Flyvemaskiner 2 – Redningsaktionen blu-ray anmeldelse

 
Flyvemaskiner 2 – Redningsaktionen blu-ray anmeldelse

Anmeldelse skrevet af Michael Sørensen

Flyvemaskiner 2 – Redningsaktionen blu-ray anmeldelse
Zone A-B-C = kodefri (DK udgave) 
Spilletid: 1 time & 20 minutter 
Lyd: DTS 5,1: Engelsk, Dansk, Norsk, svensk, finsk, 
Undertekster: Dansk, Svensk, Norsk, Finsk. Engelsk
Aspect Ration: MPEG-4 AVC 2.39:1 High Definition

Blu-ray udgivelsesdato: 5. december 2014
Distributør: Walt Disney studios home entertainment A/S.
Antal disk: 1 = blu-ray

Genre: Animation
 
Instruktør: Roberts Gannaway
Manuskript: B.la. Roberts Gannaway, Klay Hall, Jeffrey M. Howard
Producere: Ferrell Barron, Melissa Kurtz, John Lasseter
Klip: Dan Molina
Musik: Mark Mancina

Skuespiller som ligger stemme til:
Dane Cook som Dusty Crophopper
Ed Harris som Blade Ranger
Julie Bowen som Lil' Dipper
Curtis Armstrong som Maru
John Michael Higgins som Cad
Hal Holbrook som Mayday
 
Beskrivelse: 
Racerflyveren Dusty blev verdensberømt under det dramatiske race rundt om Jorden. Men hans motor blev alvorligt skadet, så nu kan han ikke længere flyve til konkurrencer. Det tvinger Dusty til at skifte karriere, og han får job indenfor rednings- og brandbekæmpelses-området. I sit nye job får Dusty nye venner, herunder transportflyveren Cabbie, helikopteren Blake Ranger og de ustyrlige køretøjer, Røgdykkerne. Sammen skal alle vennerne ud på farlige missioner for at slukke skovbrande, og Dusty lærer, at man ikke nødvendigvis skal være hurtig, for at være en sand helt.
 
Flyvemaskiner 2 – Redningsaktionen blu-ray anmeldelse
 
Da jeg tidligere på året så Flyvemaskiner var jeg ovenud begejstret. Jeg var endda så begejstret, at jeg belønnede Disneys reinkarnation af Biler med fuldt hus og dermed fem stjerner. Det var derfor ikke uden forventninger, at denne fortsættelse blev sat i afspilleren, for til trods for at både denne og den forrige oprindeligt var tiltænkt hjemmevideomarkedet, var der så meget kvalitet i originalfilmen, at man sagtens kunne forvente sig endnu en fantastisk film

Lad det være sagt med det samme. Flyvemaskiner 2 er ikke lige så god som den første film. Ikke fordi, at den ikke har de samme gode elementer, der gjorde den første film til en moderne klassiker i mit hjem, men NETOP fordi, at den fuldkommen har de samme elementer som originalen. Der er nemlig ikke meget variation over temaet, som derfor sender Flyvemaskiner i fuld fart mod stakken af problemer, der altid kommer med en fortsættelse. For skal man være original, modig og prøve noget helt andet – eller skal man fortsætte med noget i forvejen gammelkendt? Det sidste medfører den tryghed, der især for børn kan virke tiltalende, da de allerede kender universet. Det er også det sikre valg, men det er desværre også et kedeligt valg – og her ryger Flyvemaskiner 2 i problemer med turbulens.

Dusty er stadig hovedpersonen, selv om historien kunne have været så meget sjovere, hvis man havde valgt at følge en helt anden flyver. Han er blevet ældre, klogere og har vokset, hvilket også fjerner lidt af det, der netop gjorde den første film fortræffelig. Væk er historien om mod, stædighed og om hvordan man bliver bedre, hvis man tør ting i livet. I stedet bliver vi tørret af med en træt historie, der er alt for moraliserende og langt fra så hjertevarm som originalfilmen.

Der er heldigvis stadig en masse humor med i filmen. Hvor historien mangler originalitet, har man omvendt skabt en masse sjove flyvere med skøre personligheder, der hurtigt gror sig ind i publikums bevidsthed. Der er også masser af spændende scener, der isoleret set fungerer rigtig godt, hvis de ikke lige var en del af et alt for forudsigeligt plot, der både mangler nerve og intensitet.

Derfor skal man nok være barn for at virkelig nyde denne fortsættelse. Det kræver i hvert fald, at man kan sætte sig ud over, at tematikken i filmen stort set er et en-til-en kopi af originalen, hvis man rigtig skal nyde Flyvemaskiner 2. Kan man det er det en fin oplevelse, der aldrig rigtig imponerer, hvilket er rigtig synd, når den første film nu var så meget bedre.
 Flyvemaskiner 2 – Redningsaktionen blu-ray anmeldelse
Ikke overraskende er billedet på Flyvemaskiner 2 meget smukt. Her er ikke meget at kritisere, bortset fra at sort til tider bliver en blålig grå, der af en eller anden årsag ikke er konstant. Billedet er skarpt, tydeligt og har nogle enormt dejlige farver, der til tider gør hjemmebiografen til en ren slikbutik af klare nuancer.
 
Af uvisse årsager har man ”kun” udgivet originalsporet i DTS 5.1, hvilket er underligt, da de engelsk/amerikanske udgivelser er blevet velsignet med et 7.1 lydspor. Det gør dog ingenting i forhold til det danske lydspor, der er en tand mere skingert end det originale. Stemmerne er bare ikke mikset helt så godt ind i resten af lydsporet, hvilket er lidt ærgerligt, men omvendt har det heller ikke den helt store vigtighed i et lydspor, hvor det meste fungerer upåklageligt. Der er fin balance mellem actionscener og dialog, hvilket må siges at være det vigtigste, når familien nu skal nyde en oplevelse i hjemmebiografen.

- Vitaminamums Fænomenale Flyshow
- Velkommen til Stempelbjerget
- Chops TV Promo
- Brandslukning fra luften
- Still I Fly video
- Slettede scener
- Animerede kortfilm: Røgdykkere og Mickey Mouse ”O sole Minnie”

Anmeldelse skrevet december 2014.

Tak til Walt Disney studios home entertainment A/S.

Tilbage til Disney oversigten eller blu-ray anmeldelser