Sleepy Hollow sæson 1 dvd anmeldelse

 
Sleepy Hollow sæson 1 dvd anmeldelse

Anmeldelse skrevet af Steffen Schiller

Sleepy Hollow sæson 1 dvd anmeldelse  
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Tid: 562 minutter
Lyd: Dolby Digital 5.1 English
Undertekster: Dansk, Svensk, Norsk, Finsk
Aspect Ration: 1.78:1

Dvd udgivelsesdato:
 13. november 2014
Distributør: FOX-Paramount
Antal disc: 4

Genre: eventyr/drama
 
Skuespiller:
Tom Mison som Ichabod Crane
Nicole Beharie som Abbie Mills
Orlando Jones som Captain Frank Irving
Katia Winter som Katrina Crane

Beskrivelse: 
Ichabod Crane, der bliver fatalt såret under den amerikanske uafhængighedskrig, genopstår under mystiske omstændigheder i det 21. Århundrede. Han finder til sin store skræk ud af, at hans ærkefjende fra det 18. århundrede, Den Hovedløse Rytter, endnu en gang spreder rædsel i Sleepy Hollow.

Da den lokale sheriff bliver dræbt af den hovedløse rytter, leder hans assistent, betjent Abbie Mills, efter svar hos den mystiske Crane, som er blevet anholdt i byen, efter at sheriffen er blevet halshugget og som under sit ophold på politistationen åbenlyst fortæller, at han har hugget hovedet af den hovedeløse rytter, mens han var soldat i Washingtons hemmelige krig mod det onde.

Mills har svært ved at acceptere Cranes forklaring, men indser hurtigt, at de må samarbejde, hvis sheriffens morder skal stoppes. Dette umage par begiver sig nu ud på en jagt efter svar, som får store konsekvenser for samfundet i Sleepy Hollow.
 
Sleepy Hollow sæson 1 dvd anmeldelse
 
Sleepy Hollow byder på en interessant blanding af lokale myter, kendte historier fra republikkens fødsel og fortællinger om mystiske væsner, kendt fra blandt andet Europa. Det okkulte har en stor rolle i serien og der skeles blandt andet til hvide og sorte hekse, stærke kræfter i form af dæmoner og indianske ånder. Uafhængighedskrigen i Nordamerika er ikke kun et forsøg på at løsrive sig fra det grådige moderland, England, men også en altomfattende krig i mellem det gode og det onde, for at forhindre dommedag, som den er beskrevet i biblen.

Ichabod Crane, en af hovedpersonerne i Washington Irwings novelle ”The Legend of Sleepy Hollow”, er i tv-serien blevet til en af George Washingtons frontkæmpere imod det ondes kræfter. Jeg accepterede ret hurtigt, at Crane genopstod efter 250 års tornerosesøvn og det var helt naturligt, at han med det samme ville have afsluttet sit udestående med den hovedløse rytter. Efterhånden som Abbie Mills og Crane lærer hinanden bedre at kende, desto mere bliver mystikkens slør løftet. Langsomt blev min interesse pirret, afsnit efter afsnit. Det okkulte og mystikken omkring den hemmelige krig imellem godt og ondt, den brogede skare af krigere på de to sider, der alle har en spændende historie var med til at holde mig fast foran skærmen. Frimurerlogen som er kendt for deres hemmelighedskræmmeri og deres medvirken til nationens tilblivelse er naturligvis også en del af denne historie.

Jeg er vild med den måde, som historien bliver kædet sammen med lokale myter fra kolonitiden om forsvundne kolonister, forskellige kulter af hekse og troldmænd. Det giver en ekstra dimension til Sleepy Hollow, at man har valgt at krydre seriens historie med rigtige myter, gamle fortællinger og den mystik som emmer ud af nogle af de områder som tv-serien udspiller sig i. Selvfølgelig er jeg godt klar over, at instruktøren bøjer myter og historier, så det passer bedre til hans egen historie, men alligevel synes jeg, at det er med til at give den ekstra spænding, som gjorde, at jeg måtte se næste afsnit. Jeg måtte efter et afsnit, af ren nysgerrighed, undersøge myten om den forsvundne koloni Roanoke nærmere.

Det faktum, at man den dag i dag, stadig ikke kan give en forklaring på, hvad der skete med disse tidlige kolonister, er tankevækkende. Jeg har ikke noget imod at lade mig forføre, når man laver den slags illusioner, for at tilføre spænding, der skal få en til at ville se næste afsnit for at finde ud af hvilken myte næste afsnit løfter sløret for.

Der er ikke brugt en masse penge på dyre special effekter eller dyre skuespillere, men det gør absolut ikke noget. Det som Sleepy Hollow har at byde på, er en spændende vinkel på uhygge fra lokalområdet i det østlige USA. Tv-serien foregår i et af de første områder som europæerne kom til i kolonitiden og har dermed automatisk en masse historiske steder, hvor der fandt mystiske ting sted. Ting som skræmte de tidlige kolonister og folk op igennem tiden til nutid, giver en perfekt stemning af uhygge og usikkerhed, når man følger de to hovedpersoners kamp for at overvinde det onde. Der er en god afstemning imellem aktion scener og scener, hvor de to hovedpersoner prøver at finde svar på de spørgsmål, som bliver ved med at udfordre deres viden om, hvordan de bekæmper det onde.

Det overnaturlige giver dette politidrama den ekstra spænding, som fik mig til at se sidste afsnit til ende og får mig til at se frem til anden sæson. Jeg mener helt sikkert, at man bør give Sleepy Hollow en chance, hvis man synes at dommedag og det store slag mellem godt og ondt er et interessant emne.

Tak til FOX-Paramount / PR Nordic 

Anmeldelse skrevet november 2014.

Tilbage til Serie anmeldelser