Anchorman 2 blu-ray anmeldelse

 
Anchorman 2 blu-ray anmeldelse
 
Anchorman 2 blu-ray anmeldelse

Anmeldelse skrevet af Rasmus Krarup

Anchorman 2 blu-ray anmeldelse
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Zone A-B-C = kodefri (DK udgave
Spilletid: 113 minutter
Lyd: DTS HD Master Audio 5,1 Engelsk
Undertekster: Dansk, Svensk, Norsk, Finsk, Engelsk, Spansk, Tysk.
Aspect Ration: MPEG-4 AVC 2.40:1 High Definition 1080/24p

Blu-ray udgivelsesdato: 12 juni 2014
Distributør: FOX-Paramount
Antal disk: 2 = blu-ray

Genre: Humor/komedie
Biograf premiere: 30. januar 2014.

Crew:     
Instruktør: Adam Mckay
Manuskript: Will Ferrell & Adam McKay
Producere: bl.a. Judd Apatow, Will Ferrell & Adam McKay
Fotograf: Patrick Capone & Oliver Wood
Klip: Mellissa Bretherton & Brent White
Music: Andrew Feltenstein & John Nau

Skuespiller:
Will Ferrell som Ron Burgundy
Steve Carell som Brick Tamland
Paul Rudd som Brian Fantana
David Koechner som Champ Kind
Greg Kinnear som Gary
James Marsden som Jack Lime
Kristen Wiig som Chani Lastnamé
 
Beskrivelse: 
Will Ferrell er også bliver vores generations defintition på ren og skær komisk særklasse på det store lærred, da han i gennem en række mærkværdige, specielle komediefilm har fået sig noget af en fanskare. Selvom ’Apatow-gruppen’ bestående af James Franco, Seth Rogen, Jay Baruchel, Jonah Hill osv. er på vej til at overtage den komiske vinkling med deres nytænkende humor, så har vi stadig plads til et par årlige Ferrell-film på markedet. I år kom en længeventet efterfølger til Anchorman, og den har vi kigget nærmere på!
 
 Anchorman 2 blu-ray anmeldelse
 
Ron Burgundy(Will Ferrell) arbejder stadig som nyhedsvært med sin kone Christina Applegate(Victoria Corningstone) og tingene fungerer, som de skal. Da en gammel, kendt nyhedsvært går på pension, er jobbet frit til den bedste i klassen – Burgundy bliver ikke valgt, men ser sit snit til at hævne sig ved at åbne en helt ny, eksklusiv nyhedskanal, som sender 24 timer i døgnet. Sammen med sit klassiske nyhedsteam bestående af Brick(Steve Carell), Brian (Paul Rudd) og Champ (David Koechner) drager de væk fra 70’erne og ind i en helt ny æra af historien!

Den første del af filmen virker en smule absurd, da den kaster sig ind i den klassiske stemning fra etteren med en masse nye virkemidler. Det fungerer lidt ambivalent, da de forsøger at genskabe den gamle gnist præcis samtidigt med det nye fokus og det resulterer i lidt forvirring omkring, hvordan man skal forholde sig til filmen. Heldigvis indhenter filmen hurtigt sit tempo, og Ferrell viser endnu en gang, hvorfor han er humorkongen. Han fortsætter som den kølige, arrogante og dumme nyhedsvært på endnu flere mystiske oplevelser i livet, og man skraldgriner, så snart man ser den rødhårede gut med overskægget. Faktisk har birollerne fået meget mere spilletid i denne film – mest af alt Steve Carell med sin hjerneskadede karakter, og det er virkelig en lækker detalje, da han har medbragt sit absolut bedste skyts, som får seeren til at klukke af grin.

Etteren er måske lidt mere ikonisk og original, hvis man kigger overordnet set på dem begge to. Den rummer en original gnist, som man aldrig vil kunne genskabe helt i en anden film. Derimod virker toeren faktisk til at være sjovere end etteren på visse punkter, da humoren er mere direkte, omfattende og ikke mindst konstant i sin kvalitet. Der er en blanding af tidsmæssige referencer og karaktermæssige genkendelser fra etteren, og jo tættere man kommer på slutningen, jo mere går det op for én, at Will Ferrell og instruktør Adam McKay har lavet endnu en genistreg.

Samlet set er Anchorman 2 en sikker vinder, hvis man er fan af Will Ferrell og hans generelt meget, meget, meget sorte humor. Den er ikke ligeså god som etteren, men brillerer på nogle andre interessante punkter. Will Ferrell er og bliver generationens humorkonge, og denne film er ikke en undtagelse.
 
Anchorman 2 blu-ray anmeldelse
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Billedmæssigt er filmen helt i top, da alle detaljerne på blu-ray-udgaven er kommet frem til et fantastisk visuelt udseende hele vejen i gennem. Der er kælet ekstra meget for de farvemæssige virkemidler og dybe kontraster, og det skyldes filmens fokus på 80’er-stemningen og de ikoniske karakterers udseende. Filmen er mindst ligeså underholdende på grund af den fornemme billedside, da man med den flotte billedredigering og den dygtige klippeteknik virkelig får sig noget af en komisk oplevelse. Desuden glider billederne af sted i et glidende tempo, som fornemt bevæger sig i gennem de vanvittige klipninger uden at man tænker, at filmen hakker af sted. Billedet er krystalklart og dybden skaber en helt ny atmosfære i omgivelserne omkring nyhedslivet. Samlet set en formidabel billedside.
 
Lydmæssigt er filmen mindst ligeså imponerende, da handlingen brillerer med en række velredigerede, musikalske undertoner, som ikke blot understreger humoren, men også skaber en rigtig lækker 80’er-atmosfære. Tempoet på musikken skifter præcis efter det handlingsmæssige niveau og der er en fornem balance mellem diskanten og basdelen, som får filmen til at bevæge sig af sted i et hektisk underholdende tempo. Der er slet ikke nogen form for interferens på lydredigeringen, og ligesom billedet formår lydsiden at glide af sted uden nogen former for forstyrrelser. Hele oplevelsens succes er generelt set steget til nye højder på grund af den visuelle og lydmæssige del. Samlet set også en meget positiv lydside på udgivelsen.
 
På bonusområdet finder man mest af alt en række slettede scener, fraklippede scener og ikke mindst forlængede scener, og det er bestemt også det, man har lyst til at se! Der er ikke så meget kvalitetsmæssigt indhold på denne udgivelse, men i stedet en masse bonusklip til sultne fans. Hvis man er fan, så sidder bonusmaterialet lige i skabet.
 

Anmeldelse skrevet den 22 juni 2014.

Tak til FOX-Paramount / PR Nordic 

Tilbage til blu-ray anmeldelser