Castle Sæson 6 dvd anmeldelse

 
Castle Sæson 6 dvd anmeldelse

Anmeldelse skrevet af Steffen Schiller

Castle Sæson 6 dvd anmeldelse
 
Tid: 15 timer og 44 minutter
Lyd: Dolby Digital 5.1 English / Dolby Digital 2,0 Fransk, Tysk, Spansk
Undertekster: Dansk, Svensk, Norsk, Finsk, Engelsk, Tysk, Spansk, Fransk, Hollansk 
Aspect Ration: 1.78:1

Udgivelsesdato: 11. december 2014
Distributør: Walt Disney studios home entertainment A/S.
Antal disk: 6  = dvd
 
Genre: krimi/drama

Instruktør: Thomas J. Wright
Manuskript: Andrew W. Marlowe, David Graer
Producere: B.la. David Amann, Elizabeth Beall, Chad Gomez Creasey
Musik: Robert Duncan
 
Skuespiller:
Nathan Fillion som Richard Castle
Stana Katic som Kate Beckett
Susan Sullivan som Martha Rodgers
Jon Huertas som Javier Esposito
Seamus Dever som Kevin Ryan

Beskrivelse: 
Efter Castles romantiske frieri til Beckett, hvad sker der så? Det karismatiske makkerpar står overfor mange nye udfordringer med både bryllupsplaner og spændende forbrydelser i den sjette sæson af Castle. Becketts nye job og Castles hengivenhed indebærer en række komplikationer, som kan ende med, at de skilles for altid. Desuden er Castle bekymret for sin datter, som er flyttet sammen med sin frisindede kæreste.
 
Castle Sæson 6 dvd anmeldelse
 
Findes der en krimi tv-serie, som adskiller sig fra genrens store grå masse? Det spørgsmål kan der naturligvis godt svares ja til. Er Castle så den serie? Rigtig mange tv-serier følger slavisk den samme opskrift, afsnit efter afsnit og det ender tit med at blive til en ensartet ligegyldig masse, som desværre snyder seerne for kvalitet og gode historier. Castle gør et ihærdigt forsøg på at hæve sig over sine konkurrenter i den grå suppegryde med humoristiske tiltag fra Castle og skræmmende familie situationer.

Der er absolut potentiale i Castle. Man forsøger igennem de to ledende karakterers historie, at få dem til at fremstå som virkelige mennesker med almindelige problemstillinger, som de fleste mennesker går og bøvler med i hverdagen. Richard Castle og hans skarpe forfatterhjerne, med speciale i mordmysterier, adskiller sig fra det normale hverdagsbillede, og det får ham til at fremstå en smule uvirkelig. Hans evne til altid at spore sig ind på mordgådernes løsning, gør desværre at jeg ikke kan forestille mig ham i virkelighedens verden.

Enhver tv-serie har behov for et friskt pust når den skal fastholde sit publikum efter fem sæsoner. I dette tilfælde bruges bryllupsplaner og nye karrieremuligheder til at løfte serien. Bryllupsplanerne er en naturlig følge af de foregående fem sæsoners følelsesudvikling imellem det skæve makkerpar. Det benyttes selvfølgelig til at gøre denne sæson mere interessant for sit publikum. Det er egentlig ikke så tosset, at mikse mordsagerne op mod turtelduernes bekymringer for deres nye liv sammen som mand og kone. Udsigten til familielivet sammen, fylder en hel del i 6 sæson og får noget af tiden flyttet lidt af fokus fra den ensartede rækkefølge, som mordsagerne bliver opklaret i, i Castle.

Hovedpersonerne og de større biroller omkring dem, leverer en let underholdning med humor og venskabelige drillerier mellem karaktererne. Det virker fint i nuet, men det bliver desværre lidt mat efterhånden, som man ser sig igennem de 23 tv-afsnit. Problemet er, at de forskellige mordmysteriers opbygning kommer til at ligne hinanden, som i de fleste andre mainstream krimi-serier. Trods et forsøg på at sælge det overordnede kærlighedsdrama imellem Beckett og Castle, så bliver de aldrig helt karaktererne, som man identificerer sig med og får et dybere forhold til. Jeg synes, at det er ærgerligt, at man ikke føler sig knyttet mere til hovedpersonerne og de større biroller. Det ville gøre serien endnu bedre, hvis man følte, at de var rigtige mennesker, som man kunne forholde sig til. Det havde også været rart med noget mere mystik omkring Becketts sager, så man rent faktisk fik nogle flere overraskelser i jagten på morderen.
 
Castle Sæson 6 dvd anmeldelse
Alle kan følge med i dette hyggelige krimi/kærligheds-drama, som ikke kræver at man er på hele tiden, for at få forstå historien. Hvis man læner sig tilbage og forventer ukompliceret underholdning i de efterfølgende 40 minutter, så får man helt sikkert leveret varen i Castle sæson 6. Tv-serien adskiller sig ikke ret meget fra andre krimi/drama-serier, men vil man gerne opleve en serie med lidt mere afslappet stil, end de mange hårdtpumpede serier med fuld knald på, så er denne tv-serie et sjovt alternativ, som er mindst lige så letfordøjelig.

Castle er ikke en serie, som udfordrer dig med uforudsigelige mysterier og et uigennemskueligt plot. Det er lykkedes at ryste lidt af den grå anonymitet af sig, med det varme bånd mellem Beckett og Castle, men langtfra nok til at komme op på den hylde, hvor det bliver neglebidende uforudsigeligt.

Walt Disney studios home entertainment A/S.

Anmeldelse skrevet januar 2015.

Tilbage til serie anmeldelser