47 Ronin blu-ray anmeldelse

 
47 Ronin blu-ray anmeldelse
 
47 Ronin blu-ray anmeldelse

Anmeldelse skrevet af Rasmus Krarup

47 Ronin blu-ray anmeldelse
Zone A-B-C = kodefri (DK udgave) 
Spilletid: 118 minutter
Lyd: DTS HD Master Audio 5,1 : Engelsk
Undertekster: Dansk, Svensk, Norsk, Finsk, Engelsk, Spansk, Tysk, 
Aspect Ration: MPEG-4 AVC 2.40:1 High Definition 1080/24p

Blu-ray udgivelsesdato: 30 maj 2014
Distributør: Universal Sony Pictures Home Entertainment 
Antal disk: 1 = blu-ray

Genre: Action/Fantasy
Biograf premiere: Filmen blev ikke vist i de danske biografer.

Crew:     
Instruktør: Carl Rinsch
Manuskript: Chris Morgan, Hossein Amini og Walter Hamada
Producere: bl.a. Pamela Abdy, Chris Fenton og Scout Stuber
Fotograf: John Mathieson
Klip: Stuart Baird
Musik: Ilan Eshkeri

Skuespiller:
Keanu Reeves som Kai
Hiroyuki Sanada som Ôishi
Ko Shibasaki som Mika
Tadanobu Asano som Lord Kira
 
Beskrivelse: 
Keanu Reeves blev for alvor kendt som martial-arts-specialist i filmen, The Matrix, hvor han viste frugten af flere måneders intens koreografitræning. Efter denne internationale succes blev hans image efterhånden støbt i det billede, og det har udæsket flere kampsportsfilm i gennem tidens løb. De nyeste af slagsen er Man of Tai Chi og 47 Ronin – hvoraf sidstnævnte er den film, vi kigger nærmere på i denne omgang. Masser af effekter, masser af slagsmål og Keanu Reeves i topform.
 
47 Ronin blu-ray anmeldelse
 
Filmen er baseret på fortællingen om de 47 herreløse samuraier - som uden en herre kaldes en ’ronin’ – og deres kamp for at hævne mordet på deres herre Lord Asano. Den fjendtlige Lord Kira slår pjalterne sammen med en modbydelig heksekvinde, som hypnotiserer den gode Lord Asano til at begå mytteri, og efterfølgende dømmes han til døden. Hans nu 47 herreløse samuraier er godt klar over, at der var ugler i mosen, og på trods af den nye, modbydelige hersker vælger de at trodse reglerne og sørge for, at sandheden kommer frem i lyset. Sammen med den unge Kai(Keanu Reeves), halvt menneske halvt dæmon drager de afsted ud i den mytologiske verden i håb om, at de kan nå at redde deres ære før tiden løber ud.

Det første som springer i øjnene, er den flotte visuelle del af filmen, som virkelig indrammer en fantasifuld og mytologisk forestilling om en samurai-verden med drager, troldkvinder og mystisk magi. Det gør selvfølgelig også, at den virkelige historie slet ikke bliver realistisk, men derimod mister jordforbindelsen. Det giver både en god, interessant vinkling på historien, men skubber desværre også den ærefulde samurai-fortælling lidt bag lyset. Den visuelle side er vanvittigt imponerende, og det kommer til udtryk i de flotte animationer og overnaturlige figurer. Desuden er selve atmosfæren og omgivelserne i fortællingen meget farverige og kontrastskabende, og det fungerer helt perfekt i denne sammenhæng.

Desværre er der ofte det problem med film, som fokuserer meget på den visuelle side, at det handlingsmæssige niveau daler gevaldigt. Det sker også en smule i denne film, hvor handlingen i og for sig er ret interessant og velfortalt, men slet ikke byder ind med noget nyt eller anderledes. Seeren bliver aldrig rigtig helt involveret i universet, og føler i stedet at man ser en historie foran øjnene, som slet ikke suger seeren nok ind i sin handling. Filmen kommer rigtig godt fra start med en bragende baggrundshistorie omkring det mystiske dæmonmenneske, hvorefter filmen kører ud i et lidt uinteressant spor med en masse kedelige bihistorier. Filmen opsamler på nogle røde tråde i forhold til dæmonmennesket løbende, og de fungerer også helt sublimt – der er bare ikke nok af dem.

Keanu Reeves spiller fornemt i rollen som den mystiske skabning i filmen, og med et vildmandskæg og en kølig attitude løfter han fortællingen op på et højere niveau. De andre gør det også helt formidabelt, men alligevel er det ham, som stjæler rampelyset og leverer en interessant fortolkning af, hvordan en udefrakommende finder sin plads i et meget stramt samfundsbillede. Samlet set er 47 Ronin en interessant film om samurai-kulturen med et twist af overnaturlige virkemidler – desværre er handlingen ikke så sindsrivende, som man kunne håbe, men alligevel kommer filmen over mål med et okay resultat.
 47 Ronin blu-ray anmeldelse
Den visuelle del er uden tvivl den mest imponerende del af filmen, da man virkelig kan se, at instruktøren har valgt at fokusere særdeles meget på billedredigeringen. Filmen rummer en masse overnaturlige skabninger såsom drager og hekse, men med en gennemført effekt-opbygning virker det hele faktisk ganske overbevisende og interessant. Det er uden tvivl den fornemme effektbehandling i filmen, som skal have størst ros på denne udgivelse, og med en film kombination af overdrevne farvevalg og mytologiske omgivelser, bliver billedsiden en fryd for øjet. Der er heller ikke rigtig noget tidspunkt i filmen, hvor det overnaturlige kammer over, da effektholdet har formået at integrere virkelige optagelser med CGI helt eminent. Samlet set er der ikke rigtig noget negativt at sige om filmens visuelle del, som trækker indholdet gevaldigt meget op.
 
Lydsiden er faktisk også ganske udmærket, da den arbejder fornemt sammen med den visuelle side. Lyden strømmer ud gennem et DTS-HD Master Audio 5.1 lydspor, og der er faktisk næsten kun positive ting at sige på det punkt. Dialogerne er rene og klare i tonerne, og der er absolut ingen interferens eller forstyrrelser i redigeringen. Lydmixet fungerer også formidabelt i sin balancering af musikalske undertoner og dybe baslyde, hvilket giver en god dynamik i handlingen. De svulstige effekter bliver bearbejdet helt eminent i forhold til den lydmæssige opbakning, og man kan ikke andet end at være positivt overrasket over de fornemme virkemidler. Samlet set er lydsiden også rigtig gennemført.
 
 Her kommer man tæt på nogle dokumentarer, som følger Keanu Reeves og hans forhold til filmen, samt en række interviews, hvor man får et indblik i selve produktionen bag filmen. Derudover får man også et indblik i de fornemme effekter, og hvordan instruktøren har formået at integrere det i filmen. Samlet set en middelmådig men dog et interessant udvalg af bonusguf. 
 

Anmeldelse skrevet den 2 juni 2014.

Tak til Universal Sony Pictures Home Entertainment

Tilbage til blu-ray anmeldelser