Rio 1 & 2 dvd anmeldelse

 
Rio 1 & 2 dvd anmeldelse

Anmeldelse skrevet af Steffen Schiller

Rio 1 & 2 dvd anmeldelse  
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Lyd: Dolby Digital 5.1 English, Dansk
Undertekster: Dansk, Svensk, Norsk, Finsk,

Distributør: FOX-Paramount
Antal disc: 2

Genre: animation

Beskrivelse RIO: 
Rio handler om Blu, en sjælden sydamerikansk papegøje, som en dag finder ud af, at den er den sidste han af sin art. Da en brasiliansk ornitolog, Tulio, fortæller Blu og hans ejer, Linda, at der er en anden af samme art som ham – og det er en hun – forlader Blu og Linda deres trygge hjem i USA og følger med ornitologen til Rio for at møde hende. Det er dog langt fra kærlighed ved første blik mellem den tamme Blu og den ekstremt selvstændige højtflyvende hun, Jewel. Uventede handlinger sender de to ud på deres livs eventyr, hvor de lærer alt om venskab, kærlighed og om at være åbne for livets mange mirakler.
 
Rio 1 & 2 dvd anmeldelse
 
Rio er som regnbuen fyldt med glade farver. De kraftige farver som kendetegner denne film er med til at sprede en god stemning. Nuancerne er nøje udvalgt, så dyr, mennesker og omgivelserne er så naturlige som muligt i denne flotte animerede film. Der bliver kræset om hele familien med en rigtig god historie, flotte animationer og fin humor. Selv historiens skurke giver anledning til en del gode grin og når de kommer galt afsted, så er det på en måde, som for de fleste vil virke morsom.

Jeg har set filmen med både dansk og engelsk lyd. Jeg var meget begejstret for det originale engelske lydspor, som er fyldt med sjove replikker, sang og god musik. Det danske lydspor gør absolut ikke filmoplevelsen dårligere for det voksne publikum og tilpasningen af de sjove replikker, synes jeg er lykkedes fint for de danske skuespillere, som lægger stemmer til.

Det er svært ikke at falde for Blu og den farverige verden, som han bevæger sig i på sine eventyr. Det er lidt adoptivsøn vender hjem til sine rødder og lærer sider af sig selv at kende, som var total ukendte før. Det med at kaste sig ud i det ukendte og lære nye venner at kende, samtidig med at man er nødt til at udvikle sig selv for at tilpasse sig, bliver i Rio vist i en hjertevarm fortælling, som er fyldt med kærlighed blandt nyvundne venner, appetit på et nyopdaget liv i vanvittig flotte omgivelser. Det handler om, hvordan venner hjælper hinanden ud af svære situationer, så man bagefter igen kan nyde livets glæder sammen.

Det er alle tiders film for familien, når der skal hygges sammen med børnene på en trist og kold vintereftermiddag. Der er masser af energi og glæde i Rio og det smitter af på publikum, når de glade sambarytmer får lov til at lyde fra stuens højttalere. Helt sikkert en film som gør en glad i låget og gør ungerne glade, når de følger Blu på hans sjove rejse til sit fødeland.
 
 
Beskrivelse RIO 2:
De farverige karakterer fra succeskomedien Rio er tilbage med en flok nye venner i denne højtflyvende opfølger for hele familien. Festen fortsætter, da Blu, Jewel og deres tre børn begiver sig ud på en farverig, morsom og musikalsk rejse igennem Brasilien for at finde de artsfæller som Linda og Tulio er stødt på i Amazonas. I sine forsøg på at vænne sig til de nye omgivelser i familiens favn, står Blu over for den mest skrækindjagende udfordring af alle: sin svigerfar. Desuden er en gammel fjende på sporet af Blu og Jewel.
 
Rio 1 & 2 dvd anmeldelse
 
Jeg er endnu en gang blevet fortryllet af den farverige verden, som Blu lever i. Denne gang synes jeg at historien er en smule mere alvorlig, da emner som ulovlig fældning af regnskoven i Amazonas og bevaring af truede arters habitat fylder en del af filmen. Det er dog de fede latinamerikanske rytmer og megen god humor for hele familien, der dominerer Rio 2.

Blu og Jewel har fået sig en lille familie, som virker en lille smule rodløs og derfor har adopteret en del menneskelige vaner i deres hverdag. Jeg synes at det var ganske interessant at se, hvordan Jewel prøver at pege den lille familie i retning af deres sande identitet som sjældne blå papegøjer, der ikke behøver menneskeskabte gadgets for at klare sig. Den identitet bliver tydeligere for familien under deres lange rejse til Amazonas, hvor deres sande jeg sidder gemt i junglen.

Brugen af den latinamerikanske musik og sang smitter endnu en gang af på publikum og flere gange sad jeg og fløjtede med på den glade musik. Nøjagtigt som i Rio, er det svært ikke at komme i godt humør af at følge med i Blu og hans rejse til den vilde Amazon-jungle. Der opstår en masse sjove hændelser, da Blu bliver udsat for sit livs største mareridt, da han pludselig bliver tvunget til at gøre op med sit tidligere liv i menneskernes verden. Her er der virkelig tale om at komme tilbage til sin arts rødder. En radikal omvæltning så stor, at den truer selve Blus fundament i livet. Jeg så en næsten umulig udfordring, som skulle tages op og løses, for at beholde sine kære og sin egen værdighed. Der er en del alvor, som man som voksen kan forholde sig til, mens man nyder andet kapitel af Blu og Jewels rejse.

Rio 2 er en god historie, som i virkeligheden kun skæmmes en lille smule i forhold til Rio, fordi der denne gang ikke er helt den samme nyhedsværdi over filmen. Der er heldigvis masser af wow, humor og fin historie i filmen, så der er aldrig et kedeligt øjeblik undervejs. Jeg synes absolut at Rio 2 er en værdig toer med sin egen gode fortsættelse af Blu og Jewels familieeventyr. Ligesom i Rio, er der god underholdning for hele familien. De mere alvorlige sider af historien, synes jeg ikke skæmmer børneoplevelsen og det er i mine øjne ok, at minde mig om, at man bør passe lidt bedre på jorden. Jeg er sikker på at familien vil elske at holde hyggeweekend i selskab med Rio og Rio 2. Jeg var i godt humør efter at have set både Rio og Rio 2 og kan absolut anbefale dem til en god oplevelse foran tv’et for familien.

Tak til FOX-Paramount / PR Nordic

Anmeldelse skrevet december 2014.

Tilbage til Dvd anmeldelser