The Grand seduction dvd anmeldelse

 
The Grand seduction dvd anmeldelse

Anmeldelse skrevet af Steffen Schiller

The Grand seduction dvd anmeldelseHollow sæson 1 dvd anmeldelse  
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Tid: 1 time 48 minutter
Lyd: Dolby Digital 5.1 English
Undertekster: Dansk, Svensk, Norsk, Finsk, Engelsk  + 9 andre
Aspect Ration: 1.78:1

Dvd udgivelsesdato: 14. november 2014
Distributør: Universal Sony Pictures Home Entertainment
Antal disc: 1

Genre: komedie
 
Skuespiller:
Brendan Gleeson som Murray French
Taylor Kitsch som Dr. Lewis
Liane Balaban som Kathleen
Gordon Pinsent som Simon

Beskrivelse: 
Den lille havneby Tickle Cove, New Foundland, har hårdt brug for at få en lokal læge, så byen kan indgå en kontrakt om en fabrik, der kan redde byen fra økonomisk ruin. En af byens indbyggere, Murray French (Gleeson), står i spidsen for projektet, og da han får fat i dr. Paul Lewis (Kitsch) bruger han og resten af indbyggerne alle kneb for at få lægen til at blive permanent i byen.
 
The Grand seduction dvd anmeldelse
 
Det er trange tider i Tickle Cove, i det vindomsuste New Foundland, og disse desperate tider kræver kreative løsninger. Virkelig kreative. Der bliver brugt alverdens kneb for at få byen til at blomstre igen. Denne menneskehistorie kunne sagtens være sat i lille Danmark, med den ene forskel, at Tickle Cove ligger endnu længere væk fra lov og ret, end selv de fjerneste udkantsbyer i Danmark. Det er en fornøjelse, at se en film, der på en lun måde, formidler et af vor tids store sociale problemer.

Tempoet i denne lille filmperle er måske en kende langsomt, men det virker rigtig godt, fordi man til gengæld får havnebyens originale typer ind under huden på den måde. Jeg kunne sagtens leve mig ind i den triste stemning foran posthuset og byens lille bankfilial, når understøttelsen skulle hentes først på måneden. Frustrationen over at være frataget sit daglige arbejde som fisker, i et samfund, hvor fiskeri er det erhverv, som beskæftiger cirka 99% af indbyggerne. Skammen over at leve af statens kontanthjælpsydelse tærer hårdt på folks selvværd. Det fælles savn af følelsen om at komme hjem fra en lang dags ærligt arbejde og følelsen af, at man har udrettet noget i løbet af dagen, og bagefter kan se sig selv og familien i øjnene. Alt dette er drivkraften for indbyggerne i det lille fiskerleje.

Jeg oplevede et lilleputsamfund vende ligegyldigheden ryggen og finde sammen i et fælles forsøg på at prøve at løse en tilsyneladende umulig opgave med alle odds imod sig. De skæve personer i det lille sammenspiste miljø har virkelig nogle ting at arbejde med, før deres storslåede plan har en chance for at falde på plads. Sammenhold, værdien af hårdt arbejde og troen på at alt kan lade sig gøre, er nogle af de emner, der blev ved med at springe i øjnene på mig. De lokale fiskere og deres familier er godt nok nogle seje mennesker, som ikke giver op, selvom modgangen er stor. Hele filmen emmer langt væk af denne hårdføre mennesketype, som gør hvad der skal til for at overleve, også selvom det indebære at benytte sig af små hvide løgne og en hel bys evne til at spille skuespil.

Man er ikke i tvivl om, at alt er tæt på forfald, når kameraet langsomt følger Murrey på hans færd igennem byens mere eller mindre faldefærdige og slidte huse. Håbløshed og opgivenhed oser langt væk fra alle hjørner og kanter af byen. Det er ikke kun en kamp mod byens ruin, men så sandelig også en kamp imod menneskelig undergang. Overlevelsesinstinktet trænger virkelig til et spark i løgene. Mennesket trænger til at vågne op og finde sin stolthed og indre styrke frem. Der er blandet en dejlig humor ind i historien igennem hele filmen og det giver et par gode grin i dette lidt dystre drama. Skuespillerne leverer et fantastisk stykke arbejde og får det lille samfund til at fremstå meget troværdigt. Jeg fik selv stor lyst til at være en del af den skøre cirkusforestilling. Et dejligt menneskeligt drama, der byder på en herlig Feelgood fornemmelse. Det var skønt, at opleve et samfund som ikke virkede stresset på trods af de store problemer der lå foran dem. Jeg kan varmt anbefale, at sætte tid af til dette varme indblik i et lille udkantssamfund. I starten kan filmen godt opleves en smule kedelig, men følger man opmærksomt med i den finurlige historie, så bliver man rigeligt belønnet til slut. Jeg sad i hvert fald med et stort smil på læberne og en varm følelse i maven, da rulleteksterne startede deres vandring henover skærmen.

Tak til Universal Sony Pictures Home Entertainment

Anmeldelse skrevet november 2014.

Tilbage til Dvd anmeldelser