Californication Sæson 6 blu-ray anmeldelse

 
Californication Sæson 6 blu-ray anmeldelse

Californication Sæson 6 blu-ray anmeldelse

Anmeldelse skrevet af Michael Sørensen

Californication Sæson 6 blu-ray anmeldelse  
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Zone A-B-C = kodefri (DK udgave)
Spilletid: 5 timer og 42 minutter
Lyd: Dolby True HD 5.1 English
Undertekster: Dansk, Svensk, Norsk, Finsk
Aspect Ration: 1.78:1 High Definition 1080/24p

Blu-ray udgivelsesdato: 4. juni 2014
Distributør: FOX-Paramount
Antal disk: 3  = Blu-ray

Genre: komedie/drama
 
Skuespiller:
David Duchovny som Hank Moody (83 episoder, 2007-2014)
Natascha McElhone som Karen (83 episoder, 2007-2014)
Evan Handler som Charlie Runkle (83 episoder, 2007-2014)
Pamela Adlon som Marcy Runkle / ... (79 episoder, 2007-2014)
Madeleine Martin som Becca Moody (73 episoder, 2007-2014)
Stephen Tobolowsky som Stu Beggs (29 episoder, 2011-2014)

Beskrivelse: 
David Duchovny er tilbage som forfatteren Hank Moody i den fantastiske sjette sæson af Californication. Moody prøver at komme tilbage på sporet og satser på at skabe en opera baseret på sin bog, samtidig med at familie og venner kræver hans opmærksomhed.
 
Californication Sæson 6 blu-ray anmeldelse
 
Så tager Hank Moody en tur mere i karrusellen for endnu en sæson – den sjette, der starter præcis hvor første sæson sluttede. Hank vågner op efter at være blevet forgiftet, at den sindssyge stalker, der nær havde taget livet af ham i slutningen af femte sæson. Han vågner op til alle tiders tømmermænd, da resterne af hans familie insisterer på at sende ham i afvænning – hvilket ikke lige er Hanks kop te. Det bliver det dog hurtigt, da han støder på en groupie, der udover at være smuk også fungerer som muse for store kunstnere, hvilket præcis er hvad Hank mangler, for at få sin skrantende karriere tilbage på sporet.

Jeg er vild med Moody, Runkle og de andre i Californication universet. Det er sjovt, provokerende og spændende at opleve Hank balancere mellem familiemennesket og den outreret forfatter, der lever et liv på sprut, stoffer og damer. Problemet med denne sæson seks er måske i virkeligheden også bare, at man har set det hele før. Cirklerne som serien bevæger sig i bliver tydeligere – og de provokerende scener føles både tamme og ligegyldige, for vi har jo set det hele tidligere i serien, der efterhånden går så meget i ring, at folkene bag virker en smule rundtossede. Vi introduceres til endnu en stenrig rockstjerne, som er en slags gentagelse af hovedhistorien i sæson fire.

David Duchovny brillerer i en rolle, der om muligt er bedre til ham end rollen som Agent Mulder i X-Files, der muligvis var mandens gennembrud, men som totalt tager bagsædet i forhold til hans helt geniale portræt af Hank Moody i denne serie. De nye personer i denne sæson er forholdsvis uinteressante, for de er set bedre og sjovere i de forrige sæsoner – om end i andre skikkelser, der igen gør, at hele sceneriet mest virker som en gentagelse af en af de forgangne sæsoner. I den mere interessante ende af spektret, finder vi Hanks datter Becca, der debuterer som forfatter i farmands fodspor, hvilket trods alt giver denne sæson en ekstra dimension, der ikke umiddelbart er set i serien før. Den fungerer dog udelukkende som en lille sidehistorie til et plot, der mildest talt virker slidt mod enden af de tolv afsnit, der er smidt på tre stk. Bluray for denne sæson. Jeg er stadig fan af Californication, men mit forhold til serien er absolut blevet mere anstrengt efter denne sæson, der enten skal være seriens sidste, hvis man altså ikke vil skifte kurs en smule, hvilket kan være svært, for Hank er Hank – og han er helt og aldeles uforbederlig.
 
Californication Sæson 6 blu-ray anmeldelse

Fint billede på en serie, der absolut ikke lægger megen vægt på billedesiden overhovedet. Alting er klart og tydeligt uden at imponere. Sortniveau er en smule gråt i enkelte overgange, men resten er som sådan på niveau for denne type serier på tv.

Vi får et Dolby True HD 5.1 soundtrack, der ikke rigtig har det store at byde på. Når musikken fra diverse rockhits kører er der fin dynamik i lyden, men det er absolut intet særligt. Dialogen er fin og tydelig – og da hovedparten af serien er dialogbaseret, så er det jo som det skal være.

Tak til FOX-Paramount / PR Nordic 

Anmeldelse skrevet 28 juni 2014.

Tilbage til Blu-ray serie anmeldelser