How I Met Your Mother Sæson 9 dvd anmeldelse

 
How I Met Your Mother Sæson 9 dvd anmeldelse

Anmeldelse skrevet af Steffen Schiller

How I Met Your Mother Sæson 9 dvd anmeldelse  
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Lyd: Dolby Digital 5.1 English
Undertekster: Dansk, Svensk, Norsk, Finsk
Aspect Ration: 1.78:1 High Definition 1080p

Dvd udgivelsesdato:
 23. oktober 2014
Distributør: FOX-Paramount
Antal disc: 3

Genre: komedie
 
Skuespiller:
Josh Radnor som Ted Mosby
Jason Segel som Marshall Eriksen
Cobie Smulders som Robin Scherbatsky
Neil Patrick Harris som Barney Stinson
Alyson Hannigan som Lily Aldrin

Beskrivelse: 
Den populære tv-serie How I Met Your Mother er nu nået til sin afslutning. Denne 9. sæson indeholder 24 episoder, der primært kredser om weekenden for Barney og Robins bryllup. I seriens afslutning fortæller Ted sine børn afslutningen på historien om, hvordan han og deres mor endelig blev et par, og episoden byder også på detaljer om fremtiden for Barney, Robin, Marshall og Lily...
 
How I Met Your Mother Sæson 9 dvd anmeldelse
 
Anmeldelse:
Jeg må tilstå, at jeg kun har set ganske få afsnit af How I Met Your Mother (HIMYM), før jeg fik sæson 9 til anmeldelse. Sitcoms er ikke en genre, som jeg har brugt særlig meget tid på igennem tiden, men det er da blevet til nogle episoder af Friends, Shameless, Blackbooks og The Big Bang Theory, for at nævne et par stykker. Jeg har naturligvis ikke det samme indblik i hovedpersonernes liv i HIMYM, som de trofaste fans af tv-serien har, men det skal ikke stoppe mig fra at skrive om mit møde med Ted, Barney, Robin, Marshall og Lily.

Allerede i første afsnit finder man ud af, at man er i selskab med fem småskøre repræsentanter af det moderne storbymenneske. som har flere små særheder i den travle hverdag i storbyjunglen. Der gik ikke lang tid, før jeg fik sympati for de fem venner og deres forskellige udfordringer i weekenden op til Barney og Robins bryllup. Allerede i løbet af de to første afsnit sad jeg og havde ondt af Ted, grinede af Barney og frygtede for Lily og Marshalls ægteskab. Robins drengede væremåde og hendes skæve forhold til Barney, gav mig et stort smil på læberne. Barneys skingrende skøre opførsel, er på en og samme tid, tåkrummende og morsom, når han kaster sig ud i umulige familiesammenføringer og andre tossede ting. Når det hele får tilsat ekstra krydderier i form af Barneys familie og Robins canadiske delegation, er der lagt op til masser af gakkede situationer i sidste kapitel af HIMYM.

De fem forskellige personligheder, som serien er bygget op omkring, er efter min mening hele drivkraften bag HIMYM. Det er forståeligt, at man har formået at holde liv i tv-serien i 9 sæsoner, da den får løftet normale hverdagssituationer op i et letfordøjeligt underholdningsniveau, hvor man ikke kan lade være med at grine af de fem venners måde at tackle livets udfordringer på. Selvom hovedpersonerne er sat på spidsen i deres personlighed og handlemåde i forskellige situationer, så genkender man hverdagens forhindringer med et grin, når for eksempel Barney eller Ted viser deres fordrejede udgave af den.

Tv-seriens tone føles frisk og giver mange gode grin. De mange vanvittige situationer med sjove ”one-liners”, holder episoderne i et konstant tempo, som næsten aldrig formår at kede sit publikum. Den måde, som Ted fortæller børnene om livet op til han mødte deres mor på, synes jeg egentlig meget godt om og det skabte en slags naturligt pusterum mellem de morsomme scener. Vi er naturligvis ikke ens indrettet med hensyn til humor og det har heller ikke været alle situationer, som har fået mig til at flække af grin. Nogle scener har simpelthen været for fjollede, eller også fængede humoren bare ikke i situationen.

”But that was not how I met your mother” er en sætning, som jeg har bidt mærke i flere gange. Fans af HIMYM har sikkert ikke flere negle tilbage, efter at have gættet på hvem Ted gifter sig med. Jeg kan kun sige, at jeg føler med jer. Præmissen for hele serien er jo, at man ikke finder ud af det før i allersidste afsnit. Selvom jeg ikke har set andet end nogle få afsnit af de foregående sæsoner, så sad jeg også gennem hele sæson 9 og ventede utålmodigt på at finde ud af hvem hende den überhemmelige mor var. Det viste sig, at være hende, hvis navn er…. Næh det må I selv finde ud af.

Det var en rar oplevelse at stifte bekendtskab med Ted, Barney, Robin, Marshall og Lily i deres gakkede udgave af storbylivets hverdagssituationer. Det er let underholdning, humor under og over bæltestedet og fed ansigtsmimik. Hovedpersoner, som man sagtens kan identificerer sig med, måske lige med undtagelse af Barney, der har en ret unik personlighed, som ganske få kan se sig selv i. Hører How I Met Your Mother så til i den øvre del af sitcom genren? Ja det synes jeg. Den har mange af de kvaliteter, som de ovennævnte tv-serier har og det synes jeg giver HIMYM en plads deroppe. Sæson 9 skuffede ikke og selvom jeg startede med seriens slutning, så kunne det godt tænkes, at jeg satte mig ned og startede op på de foregående sæsoner.

Tak til FOX-Paramount / PR Nordic 

Anmeldelse skrevet oktober 2014.

Tilbage til Serie anmeldelser