Anmeldelse: True Detective sæson 1

 
Anmeldelse skrevet af Kristian Fuglsang

Skuespiller:
Matthew McConaughey som Rust Cohle
Woody Harrelson som Marty Hart
Michelle Monaghan som Maggie Hart
Michael Potts som Maynard Gilbough
Tory Kittles som Thomas Papania
J.D Evermore som Lutz
Dana Gourrier som Cathleen
 
Beskrivelse: 
Martin Hart er detektiv og er egentlig udmærket tilfreds med ikke at have en partner, men han får til opgave at få Rust Cohle som partner i en ny mordsag. Rust er en super skarp og en lynende intelligent detektiv og på mange måder langt klogere end hans partner Martin Hart. De to bliver sat på sagen om den myrdede prostituerede Dora Lange, og hendes drab drager de to hen imod det okkulte. Sagen starter tilbage i 1995 hvor vi første gang møder Hart og Rust. Hart ser egentlig hurtigt sagen som forblivende uopklaret, men hans nye og meget stædige partner finder hurtigt et spor at gå efter, og de finder også hurtigt ud af at det ikke kun drejer sig om et mord.
 
True Detective sæson 1 HBO anmeldelse
 
Anmeldelse:
Med True Detective skal man ikke regne med den ene action scene efter den anden. Det er en serie som giver sig utrolig meget tid med den ene lange dialog efter den anden. Man kunne godt tro at det vil gå hen og blive en meget kedelig serie, men det er lige det modsatte. Det der er anderledes ved serien er at både Rust og Hart i nutiden bliver afhørt af politiet, og mens de afhøres fortælles historien set med deres øjne, og det virker fantastisk godt. Deres første mord starter i 1995 og gennem 8 afsnit kommer vi med gennem alle årene op til dags dato.

Når man ser en serie som True Detective kommer man virkelig ind under huden på de to hovedpersoner da tiden er til det, og selvom afsnit efter afsnit kører i et langsomt tempo keder man sig aldrig. Pludselig bliver der skruet helt op for action blusset for så at komme tilbage i det langsomme tempo. I starten kan man godt blive noget forvirret, da der klippes fra fortid til nutid ret ofte, men det finder man ret hurtigt ud af og både fortiden og nutiden hænger rigtig godt sammen.

Matthew McConaughey har de seneste år udviklet sig meget på film, men her i True Detective spiller han efter min bedste overbevisning hans bedste rolle nogensinde. Rust Cohle nægter at opgive sagen alle andre har opgivet, og han ødelægger sig selv fuldstændig da sagen bliver hans et og alt gennem de mange mange år. Man føler virkelig med Rust Cohle, når han sidder og fortæller om hans familie og ser hvordan han ser syner af hans lille datter alt i mens tårerne triller ned af hans kinder. McConaughey spiller rollen som den langsomt talende der snøvler sig gennem hver en sætning, så man skulle tro manden var ved at falde i søvn, så intens at man får gåsehud over hele kroppen.

Når det kommer til Rust Cohle's modsætning Martin Hart som spilles af Woody Harrelson, så er det heldigvis samme oplevelse man får. Harrelson kan spille stort set alle roller, og selvom man ikke får samme intense oplevelse af ham i serien, så er det jo egentlig nok fordi han spiller en ret stor idiot, når det kommer til hans privatliv i serien. Men hvor McConaughey spiller den afdæmpede og snøvlende type, da er Harrelson lige hans modstykke og alt i alt er de det perfekte umage par. Det betyder jo alt at skuespillet er i topform, hvis en serie som denne skal lykkes og det gør det heldigvis her.

Man kan ærgre sig lidt over at vi ikke kommer til at se mere til McConaughey og Harrelson i den kommende sæson 2, men sådan har hovedforfatteren Nic Pizzolatto altså valgt det skulle være. Fred være med dette da det hurtigt kan gå galt, hvis man skal trækkes med samme skuespillere sæson efter sæson. Nic Pizzolatto har selvfølgelig en True Detective sæson 2 i støbeskeen, og den bydes meget velkommen til den tid, men det kan blive svært at leve op til sæson 1 der får topkarakter.

 
Anmeldelse skrevet juni 2014.