Har nu haft surround og hjemmebio som hobby siden 1993 og der er blevet skiftede udstyr mange gange i hjemmebioen siden 1993. Se hvilken udstyr der er blevet skiftede siden 1993 til 2024. Begyndte i september 2007 at arbejde med min hobby og blev ansat som montør/tekniker/sælger hos CSO. Fra juli 2012 til april 2015 arbejdet jeg hos RoomAV som montør/ tekniker. Har siden maj 2015 arbejdet hos Best-av & Best-sound



Biojensens hjemmebiograf
I januar købte jeg min første surround receivere en ONKYO TX 906 med prologic men uden forstærker til centerhøjttaleren, som forstærker til min center blev der brugte en AKAI forstærker. Fronthøjttalerne var BOSE 301 serie II(fra 1991) og en JAMO CENTER 100 og to små JAMO baghøjttaler. I starten blev der brugte en JVC HR-D910EH stereovideo som lydkilde.
 
i juli købte jeg min første laserdisc afspiller en PIONEER CLD-1750 og det var den første der kunne afspille både PAL og NTSC laserdisc. Onkyo surround receiveren blev skiftede ud med ONKYO TX-SV515 PRO som havde forstærker til centerhøjttaleren. 

 

Biojensens hjemmebiograf
I 1994 blev min laserdisc afspiller skiftede ud med den nye model fra PIONEER CLD-1950. Baghøjttaler fra jamo blev skiftede ud med to BOSE 101.  Centerhøjttaleren fra jamo blev også skiftede ud med den nye JAMO CENTER 200. Der blev også købte den første subwoofer til hjemmebioen fra jamo en MINI SUB uden forstærker.

 

Biojensens hjemmebiograf
I 1995 blev surroundreceiveren skiftede ud igen med en ONKYO TX-SV717 PRO.

 

Biojensens hjemmebiograf
I 1996 blev laserdisc afspilleren skiftede ud med en PIONEER CLD-925 som stadigvæk er en del af mit anlæg i 2007.

 

Biojensens hjemmebiograf
I 1997 fik jeg min første surround receiver fra Onkyo(TX-DS838) som havde dekoder til Dolby Digital eller AC-3 som det blev kaldt i starten.

Skiftede min fronthøjttaler ud med to KEF Q55 og mine BOSE 301 serie II blev brugt som baghøjttaler og de var i brug som baghøjttaler indtil januar 2004.

 

Biojensens hjemmebiograf
I august blev der sat en DTSchip i receiveren og så skulle den bare virke men det var ikke tilfældet. Laserphile var den forhandler som solgte DTSchippen fra MSB til 5995 kr så det var langt fra billigt, fik fortalt at receiveren ville blive afprøvet i flere timer for at sikkere at den virkede som den skulle efter DTSchippen var monteret.
Selve chippen blev sat i hos high-end musikservice og da receiveren blev hentede sagde teknikeren at den var afprøvet og den virkede perfekt men det var ikke lige tilfældet. Det eneste der kom når man afspillede en Laserdisc med DTS lyd var støj ikke den lækker DTS lyd. Receiveren måtte ud til High-end musikservice igen sammen med min Laserdisc afspiller og de fortalte at de havde fået en monterings vejledning til den amerikanske model så det var der problemet lå.

Da chippen så var blevet monteret rigtigt kom der nogle klik fra højttalerne når den skulle afspille Dolby Digital lyd, klikket kom når den skiftede til Dolby Digital lyd men det var ikke så slemt med laserdisc men da jeg fik min dvdafspiller kom der et klik hver gange man gik rundt i dvdmenu. Laserphile fortalte at der var kommet en ny chip som kunne afhjælpe problemet og den vil blive sendt til mig men den kom aldrig. Ringede til ham mange gange men lige lidt hjalp det og en da jeg prøvede at kontakte ham igen, var firmaet Laserphile lukket. Så alt i alt det kostede 5995 kr at få ødelagt en receivere til 9995 kr og har ikke kunne sælge receiveren da den ikke virker 100%.
Biojensens hjemmebiograf
I januar fik jeg min første dvdafspilleren PIONEER DV-717 som var den første dvdafspiller der kunne afspille DTS lyd.
 
