Homeland sæson 1 til 3 blu-ray anmeldelse

 
Homeland sæson 1 til 3 blu-ray anmeldelse

Homeland sæson 1 til 3 blu-ray anmeldelse

Anmeldelse skrevet af Steffen Schiller

Homeland sæson 1 til 3 blu-ray anmeldelse
 
Zone B (DK udgave)
Spilletid:
Sæson 1 = 11 timer og 4 minutter.
Sæson 2 = 10 timer og 26 minutter.
Sæson 3 = 10 timer og 16 minutter.
Lyd: DTS HD Master Audio 5.1 English
Undertekster: Dansk, Svensk, Norsk, Finsk.
Aspect Ration: 1.78:1 High Definition 1080p

Blu-ray udgivelsesdato: 25. september 2014
Distributør: FOX-Paramount
Antal disk: 9 x Blu-ray
 
Genre: drama/mystery/thriller 

Instruktør: bl.a. Michael Cuesta, Clark Johnson, Jeffrey Nachmanoff
Manuskript: bl.a. Henry Bromell, William Bromell, Alexander Cary
Producere: bl.a. Alex Gansa, Howard Gordon, Gideon Raff
Fotograf: bl.a. Nelson Cragg, David Klein
Klip: bl.a. Jordan Goldman, Joe Hobeck, Terry Kelley
Musik: Sean Callery
 
Skuespiller:
Claire Danes som Carrie Mathison
Mandy Patinkin som Saul Berenson
Damian Lewis som Nicholas Brody
Morena Baccarin som Jessica Brody
Jackson Pace som Chris Brody
Morgan Saylor som Dana Brody
Rupert Friend som Peter Quinn

Beskrivelse: 
Carrie Mathison (Claire Danes) er den intelligente, men flygtige CIA-agent, som har mistanke om at soldaten Nicholas Brody (Damian Lewis), der blev reddet fra fangenskab, ikke er hvad han lader til at være. Er han krigshelten alle tror, eller er han i virkeligheden agent for Al Qaeda, som planlægger et spektakulært angreb i USA? Mathison er nødt til at satse sin karriere og følge sit instinkt for at finde frem til sandheden - uanset at det sår tvivl om hendes egen tilregnelighed og omdømme.
 
Homeland sæson 1 til 3 blu-ray anmeldelse
 
Homeland er baseret på den israelsk tv-serie Hatufim (Bortført), der er skrevet af Gideon Raff. Hatufim bygger på de mange bortførsler af israelske soldater i konflikten mellem Israel og Vestbredden. Serien fik så stor en succes, at Showtime besluttede sig for at lave en amerikansk udgave i samarbejde med Raff, der arbejdede tæt sammen med Howard Gordon og Alex Gansa, for at tilpasse sit manuskript, så det blev mere amerikaniseret. Gordon og Gansa står også bag 24 Timer, men i modsætning til denne, har man valgt at gå anderledes til værks i Homeland.

Det hæsblæsende tempo fra Jack Bauers verden er afløst af et mere roligt tempo, hvor man langsomt bliver introduceret til seriens hovedrolle- og ledende birolleindehavere. Man når derfor at opbygge et forhold til seriens hovedpersoner, og nogle af de personlige problemer, som de bærer rundt på. Der er flere små historier i den overordnede historie i Homeland, hvilket jeg synes rigtig godt om. Det er netop disse historier, som fastholdt mig foran skærmen, fordi man får lyst til at finde ud af, hvad der driver de forskellige personer i Homeland.

Carrie Mathison er et af seriens store omdrejningspunkter. Carrie er en rigtig spændende person, som hele tiden viser nye sider af sig selv, for at nå sine mål. Man får sympati for Carrie - også selvom hendes metoder til at finde terroristerne til tider er grænseoverskridende. Efterhånden som Carrie får lov til at udvikle sig, tilføres der mere spænding og drama til tv-serien.

