder at tænke alt for meget over de ting, der glider henover skærmen. Bones stikker en lille smule ud, når det gælder dette blandingsforhold. Her lægges nemlig meget stor vægt på det retsmedicinske arbejde, hvor man prøver at finde ud af hvem ofret er og hvordan vedkommende mistede livet. Tv-serien er løseligt baseret på den retsmedicinske antropolog og forfatter Kathy Reichs arbejde. Desuden er karakteren Temperance ”Bones” Brennan også løseligt baseret på Reichs person.

Man følger den retsmedicinske antropolog Temperance “Bones” Brennan (Emily Deschanel) i hendes samarbejde med FBI-agenten Seeley Booth (David Boreanaz), som også er hendes kæreste. Bones og hendes kollegaer på det retsmedicinske hold arbejder i et topmoderne laboratorium, som danner rammerne for langt de fleste scener i tv-serien. Man prøver at afspejle lidt af samtidens problematikker, i form af besparelser på personale og stram økonomi, men også samarbejdet imellem FBI og de retsmedicinske eksperter. Rammerne virker troværdige, omend noget af den teknologi som bliver brugt, virker tilpasset tv-serien og derfor er en smule urealistisk i forhold til virkeligheden. Det ultramoderne setup er, ligesom eksperternes hurtige opdagelser og konklusioner, tilpasset tv-serien på bekostning af realisme. Det er en af de ting, som man bare må acceptere, når man sætter sig ned og følger med i en serie som Bones.
 
Bones sæson 9 dvd anmeldelse
 
Når man er nået til niende sæson i en genre som denne, bliver man nødt til at tilføje nogle ekstra elementer, for at fastholde sit publikum. Følelserne imellem Bones og Booth er et af disse elementer, som man har taget til næste naturlige skridt. Deres bryllupsplaner har stor indflydelse på den daglige rutine i vennekredsen og mellem kollegaerne. Det giver en del spændte situationer som giver mulighed for at tilføre komik og neglebidende spænding. Desværre er de nye tiltag ikke rigtig nok. Efterhånden som jeg så mig igennem sæsonen, var det meget tydeligt, at det kun var ofrene og metoderne som de var blevet slået ihjel på, der havde et strejf af nyt over sig. Selve opbygningen af de forskellige afsnit er enormt ensformig og begynder allerede at blive en smule kedelig i første tredjedel af sæsonen. Den store tiltrækning i Bones, har hele tiden været, at man kunne komme med om bag politiarbejdet og få en følelse af, hvordan eksperterne fandt frem til de små detaljer, som kastede nyt lys på dødsårsagerne, så FBI bagefter kunne tage fat i de skyldige.

Tv-serien virker lidt træt og de forskellige FBI-sager virker desværre ikke så spændende mere, fordi det meste er set før. Der mangler et friskt pust og det er altså ikke nok, at krydre med et identitetstyveri og et bryllup, som har ligget i luften et stykke tid. Det løfter da serien en smule, når vi gennemlever Dr. Camille Saroyans frustrationer i det, der måske er alles værste mareridt, nemlig en anden person, der udgiver sig for at være hende og dræner hendes bankkonto. Selvom man efter 9 sæsoner er kommet tættere på hovedpersonerne, så føler jeg ikke, at de virker som rigtige mennesker. Der er stadig en vis distance, som gør at jeg ikke kan identificere mig med dem. Bones leverer sådan set, hvad den lover, men tv-serien er desværre også nået derhen, hvor det bliver alt for ensformigt og kedeligt. Måske er tiden bare rendt fra serien. Jeg har i hvert fald ikke det samme behov for at sætte mig ned og se sæson 10, når den engang sættes til salg.

Tak til FOX-Paramount / PR Nordic

Anmeldelse skrevet januar 2015.

Tilbage til serie anmeldelser