Deliver Us From Evil blu-ray anmeldelse

 
Deliver Us From Evil blu-ray anmeldelse
 
Deliver Us From Evil blu-ray anmeldelse

Anmeldelse skrevet af Michael Sørensen

Deliver Us From Evil blu-ray anmeldelse  

Zone A-B-C = kodefri (DK udgave) 
Spilletid: 1 time & 58 minutter 
Lyd: DTS HD Master Audio 5,1 : Engelsk 
Undertekster: Dansk, Svensk, Norsk, Finsk. Engelsk + 7 andre sprog
Aspect Ration: 2.40:1 High Definition 1080/24p

Blu-ray udgivelsesdato: 27. december 2014
Distributør: Universal Sony Pictures Home Entertainment 
Antal disk: 1 = blu-ray

Genre: Gyser

Instruktør: Scott Derrickson
Manuskript: Scott Derrickson, Paul Harris Boardman
Producere: B.la. Paul Harris Boardman, Jerry Bruckheimer, Glenn S. Gainor
Fotograf: Scott Kevan
Klip: Jason Hellmann
Musik: Christopher Young

Skuespiller:
Eric Bana som Sarchie
Édgar Ramírez som Mendoza
Olivia Munn som Jen
Chris Coy som Jimmy
Dorian Missick som Gordon
Sean Harris som Santino
 
Beskrivelse: 
Deliver Us From Evil er historien om politibetjenten Ralph Sarchie, der efterforsker en række voldsomme og uforklarlige forbrydelser i New York. Han bliver opsøgt af den ukonventionelle præst, Mendoza, som tilbyder ham sin hjælp. Han mener nemlig, at forbrydelserne skyldes djævlebesættelse og den eneste måde at stoppe det på er eksorcisme. Jo nærmere de efterforsker sagerne, jo tydeligere bliver det, at der er dæmoniske kræfter på spil. Men Sarchie begynder selv at blive besat af sit arbejde som både politibetjent og dæmonjæger og det går ud over hans familie.
 
Deliver Us From Evil blu-ray anmeldelse
 
Gysergenren er velsagtens en af de mest progressive af alle filmgenrer. Desværre er det oftest også en genre, hvor man igen og igen bygger på de samme skrøner, der sjældent har andet end en tynd hovedhistorie, der adskiller filmene fra hinanden. Det er modsætninger der mødes, hvilket hovedsageligt skyldes, at der overordnet set kun findes to slags gysere. Dem der er innovative, lavet af ildsjæle og sjældent med særlig mange penge i ryggen. Så er der dem, der er lavet af de store selskaber, der oftest genbruger plots, historier og myter, der allerede er set mange gange før. Det er ikke så mærkeligt, for det er dyrt at tage chancer, hvis man er et stort selskab i Hollywood. Derfor ser vi oftest også remakes af allerede populære gyserfilm, der pludselig bliver finpudset med bedre effekter, større budgetter og kedelige historier til følge. Deliver Us From Evil er en mainstream historier fra et stort selskab – og derfor falder den helt automatisk i den sidste kategori. Det betyder også, at den falder i gryden med floskler, klichéer og genbrug af plots og historie.

Historier om uddrivelser, besættelse og uforklarlige fænomener, der skræmmer normale mennesker fra vid og sans er heller ikke nytænkning, men der er alligevel noget at komme efter i Deliver Us From Evil. For selv om det hele er set før – endda også i en bedre indpakning, så byder filmen på en nerve og intensitet, der dels skyldes et velskrevet manuskript, men så sandelig også handler om, at man har valgt de rigtige skuespillere til de forskellige roller. Eric Bana, som jeg aldrig har tilgivet for Ang Lee’s Hulk, er storartet i hovedrollen som betjenten, der sætter eget og familiens liv på spil, da han får en fornemmelse, som han bare ikke kan slippe af med igen. Når han samtidig er omringet af dygtige skuespillere, der aldrig falder igennem deres roller, så er man rigtig godt på vej – uanset hvor slidt en kliché selve hovedhistorien er. Det er derfor også små chokeffekter, som man skal hænge sin hat på, hvis man gerne vil overraskes med Deliver Us From Evil, for hele plottet er ikke svært at gennemskue meget tidligt i filmen.

Det hele foregår i et dystert og oftest regnfuldt scenarie, hvilket giver en god baggrund, der smager lidt af Hollywoods hæderkronede Film Noir tider, der satte stemning højt på prioritetslisten, når der skulle laves film. Den stemning eksisterer også i denne film, der selv om den ikke er så mystisk, som den gerne vil være, alligevel formår at holde niveau på grund af graden af intensitet i hovedparten af scenerne. Desværre trækker det ned, at man konstant vælger at vise scener, der ikke er skabt af andre årsager end karakteropbygning af hovedpersonen, hvilket strengt taget slet ikke er nødvendigt. Vi behøver derfor ikke at se ham som faderfiguren, der sætter familien så højt, at han gerne deltager i datterens fodboldkampe. Det er lidt fordummende, for man gennemskuer hurtigt, at disse scener kun eksisterer, for at vi kan forså at hans personlighed ændrer sig mod slutningen af filmen, hvilket er at gøre sit publikum til små børn, der skal føres gennem filmen ved hånden.

Slutningen er effektfuld, men der mangler stadig et element af overraskelse. Så hvis du allerede har set film og hjemsøgte huse, besatte mennesker og overnaturlige kræfter, der har en knap så synlig agenda, så vil du næppe være overrasket over denne film. Til gengæld bliver du sandsynligvis godt underholdt - og den slags film skal der gudskelov også være plads til.
 Deliver Us From Evil blu-ray anmeldelse
Deliver Us From Evil er en mørk film. Ikke bare i udtryk, men også rent visuelt. Har man ikke udstyret i orden, kan det derfor blive et mareridt af gråt i gråt, hvor detaljerne sandsynligvis vil være svære at få øje på. Har man derimod den tekniske del på plads, så svigter denne udgivelse ikke. Et helt eminent mørk visuel stil bliver smukt kørt over skærmen med et gennemtrængende flot sortniveau, der sagtens kan bruges som reference ved en eventuel test af kalibrering. De lyse scener er klare og tydelige, selv om der er ganske få af dem.
 
Her er smæk for skillingen. Effekterne er yderst effektfulde i et 5.1 DTS HD MA lydspor, der ikke er bange for at give gas, når der er allermest action på skærmen. Kombineret med masser af detaljer i de mere stille scener, er vi meget tæt på fuldt hus, for et lydspor, der giver rigtig meget spark i dit setup. Detaljegraden på dialogen er også rigtig god og musikken, der primært leveres af The Doors, er fint pakket ind uden at det bliver overdrevent på noget tidspunkt.
 
-Deliver Us From Demons
-The Two Sergeants
-The Demon Detective
-Directors Commentary
-Illuminating Evil

Anmeldelse skrevet december 2014.

Tak til Universal Sony Pictures Home Entertainment

Tilbage til blu-ray anmeldelser