A Merry Christmas Miracle dvd anmeldelse

 
A Merry Christmas Miracle dvd anmeldelse

Anmeldelse skrevet af Steffen Schiller

A Merry Christmas Miracle dvd anmeldelse  
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Tid: 1 time 21 minutter
Lyd: Dolby Digital 5.1 English
Undertekster: Dansk, Svensk, Norsk, Finsk, Engelsk, Fransk, Tysk
Aspect Ration: 1.78:1

Dvd udgivelsesdato: 5. december 2014
Distributør: Universal Sony Pictures Home Entertainment
Antal disc: 1

Genre: komedie

Beskrivelse: 
Boyd (Joel McHale) er en hengiven ægtemand og far, og han vil gøre alt for at sønnen skal få en perfekt jul. Men juleaften skal tilbringes hos Boyds familie, som selvfølgelig også inkluderer Boyds far Mitch (Robin Williams), der generelt ikke snakker særlig pænt og aldrig har vist Boyd sin kærlighed.
Da gaverne skal lægges under juletræet hos forældrene, opdager Boyd, at han har glemt sønnens gaver derhjemme, så han styrter ud i bilen for at køre tilbage efter gaverne. Men der går ikke længe før bilen går i stå og Mitch må træde til for at hjælpe.
Under den lange køretur erkender Mitch og Boyd langt om længe, trods uoverensstemmelser og en tragikomisk fortid, at selv en familie, der er lige så skør som deres, er værd at elske.
 
A Merry Christmas Miracle dvd anmeldelse
 
Så er det blevet den tid på året, hvor pyntegran, glimtende stjerner og masser af lyskæder er blevet hængt op i de travle butiksstrøg rundt omkring i landet. Traditionen tro sendes adskillige julefilm på gaden i denne periode og heldigvis er rigtig mange af dem værd, at hygge sig med i den mørke julemåned. Julens film har tradition for at bringe os i julestemning, hvis man ikke allerede er det og langt de fleste af højtidens film, har en hjertevarm historie, som får de fleste til at komme i den varme julestemning.

Af og til ser vi lidt skæve film, som viser en lidt anden side af juleræset, Bad Santa er et udmærket eksempel på dette og viser også at en sort julekomedie kan sprede gode grin og hygge. A Merry Christmas Miracle, originale titel, A Merry ’friggin Christmas, promoveres som en sort komedie for hele familien. Jeg synes ikke at filmen lever op til det genreskilt, som producenten har valgt at putte den ind under. For at slå en fed streg under komedie, har man hyret Robin Williams i rollen som familieoverhovedet Mitch og hermed troet at det var nok til at sætte latteren i gang. Der er desværre meget langt imellem de få scener, som kan få lattermusklen til at bevæge sig og det kun i ganske kort tid. Desværre bliver filmen meget hurtigt kedelig på grund af de overfladiske karakterer og den dårligt sammenskruede historie.

Præmissen er, at nu er det jul og vi skal alle sammen være flinke mod hinanden, også selvom familien ikke fungerer på grund af mange års uvenskab og gammelt nag. Det falder helt til jorden i denne film på grund af usammenhængende scener og ligegyldige forsøg på at være morsom. Det er meget svært, at forestille sig, hvordan denne familie nogensinde skal kunne finde juleglæden, når julen ligger så langt fra de fleste af familiemedlemmerne, mest af alt Mitch. Den grove stemning i filmen er enormt trættende og får mig slet ikke bragt i julehumør. Det er i mine øjne synd at kalde denne film for en komedie, da den og skuespillerne virker stive og anstrengte i deres forsøg på at tilføre filmen humor.
 
A Merry Christmas Miracle dvd anmeldelse

Skuespillerne virker utrolig stive i deres roller og virker som om, at de har travlt med at tænke på deres næste projekt. Robin Williams er for mit vedkommende fuldstændig malplaceret i denne film og det synes jeg er drønærgerligt, da han er en af mine yndlingsskuespillere, som jeg ved kan præsterer så meget mere, end rollen som Mitch byder ham. Robin Williams skuespil er ikke dårligt, men hans præstationer alene, formår ikke at hæve filmen op fra ligegyldighedens kolde dyb. Rollen og selve filmen er langt under hans værdighed og evner. Resten af skuespillerne virker ærlig talt, som om de kører på autopilot og de når ikke rigtigt det sted, hvor man oplever dem som rigtige mennesker. De forbliver overfladiske igennem hele filmen og de mange forsøg på at få seeren til at grine, ender desværre også med et hav af ligegyldige situationer, som burde være klippet ud af filmen.

Julefilm må i min verden gerne provokere, være grove og tage lidt pis på traditionerne. Jeg har intet imod lidt grov og sort humor blandet med Julens glæder, når bare det er skruet sammen i en god historie, som man kan grine af og hygge sig med. A Merry Christmas Miracle var langt fra en film der fik mig til at grine eller på nogen måde gav skyggen af lidt julehygge. Det er falsk varebetegnelse at kalde denne upersonlige og lidt for overfladiske film en julefilm. Sort julekomedie skal man ikke lede efter her, derimod dækker bitre familieforskelligheder meget bedre over denne sløje historie.

Denne film er efter min mening spild af tid og jeg må indrømme, at jeg meget hellere genser ”Bad Santa”, hvis jeg ønsker at se en sort julekomedie der har god humor. Derfor mener jeg, at man bør svinge en stor bue udenom A Merry Christmas Miracle, hvis man gerne vil bevare sin julestemning.

Tak til Universal Sony Pictures Home Entertainment

Anmeldelse skrevet december 2014.

Tilbage til Dvd anmeldelser