Guardians of the Galaxy blu-ray anmeldelse

 
Guardians of the Galaxy blu-ray anmeldelse

Anmeldelse skrevet af Rasmus Krarup

Guardians of the Galaxy blu-ray anmeldelse
Zone A-B-C = kodefri (DK udgave) 
Spilletid: 2 timer 
Lyd: DTS HD Master Audio 7,1 : Engelsk
Undertekster: Dansk, Svensk, Norsk, Finsk, Engelsk, Spansk, Tysk, Hollandsk, Italiensk, Fransk
Aspect Ration: MPEG-4 AVC 2.40:1 High Definition 1080/24p

Blu-ray udgivelsesdato: 4. december 2014
Distributør: Walt Disney studios home entertainment A/S.
Antal disk: 1 = blu-ray

Genre: Action/Sci-Fi

Instruktør: james Gunn
Manuskript: James Gunn, Nicole Perlman, Dan Abnett og Andy Lanning
Producere: bl.a. Victoria Alonso, Louis D’Esposito og Stan Lee
Fotograf: Ben Davis
Klip: Fred Raskin, Hughes Winborne og Craig Wood
Musik: Tyler Bates

Skuespiller:
Chris Pratt som Peter Quill
Zoe Saldana som Gamora
Dave Bautista som Drax
Vin Diesel som Groot
Bradley Cooper som Rocket
Lee Pace som Ronan
Michael Rooker som Yondu
 
Beskrivelse: 
Marvel har for alvor oplevet en kæmpesucces med deres superheltefilm om The Avengers – både enkeltvis og en gruppefilm. Nu har de kastet sig over en lidt mere vovet filmatisering, Guardians of the Galaxy, hvor man følger en blandet landhandel af mystiske superhelte, som kæmper for galaksens fred. Heldigvis er det et sats, som har båret så rigeligt frugt!
 
Guardians of the Galaxy blu-ray anmeldelse
©Marvel 
 
Vi følger den kække tyv Peter Quill (Chris Pratt), som falder over en mystiske kugle, der er yderst eftertragtet i universet – ikke mindst af den modbydelige Thanos og hans undersåt Ronan. Flere dusørjægere er pludselig på nakken af Peter, men inden længe har han samlet en gruppe af medsammensvorne, som alle vil have hævn over Ronan og hans barbariske fortid. Et levende træ, en genmodificeret vaskebjørn, to overjordiske lejemordere og ikke mindst Peter drager ud på et hektisk eventyr, som for alvor giver et indblik i Marvels fantasifulde univers.

Filmen er simpelthen bare gennemført hele vejen i gennem. Manuskriptet er uhyre godt skrevet og selve historien udfolder sig med det helt perfekte tempo. Vi får en lækker, lille baggrundshistorie efterfulgt af den egentlige handling og en præsentation af alle karaktererne – der er på intet tidspunkt mellemrum eller manglende informationer, da det hele bare spiller sammen fra start til slut. Selve filmen minder meget om originaliteten i Star Wars-filmene, mens selve handlingen er præget af Marvels humoristiske tilgang og djævelsk flotte opbygning.

Der er en utrolig fantastisk balance mellem futuriske elementer og klassisk musik gennem tiderne. Hovepersonen går hele tiden rundt med en walkman med gamle sange, og derved opstår der en herlig dynamik mellem en gammel og en moderne historisk vinkling. Sangene er desuden med til at give filmen et fantastisk soundtrack, som formår at skabe den givne stemning ud fra en masse nostalgiske minder. På en måde fungerer disse sange som en guide gennem det forvirrende univers, og når tingene begynder at blive for uvirkelige og fremmed, så kan vi vende næsen mod sangene og huske de mere jordbundne aspekter.

Selve filmen er præget af et formidabelt ensemble af superhelte, som på hver deres unikke måde formår at bidrage til at gøre filmen til en perfekt form for underholdning. Træet Groot (Vin Diesel) er uden tvivl den mest karismatiske karakter på trods af sin lavmælte statur – han formår op til flere gange at give en klump i halsen, hvilket vidner om, at filmen har hjertet på det rette sted. Handlingen er spækket med utroligt opfindsomme elementer i historien som fremhæver de futuristiske elementer, men alligevel formår at tøjle de voldsomme effekter uden at gå over grænsen. Der er ikke sparet på humor, effekter, intelligens og originalitet på denne film og man føler sig bare underholdt fra første minut. Udover Christopher Nolans ’Interstellar’ er denne film absolut årets bedste kreation.
 Guardians of the Galaxy blu-ray anmeldelse
©Marvel

Billedsiden præsenteres fornemt i et MPEG-4 AVC 1080p 2.40:1 aspect ratio, som er det helt rette valg til en film af denne kaliber. Ikke nok med at handlingen og effekterne skal være overdådige, men kvaliteten på skiven skal også kunne følge med. Blu-ray er derfor den eneste, og jeg understreger, den eneste vej frem for denne film! De visuelle aspekter kommer så fantastisk flot frem på skærmen og giver en formidabel dybde i billedet. . Desuden er detaljerne så uhyre skarpe, at man kan se hver eneste detalje i filmen, både forrest i synvinklen men også i omgivelserne. Der er ikke sparet en eneste øre på opsætningen af billedsiden, og selve redigeringen af handlingen er yderst professionelt, og giver ikke nogen former for forstyrrelser på kvaliteten eller sammenhængen. Billedsiden formår virkelig at få det hele til at fremstå realistisk, på trods af at mange elementer er CGI-baseret.
 
De visuelt overrumplende billeder bliver fornemt suppleret af mindst ligeså voldsomme lydeffekter, og giver derfor en mere intens oplevelse af filmen. Lydredigeringen er glasklar i kvaliteten og der er absolut ingen form for forstyrrelser på lydsiden. De dybe baslyde formår at give nogle voldsomme lydeffekter uden at vrænge over i en skratten eller andre former for forstyrrelser, og lydsiden formår generelt at tøjle de voldsomme lydeffekter helt perfekt. Lyden er afrundet, behersket, men også tilpas voldsom, og giver den helt rette stemning til filmens hastige og hårdtslående handling. Desuden har filmen det mest fantastiske soundtrack af gamle klassiske sange, som virkelig skaber den helt rette, skæve stemning til plottet – uden tvivl til topkarakter!

Her får man ikke det helt store udvalg, men alligevel nogle underholdende aspekter. Vi får et større sneak-peek på den kommende film Avengers: Age of Ultron samt en række slettede scener fra Guardians. Derudover er der de sædvanlige interviews samt kommentarspor til filmen, og overordnet set er bonusområdet middelmådigt, men alligevel underholdende.
 

Anmeldelse skrevet 5. december 2014.

Tak til Walt Disney studios home entertainment A/S.

Tilbage til Disney oversigten eller blu-ray anmeldelser