Junglebogen 2 blu-ray anmeldelse

 
Junglebogen 2 blu-ray anmeldelse

Anmeldelse skrevet af Rasmus Krarup

Junglebogen 2 blu-ray anmeldelse
Zone A-B-C = kodefri (DK udgave) 
Spilletid: 1 time og 5 minutter
Lyd: DTS HD Master Audio 5,1 : Engelsk 
Dolby Digital 5.1: Dansk, norsk, svensk, finsk, spansk, portugisisk
Undertekster: Dansk, Svensk, Norsk, Finsk, Engelsk.
Aspect Ration: MPEG-4 AVC 1.66:1 High Definition 1080/24p

Blu-ray udgivelsesdato: 19 juni 2014
Distributør: Walt Disney studios home entertainment A/S.
Antal disk: 1 = blu-ray

Genre: Animation
Biograf premiere: 3. februar 2003

Crew:     
Instruktør: Steve Trenbirth
Producere: bl.a. Carter Crocker, David Reynolds og Tom Rogers
Klip: Christopher K. Gee og Peter Lonsdale
Musik: Joel McNeely

Skuespiller som ligger stemmer til:
John Goofman som Baloo
Haley Joel Osment som Mowgli
Bob Joles som Bagheera
Tony Jay som Shere Khan
 
Beskrivelse: 
The Jungle Book fra 1967 betegnes ofte som den allersidste film, som skaberen Walt Disney havde fingrene i. Den unikke fortælling om jungledrengen Mowgli, som er opvokset af naturens dyr, men finder sig vej tilbage til civilisationen. Hele 36 år efter denne film ramte de internationale biografer blev efterfølgeren lavet og nu er den udkommet på Blu-ray. Kan den leve op til sin forgænger efter så mange år?
 
Junglebogen 2 blu-ray anmeldelse
@Disney 
 
Vi følger den unge Mowgli, som forsøger at tilpasse sig livet i den mere civiliserede verden. Han er forelsket i den smukke pige Shanti, men junglelivet trækker ham alligevel mere og mere mod naturens igen. Da hans gode ven Baloo savner ham, beslutter den kære bjørn sig for at snige sig ind i lejren og besøge Mowgli. Det resulterer i en kæmpe virvar, hvor folk farer vild i skoven og Mowgli endnu en gang må stå ansigt til ansigt med den hævntørstige Shere Khan.

Selve handlingen har på papir et ret stort potentiale, da den fokuserer på nogle eksistentialistiske virkemidler i form af Mowglis skillevej mellem civilisation og naturen. Desværre bliver denne idé bare ikke udført med den rette ekspertise, og selve dette interessante dilemma får aldrig rigtig en velfungerende løsning. I stedet fokuserer filmen mest af alt på tant og fjas i stedet for at fokusere på en reel forbedring eller videreføring af Junglebogsuniverset. Filmen ligner mere et forlænget afsnit af Disney Show-udsendelserne fredag aften, hvor skaberne har videreført klassiske Disney-film til små serier med en udbygning af universet.

Filmen er præget af flotte animationer, men de bliver lidt for nye og avancerede til at kunne bibeholde den klassiske gnist fra 60’erne – skaberne har dog forsøgt at bruge grove tegnestrøg, men det hele er lidt for nyt. Det er lidt som om, at konceptet har mistet sin charme i de nye omgivelser, og man føler heller aldrig rigtig, at handlingen byder ind med noget, som er mindeværdigt eller ikonisk. I stedet byder filmen på en masse hyggelige sange, små sjove scenarier, men slet ikke nogen form for substans for den lidt ældre befolkning. En vigtig karakter såsom Kong Louie mangler fra rollebesætningen, og det må uden tvivl skyldes nogle copyright-problemer, da det ellers virker utroligt absurd, at denne figur ikke skal være med.

Samlet set er Junglebogen 2 en sikker vinder for de helt små aldersgrupper, mens børn i en lidt højere alder måske ville finde handlingen en smule intetsigende og kedelig. Filmen er hyggelig og kærligt lavet, men den er i sig selv ret unødvendig, da den ikke byder ind med noget interessant i forhold til originalen og heller ikke formår at puste nyt liv i konceptet.
 Junglebogen 2 blu-ray anmeldelse
@Disney

Billedet præsenteres i et MPEG-4 AVC 1080p 1.66:1 aspect ratio, som på trods af det nemme valg i animationen giver filmen et flot udseende. Hvis man udelukkende fokuserer på animationen og ikke tænker på, hvad den burde være, kan man tydeligt se den professionelle teknik i filmen. Omgivelserne er det mest fantastiske, som giver et fornemt indblik i jungleverden med højdetaljerede elementer, skarpe billeder og ikke mindst en masse flotte klipninger. Man kan sagtens blive fanget af de snedige klipninger, som åbner op for universet, og man må give filmen ros for sine efter omstændighederne flotte billedkombinationer og farvevalg. Der er nogle stærke kontrasterne i farverne, som giver en god, solid dybde i billedet, men overordnet set er man lidt irriteret over animationernes måde at forny en klassisk effekt på. Man skal aldrig pille ved originalerne, og billedet kan samlet set kun leve op til en middelkarakter.
 
Lyden præsenteres i et DTS-HD Master Audio 5.1 lydspor, som formår at give en lidt bedre oplevelse af den samlede udgivelse. Lyden er glasklar i de fleste tilfælde og man fornemmer en hvis dybde i filmen, hvilket oftest er et af de hårdeste tricks i lydredigering for animationsfilm. Dialogerne svinger dog lidt i kvaliteten, da man ikke rigtig føler, at lyden kommer fra den samme beliggenhed. Det kan til tider godt bemærkes, at det blot er folk, som lægger stemme henover filmen, hvorimod andre animationsfilm formår at få kilden til lydsporet til at udspringe fra filmens midte. Effekterne er overordnet set positive og formår at bringe den nødvendige volumen ud i surroundsound-systemet. Der er også en masse fokus på underlægningsmusikken, som med de rette instrumenter og ideelle redigeringer formår at give en ret overbevisende kvalitet. Samlet set en lydside lige knap og nap over middel.
 
Her finder man nogle få slettede scener samt et lille dokumentarisk tilbageblik på arven af Junglebogen. Generelt set en kortfattet omgang bonusmateriale, men man havde heller ikke forventet det store af en rimelig ukendt efterfølger.
 

Anmeldelse skrevet den 2 juli 2014.

Tak til Walt Disney studios home entertainment A/S.

Tilbage til Disney oversigten eller blu-ray anmeldelser