I juli blev der købte en DALI SUBWOOFER SWA-12 og Jamo centeren blev skiftede ud med en PARADIGM CC-350.

 

Biojensens hjemmebiograf
I 2001 blev min ødelagte Onkyo receiveren skiftede ud med en PIONEER RECEIVER VSX-859 med Dolby ex & DTS es men uden forstærker til surround ex & es. ONKYO TX-DS 838 receiveren blev brugt til at trække mine højttaler til surround ex & es lyd to JAMO E4 sur.

 

Biojensens hjemmebiograf
I februar blev receiveren skiftede ud med PIONEER RECEIVER VSX-2011 og 2 KEF Q8 højttaler til surround ex & es.
 
I juli blev dvdafspilleren udskiftede ud med en PIONEER DV-656A som kunne afspille sacd & dvdaudio.
 
I august købte jeg min første projektor en PANASONIC PT-AE 300 og et DIPLOMAT/BLACKLINE GREYLINE LÆRRED.

 

Biojensens hjemmebiograf
I januar blev de gamle BOSE 301 serie II surroundhøjttaler skiftede ud med 2 nye KEF Q1 højttaler.
 
I juni blev PARADIGM centeren skiftede ud med en KEF Q9 centerhøjttaler for at få en enes klang.
 
Efter 17 ugers ventetid kom der et HOYA HMC FL-DAY 67mm filter til PANASONIC PT-AE300 projektoren og det gav et langt bedre sort niveau.

 

Biojensens hjemmebiograf
I november blev PIONEER RECEIVER VSX-2011 skiftede ud med en ONKYO TX-NR5000E.
PANASONIC PROJEKTOR PT-AE300 blev skiftede ud med den nye PT-AE900E som er meget bedre end den gamle. For at få et bedre billede fra dvd på projektoren blev der købt en DENON 1920 dvdafspiller med HDMI og indbyggede scaler som skalere billedet op til enten 720 eller 1.080 vandrette linier og det giver et endnu bedre billede på projektoren.
 
I december blev der opdateret med diverse kabler fra NORDOST. Silver screen 75 Ohm til digital lyd + 3 stykker Dreamcaster (Wyrewizard by Nordost) til SACD & DVD-AUDIO FRA DENON 1920 dvden. 1 meter & 10 meter HDMI kable fra (Wyrewizard by Nordost) 1 meter bruges fra denon dvden til ONKYO TX-NR5000E & 10 meter bruges fra ONKYO TX-NR5000E til PANASONIC PT-AE900E projektoren.Strømkable fra Nordost model Shiva der bruges til ONKYO TX-NR5000E. I 2007 bliver Dreamcaster kablerne brugt samme med en ONKYO DV-SP504 dvdafspiller.

 

Biojensens hjemmebiograf

I juni blevet PANASONIC videoen skiftede ud med en HD selector som bruges når der skal ses tv på projektoren.

I november blev det den gamle DALI Subwoofer udskiftede med en mere seriøs sub fra ELAC 211.2 ESP + et NORDOST VISHNU strøm kable. DENON 1920 dvden er blevet udskiftede med en ONKYO DV-SP504 som har HDMI og indbyggede scaler som kan skalere billeder op til enten 720P eller 1080 i + den kan afspille SACD & DVD-audio. For at forbedre billedet er der blevet købt en DVDO VP50 scaler som virkelige gør en kæmpe forskel på billedet. I 2007 bruges der et NORDOST strømkabel model Shiva til ELAC subben.

 

Biojensens hjemmebiograf
I februar blev hjemmebiografen endelig opdateret med en TOSHIBA HD-XE1 HD-DVD afspillere.

I marts blev der købt nogle kabler til Toshiba HD-DVD afspilleren så de indbyggede dekoder til Dolby Plus & Dolby True HD i afspilleren kunne tilsluttes til receiveren via 3 X Enchantress (Wyrewizard(by Nordost) . For at kunne sammenligne lyden fra HD-DVDafspilleren og Onkyo receiveren belv der sat et Nordost Silver screen HD til den digitale coax udgang. ELAC subben har fået nyt subkabel Nordost Bass-line som giver en meget mere kontrol over bassen. Der bruges et NORDOST strømkabel model Shiva til ELAC subben.

