Marvel Agents of shield dvd anmeldelse

 
Marvel Agents of Shield dvd anmeldelse.

Anmeldelse skrevet af Steffen Schiller

Marvel Agents of Shield dvd anmeldelse                   __________________________                            :
 
Region 2
Spilletid: 15 timer
Lyd: Dolby Digital 5,1 : Engelsk
Undertekster: Dansk, Svensk, Norsk, Finsk, Engelsk. Italiensk
Aspect Ration: 1.78:1

Dvd udgivelsesdato: 23. oktober 2014
Distributør: Walt Disney studios home entertainment A/S.
Antal disk: 6 = dvd

Genre: Action/drama/Sci-fi
 
Beskrivelse: 
Det episke slag som begyndte i Marvels The Avengers er overstået og nu skal S.H.I.E.L.D. i gang med et stort oprydningsarbejde, for at forhindre rumvæsnernes teknologi i at falde i de forkerte hænder. Efter kampen om New York er verden forandret for altid, og den mystisk genopstandne agent Phil Coulson, sammensætter derfor et team af specialagenter. Sammen undersøger de alle nye, ukendte fænomener, og beskytter almindelige mennesker fra det ukendte. Men svarene giver endnu flere spørgsmål, noget som får konsekvenser i hele Marvel universet: Hvem er ”The Clairvoyant”? Hvad er Hydras plan? Og det vigtigste spørgsmål af alle: Hvem kan man stole på?
 
Marvel Agents of Shield dvd anmeldelse
 
Marvel Cinematic Universe (MCU) er blevet udvidet med en lillebror, i form af tv-serien Marvels Agents og S.H.I.E.L.D. (MAOS). Vi er ude i en tempofyldt actionserie, som krydres med et pift af superheltekræfter og alien hightech. Phil Coulson er kommet tilbage fra de døde og er blevet tildelt en meget vigtig opgave af Oberst Nick Fury. Få samlet alt ikkejordisk teknologi efter det store slag i New York sammen og find frem til folk med overnaturlige kræfter, så den almene befolkning på jorden kan vende tilbage til et normalt liv hurtigst muligt. Den nye specialgruppe bliver hurtigt samlet af Coulson, som sætter sine nye agenter ind i deres nye arbejdsopgaver. Masser af gadgets og matsorte transportmidler er med til at profilere den nye gruppe fra S.H.I.E.L.D..

På mange punkter minder MAOS om så mange andre moderne action tv-serier, men dens familiære bånd til Marvels superheltefilm, gør serien lidt mere interessant. På trods af, at de eneste karakterer, der også optræder i filmene kan tælles på to fingre, nemlig agent Phil Coulson og oberst Nick Fury, så formår Marvel alligevel at lave en tv-serie, som underholder en med noget, der minder om de rigtige superhelte. Nick Fury er desværre kun med serien i ganske kort tid og mest af alt for at gøre det klart for seeren, at det er ham, der er chef for det store S.H.I.E.L.D.-cirkus. Det er derimod Coulson, der er midtpunkt i MAOS og holder fast i den røde tråd, som forbinder tv-serie og film.

Er det så muligt at få seeren til at føle sig tilstede i et Marvel univers, med kun en af birollekaraktererne fra filmene og helt uden gæsteoptræden af Iron Man eller nogen af de andre helte? Ja. Det synes jeg er lykkedes rimelig godt for producenterne af MAOS. De har lavet en serie, hvor S.H.I.E.L.D. er hele verdens politibetjent, der skal beskytte imod jordiske og ikkejordiske farer. Kombinationen af en genopstanden og underlig leder, to menneskelige kampmaskiner, en superhacker og to nørdede teknologieksperter, giver en spændt atmosfære med en del modsætninger, som skal slibes af i en fart, hvis Coulsons hold skal lære at arbejde ordentligt sammen. Der er igennem første sæson en del referencer til Avengers og Nick Fury, som er med til at minde seerne om, at Marvels lillebror er en del af en større fælles verden.
 Marvel Agents of Shield dvd anmeldelse
Skuespillerne i MAOS leverer et pænt stykke arbejde og jeg følte mig godt underholdt af det skæve hold, som Coulson får opbygget. Specielt de to teknologiske genier Fitz & Simmons giver anledning til et par gode grin i løbet af første sæson, da deres nørdede personligheder skaber en del morsomme situationer. Jeg kan godt lide, at der sideløbende med den overordnede historie, kører et par mindre historier, hvor to af holdets medlemmer løbende finder ud af hvem de er og hvad de har været ude for. Dertil kommer, at næsten hvert afsnit har en afsluttende historie, når den opgave som Coulsons team skal løse er tilendebragt. Når et afsnit var slut havde jeg lyst til at se mere, fordi jeg ville finde ud af mere om de to personers hemmeligheder, men jeg var samtidig glad for at få sat punktum for episodens mission.

Alt i alt er Marvels Agents of S.H.I.E.L.D. en underholdende tv-serie, som ganske vist lever lidt i skyggen af The Avengers og de andre Marvel superheltefilm. Det kan jeg dog godt acceptere, da Coulson og hans hold sagtens kan fastholde mig til tv-skærmen. Det havde dog været fedt, hvis Iron Man eller en af de andre helte var dukket op som backup i et af første sæsons afsnit. Det giver en meget god baggrundsviden, hvis man har set The Avengers før, man tager hul på MASO, men tv-serien kan sagtens ses for sig selv. Hvis man er vild med Marvels superhelte og hele Avengers universet, så bør man give Agents of S.H.I.E.L.D. en chance i de mørke efterårsaftner.

Anmeldelse skrevet 23. oktober 2014.

Tak til Walt Disney studios home entertainment A/S.

Tilbage til Serie anmeldelser