Devils due blu-ray anmeldelse

 
Devils due blu-ray anmeldelse

Devils due blu-ray anmeldelse

Anmeldelse skrevet af Steffen Schiller

Devils due blu-ray anmeldelse  
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 


Zone A-B (DK udgave)
Spilletid: 1 time og 29 minutter
Lyd: DTS HD Master Audio 5.1 English
Undertekster: Dansk, Svensk, Norsk, Finsk
Aspect Ration: 1.85:1 High Definition 1080/24p

Blu-ray udgivelsesdato: 30. oktober 2014
Distributør: FOX-Paramount
Antal disk: 1  = Blu-ray.

Genre: gyser

Instruktør: Matt Bettinelli-Olpin, Tyler Gillett
Manuskript: Lindsay Devlin
Producere: B.la John Davis, James Dodson, Justin Martinez
Fotograf: Justin Martinez
Klip: Ron Dean
 
Skuespiller:
Allison Miller som Samantha McCall
Zach Gilford som Zach McCall
Sam Anderson som Father Thomas
Roger Payano som Cab Driver
Vanessa Ray som Suzie

Beskrivelse: 
Samantha bliver gift med Zach McCall og de tager på bryllupsrejse til Santo Domingo. Den sidste nat på bryllupsrejsen i Den Dominikanske Republik bliver det nygifte par inviteret til en fest i udkanten af Santo Domingo af en taxachauffør. De får for meget alkohol indenbords og opdager ikke, at de bliver en del af et ritual udført af en lokal satanisk kult.
Parret vender tilbage til USA og Sam opdager snart, at hun er gravid. Under graviditeten ændrer Sam adfærd og bliver både nervøs og aggressiv og i dagene inden fødslen går i gang, bliver Zach vidne til nogle meget mærkelige begivenheder derhjemme. 
Devils due blu-ray anmeldelse
 
Forberedelserne til at Antikrist kan sætte sine ben på jorden er godt i gang. I Devils Due går det helt hen over hovedet på det nygifte par, at de er i selskab med satanister i en snusket natklub midt i den Dominikanske slum. Filmens historie er simpel og er egentlig ikke fyldt med de store overraskelser. Plottet er til at overskue, og historien følger det uden de store udsving. Det er derimod måden som instruktøren har valgt at lave filmen på, som fanger mig som seer. Derfor gør det knap så meget, at historien ikke er mere avanceret og faktisk virker det simple godt i denne sammenhæng.

Man har simpelthen valgt at filme i førstepersons vinkel også kaldet Point of View. I en del af filmens scener har man endda givet hovedrolleindehaverne kameraet i hånden og bedt dem om selv at filme. Devils Due er filmet på samme måde, som bliver brugt i Cloverfield, nemlig found footage. Forskellen på de to film er bare, at fotografen ikke forsvinder sporløst og her har en mulighed for at forklare sine videoer. Instruktørerne2 har nemlig valgt, at lade Zack være nørden, som videofilmer ethvert øjeblik af sit liv sammen med sin brud. Denne form for videodagbog, giver seeren muligheden for at være fluen på væggen og følge det nygifte pars gruopvækkende oplevelser helt tæt på.

Den alternative kameraføring, i form af håndholdte videokameraer, smartphones og overvågningskameraer bliver brugt i hele filmen, fra start til slut. Der klippes en del imellem de forskellige situationer, som Zach deltager i og det giver et fint indtryk af, at han er helt vild med at lave hjemmevideo. De mange kameraer giver en del anderledes vinkler, som specielt i de mørke nattetimer giver en rigtig god effekt i filmen. De grønlige nattesynsoptagelser er med til at gøre stemningen endnu mere spændt og når så de perfekt afstemte lydeffekter bliver trykket af, så letter man fra sofaen. Lyd og billedeffekter kombineret med udmærkede og forholdsvis simple special effects giver filmen en uhyggelig atmosfære.

Jeg var underholdt af filmen, selvom historien var simpel, fordi hjemmevideostilen hele tiden pirrede min nysgerrighed, så jeg ikke kunne holde blikket væk fra skærmen. Historien kunne sagtens tåle noget mere drama, uden at det ville ødelægge filmoplevelsen, men det er helt klart filmoptagelserne og de hårrejsende effekter, som de fremkalder, som gør denne film værd at se. Gysene kommer uventet og med god timing igennem filmen. Filmen ligger efter min mening omkring middel og de forholdsvis ukendte skuespillere bliver reddet af den interessante stil, som instruktørerne har valgt at filme Devils Due i. En film med et godt potentiale for gys i de kolde efterårsaftener.
 
Devils due blu-ray anmeldelse

Billedkvaliteten varierer en del under filmen, men det er et bevidst valg fra instruktørerne. Det skyldes brug af forskelligt håndholdt kameraudstyr, blandt andet overvågningskameraer, iPhone 5 og Canon D5 digitalkamera. Mange af scenerne er af POV typen (Point of View), hvor skuespillerne i flere tilfælde selv fører kameraet og derfor virker mange af disse scener en smule rystede og ustabile. HD-kvaliteten er flot og skarp i de scener, hvor man gør brug af den. Nattesynsoptagelserne i filmen er absolut af bedre kvalitet, end hvad jeg har set tidligere. Alt dette taget i betragtning, så synes jeg, at det er lykkedes for teamet bag Devils Due, at klippe filmen godt sammen, uden at det går udover billedoplevelsen.

Filmen er udstyret med et engelsk DTS-HD Master Audio 5.1 lydspor. Lydsporet er ligesom videodelen, et stort miks af kvaliteten på det udstyr, som man har brugt i de forskellige scener og det kan naturligvis godt høres. Dialogen er for det meste klar og tydelig med nogle få undtagelser. De steder, hvor lyd er blevet brugt til at sætte stemningen og ligefrem forstærke gyset, er der ikke noget at udsætte den for. Lyden er voldsom og kraftig i de afgørende øjeblikke. Generelt mangler lyden lidt fylde og det virker som om, at man har brugt lyden fra de forskellige kameraer og det hæmmer kvaliteten en smule.

 
- Deleted scenes.
- Radio Silence: A Hell Of A Team.
- Directors Photo Album.
- Ashes to Ash.
- The Lost Time.
- Roommate Alien Prank Goes Bad.
- Mountain Devil Prank Fails Horribly.
- Audio Commentary with Matt Bettinelli-Olpin, Tyler Gillett, Chad Villella and Justin Martinez.
- Theatrical Trailer.

Tak til FOX-Paramount / PR Nordic 

Anmeldelse skrevet oktober 2014.  

Tilbage til Blu-ray anmeldelser