Diary of a wimpy kid 3 blu-ray anmeldelse

 
Diary of a wimpy kid 3 blu-ray anmeldelse

Diary of a wimpy kid 3 blu-ray anmeldelse

Anmeldelse skrevet af Rasmus Krarup

Diary of a wimpy kid 3 blu-ray anmeldelse  
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Zone A-B-C = kodefri (DK udgave)
Spilletid: 1 time og 33 minutter
Lyd: DTS-HD Master Audio 5.1 English
Undertekster: Dansk, Svensk, Norsk, Finsk, Engelsk
Aspect Ration: MPEG-4 AVC 2.35:1 High Definition 1080/24p

Blu-ray udgivelsesdato: 4. juni 2014
Distributør: FOX-Paramount
Antal disk: 1  = Blu-ray

Genre: Komedie
Biograf premiere: direkte til blu-ray og dvd


Instruktør: Wes Anderson
Manuskript: Wes Anderson, Hugo Guiness og Stefan Zweig
Producere: bl.a. Wes Anderson, Eli Bush og Molly Cooper
Fotograf: Robert D. Yeoman
Klip: Barney Pilling
Musik: Alexander Desplat
 
Skuespiller:
Zachary Gordon som Greg Heffley
Steve Zahn som Frank
Robert Capron som Rowley

Beskrivelse: 
Diary of a Wimpy Kid er baseret på en række tegneserier skabt af Jeff Kinney i 2004, som følger en ung dreng, der forsøger at overleve i de barske teenageår i skolen. Den meget satiriske og realistiske tilgang til konceptet gjorde det til en kæmpe succes på det skrevne medie, hvilket ofte resulterer i, at man forsøger at overføre det til filmuniverset. Nu er tredje film kommet på banen og endnu en gang følger man den usikre lille dreng, der denne gang skal finde ud af, hvordan han skal overleve sommerferien.
 
Diary of a wimpy kid 3 blu-ray anmeldelse
 
Den lille dreng Greg fortsætter stadigvæk med at være en interessant og elskværdig karakter, som belyser nogle af de meget overvældende følelser og scenarier, man oplever i de helt unge år. Han kommer tæt på nogle realistiske elementer i livet, som man kan relatere til, men det skyldes mest af alt manuskriptforfatteren bag filmen og bøgerne. Men alligevel kan man ikke blive ved med at koge suppe på konceptet og denne tredje film i rækken bliver en smule en gentagelse i sig selv og lidt langtrukkent. Man kan sagtens spore sammenhængen og den generelle røde tråd mellem de tre film, men man må i sidste ende erkende at man snart må stoppe, da indtægtskilden om muligt frister, men indholdsmæssigt mister den en gnist for hver gang.

Man kan ikke undgå at drage paralleller til den nutidige Disney Channel-kultur, hvor alt for mange serier fokuserer på irriterende teenagere og åndssvage dialoger – det er ment som en underholdningskilde til unge mennesker og børn, men hele konceptet bliver alt for pjattet og decideret pinligt. Denne film har nogle af de tendenser, hvor man stadigvæk forsøger at lokke folk til filmen gennem en række falde-på-halen-øjeblikke, men den tid er så småt ovre for filmverdenen. Børn har alligevel lyst til at se lidt mere substantielle værker, som ikke bare fiser hele handlingen af med mærkelige dialoger, spædbørnshumor og et utal af kedelige klicheer.

Der en masse små, sjove øjeblikke i filmen, som uden tvivl lægger sig op ad niveauet i bøgerne – man kan sætte sig i den unge drengs sted og de ting, som sker omkring ham virker ret morsomme og absurde. Der er måske ikke særlig meget kul på handlingen eller et decideret højt tempo på udviklingen, men på en måde er det også en del af filmens charme. Den fortæller et lille udsnit af en tilfældig persons hverdag og går i dybden med de mindste detaljer. Dette kan dog også være lidt af en hæmsko for filmen, da man på den måde er nødt til at tilføje nogle urealistiske elementer i handlingen – elementer som nok aldrig ville være sket i virkeligheden.

Samlet set er denne tredje film i rækken en lille reminder om, at de bør stoppe produktionen på nuværende tidspunkt. Handlingen er interessant og bibeholder charmen i karaktererne, men alligevel er det ikke nok til at få det hele til at hænge sammen en gang til. Filmen ender på en middelkarakter, da den værner om originaliteten fra bøgerne, men at bøgerne i denne sammenhæng er blevet kogt suppe på alt for meget.
 
Diary of a wimpy kid 3 blu-ray anmeldelse

Billedet bliver præsenteret i et MPEG-4 AVC 1080p 2.35:1 aspect ratio, som faktisk fungerer ganske udmærket for hele udgivelsen. Filmens handling samt opbygning er meget nede på jorden og byder derfor ikke på de vilde effekter og sammenklipninger, hvilket der også er taget højde for. Billedkvaliteten passer perfekt ind i denne rolige hyggefilm, og farvekontrasterne samt lysopsætningen er nøje afstemt til en mere afslappet stemning. Der er meget mere fokus på personerne og omgivelserne, hvilket er blevet illustreret fornemt med en dygtig billedredigering. Ansigterne og personernes kendetegn er knivskarpe og yderst detaljerede, samt omgivelserne er rummelige, dybdegående og ikke mindst atmosfæredannende. Samlet set en velfungerende billedside.

Lyden præsenteres i et fransk DTS-HD Master Audio 5.1 lydspor, som også giver en ret så god oplevelse af filmen. Handlingen er som sagt meget fokuseret på personerne, deres handlinger og ikke mindst deres erhverv, hvilket også kræver stor fokus på dialoglyden. Der er blevet taget kærlig hånd om redigeringen af samtalerne og stemmeføringerne, hvilket hiver udgivelsens samlede karakter en tak længere op. . Der er absolut ingen form for interferens i redigeringens øjemed, og lydsiden stemmer positivt overens med billedsiden. Der er dog visse toneforskelle igennem filmen, som gør, at musikken virker meget højere end dialogerne. Det skaber en lille ubalance i oplevelsen, men bestemt ikke noget at pege alt for meget fingre ad. Samlet set en udmærket lydside.
 
Her finder man blot nogle fraklippede scener samt det traditionelle kommentarspor til filmen – meget overfladisk og hurtigt overstået.

Tak til FOX-Paramount / PR Nordic 

Anmeldelse skrevet 10 september 2014.

Tilbage til Blu-ray anmeldelser