Nicholas Brody, spillet af Damian Lewis, er seriens andet store omdrejningspunkt. Brodys tilbagevenden til samfundet er ret spændende og man er hele tiden i tvivl om, hvordan han vil reagere på de situationer, som han bliver involveret i. Brody er en kompleks, retskaffen og hemmelighedsfuld karakter, som kæmper med at tilpasse sig det samfund, som han har været væk fra i så lang tid. Damian Lewis leverer en flot skuespillerpræstation og matcher efter min mening Claire Danes præstation som Carrie ganske godt.

Homeland er baseret på frygten om, at en af landets egne er blevet vendt mod sit fædreland og vil udføre et terrorangreb på egen jord, hvor det gør allermest ondt. Et skrækscenarie af dimensioner. Et angreb, som ingen med sikkerhed ved, hvor vil finde sted eller hvordan og ikke mindst, af hvem.
I Homeland bliver man hele tiden udfordret, når man sidder og gætter på hvem der er terroristen. Bedst som man tror, at man er ved at regne noget ud, så kommer der en lille krølle på historien, og man sidder igen og gætter. Der bliver afsløret lidt her og der, men alligevel kan man ikke sætte fingeren på noget bestemt. Jeg følte mig godt underholdt af de tre sæsoner og jeg nød at følge hovedpersonerne i jagten på at hindre terrorangrebet. Det er tankevækkende at se, hvordan CIA finder frem til deres oplysninger. Flere gange tænkte jeg, at det nok ikke er særlig langt fra virkeligheden.

Jeg kan rigtig godt lide kombinationen af den langsomme opstart og den gradvise tilføjelse af dramatik og action, som fortsætter igennem sæsonerne. Serien virker ikke forudsigelig og det er fedt, at man ikke kan regne det overordnede billede i historien ud. Der er gjort en del ud af, at man kan identificere sig med hovedpersonerne og fatte sympati for deres liv og personlige udfordringer. Jeg kan godt lide, at serien blev ved med at overraske mig, efterhånden som jeg så de tre sæsoner. Homeland leverer masser af god underholdning til de kolde og mørke vinteraftener. Hvis man syntes at der var lidt for meget knald på serier som 24 Timer, så er Homeland et rigtig godt alternativ.
 
Homeland sæson 1 til 3 blu-ray anmeldelse

Seriens billede står knivskarpt og er filmet i behagelige farvetoner. Der er ikke ret meget at udsætte på billedkvaliteten. Der er problemer med sortniveauet og svingende detaljer i HD-opløsningen, som desværre trækker ned i min karakter. Valget af farvetoner må være helt bevidst valgt, for at fremme en følelse af spænding, frygt og paranoia i omgivelserne og i seriens hovedpersoner, så vi, som seer, lever os ind i disse følelser.
 
Homeland sæson 1 til 3 blu-ray anmeldelse
 
Lydsporet er DTS-HD Master Audio 5.1 og er ganske godt afstemt til serien. Der er hvad man kan forvente i en tv-serie, hverken mere eller mindre. Dialogen er tydelig og man er aldrig i tvivl om, hvad der bliver sagt. Kraftige lyde, som for eksempel eksplosioner, er gengivet så man letter fra sofaen, hvis volumen er skruet lidt op på subwooferen. Der er dog en del steder i serien, hvor kvaliteten af lyden svinger og derfor kan jeg ikke give topkarakter for lyden. Der er dog en rigtig god sammenhæng mellem musik og handling i serien. Flere steder er musikken brugt til at forstærke en given handling eller følelse, så man som seer lever sig endnu mere ind i historien.
 
Sæson 1:
Deleted scenes
Week Ten Prologue to Season Two
Homeland Season One: Under Surveillance

Sæson 2:
Deleted scenes
Return to The Homeland: Filming in Israel
The Border: A Prologue to Season Three
A Super 8 Diary by Damian Lewis
The Choice: The Making of The season Finale

Sæson 3:
Homeland Season Three: Re-creating the Tower of David
Deleted Scenes
The Last Days: Filming The Season Finale

Tak til FOX-Paramount / PR Nordic 

Anmeldelse skrevet 24. september 2014.

Tilbage til Blu-ray serie anmeldelser