I april blev DIPLOMAT GREYLINE RULLELÆRRED skiftede ud med et 104” 16:9 SCREEN RESEARCH SOLIDPIX fastramme lærred med hvid dug som er ISF godkendt.

I maj kom endelig den længe ventede fjernbetjening fra LOGITECH HARMONY 1000 så nu er det kun et tryk og så køre filmen.
 
I november blev den skiftede ud med en ny HARMONY 1000 da den første gik helt kold men LOGITECH byttede uden nogle problemer.

I juni blev der købt en Japansk PS3 som kan afspille Region A Blu-ray film fra USA. Udvalget af Blu-ray film er meget større i USA(Region A) og prisen er normalt langt under det halve af hvad man skal betale for en Region B Bly-ray film i Danmark. I Japan køre man også med 220-240V så der er ikke brug for nogle boks som ændre 220-240V til 110V som de bla bruger i USA.

I november blev den store Onkyo receiver TX-NR5000 skiftede ud da det viste sig at teknologien er løbet fra den, så det ikke var muligt at opdatere HDMI kortede og det der sidder i kan kun overføre billede da det er version 1,0. Den blev skiftede ud med en Onkyo TX-NR905 så nu kan jeg høre PCM lyd fra HD-DVD & Blu-Ray men den har selvfølgelig ikke helt den samme klang som den gamle, men den har stadigvæk den gode lyd som kendetegner Onkyo. Toshiba HD-XE1 er blevet skiftede ud med Onkyo`s HD-DVD DV-HD805 afspiller.

Efter 4 år med 2 forskellige Panasonic projektor blev der denne gang valgt en JVC HD1 Full HD og den skuffer ikke, den levere et helt fantastisk billede med et sort niveau som man kun tør drømme om. Har set flere forskellige klip på HD-DVD & Blu-ray og bliver lige overraskede hver gang jeg ser et nyt klip over den dybde der er i billedet og hvor skarpt billedet er.

I december er der påbegyndt en udskiftning på højttaler siden. Har valgt Tyske ELAC som afløser for min KEF højttalere. Fronthøjttalerne står på stander og er ELAC 203.2 + Center 201.2 i starten af 2008 bliver baghøjttalerne skiftede ud.

Da PS3 ikke understøtter alle de nye lydformater som bruges på Blu-ray er der blevet købt en SAMSUNG Blu-ray afspiller BD-1400 som kan sende de nye lydformater som bitstream via HDMI. Flere har sagt at BD-1400 skulle være en af de bedste dvdafspiller som er på markedet da manden som står bag kalibreringsprogrammet DVE Joe Kane har været med til at udvikle afspilleren.

 

Biojensens hjemmebiograf
I februar er alle surroundhøjttaler fra KEF blvet skiftede ud med 4 styk Elac IW-1230 med kabinet. Højttalerkablet til surroundhøjttalerne er blevet skiftede ud med Wyrewizard Dreamcaster som har gjort at baghøjttalerne er blevet mere difuse i lyden så man ikke lægger mærke til dem længere og de giver et mere sammmenhængede lydbillede.
 
I september er min Onkyo TX-NR905 receiver blevet solgt og er blevet skiftede ud med Onkyo TX-NR906 som har en del funktioner som den gamle receiver ikke have og den er også forbedret på lydensiden.

I november blev min Logitech Harmony 1000 skiftede ud med en Philips Pronto TSU9600 som giver større frihed til at styre hvilken funktioner man har lyst til og ikke mindste vælge helt sit eget desgin til knapperne og hele layoutet på fjernbetjeningen og så virker den 100%, så alle andre fjernbetjeninger er lagt væk.
På billedsiden er der blvet opdateret med et Nordost Silver screen HDMI kabel fra JVC projektoren til DVDO scaleren og det har givet et billede med mere dybde, bedre farver og et mere skarpt billede.
 
I december blev hjemmebiografen opdateret med en Onkyo Blu-Ray DV-BD606 afspiller som skal bruges til alle Blu-Ray disc som enten er kodefri eller kode B, den er langt hurtigere til at loade en Blu-Ray disc og har et bedre billede end min Samsung BD-1400 og lyden er også bedre.

 

Biojensens hjemmebiograf
I Maj er Samsung BD-1400 blu-ray afspiller blevet skiftede ud med en Panasonic DMP-BD60 blu-ray afspiller som er gjort kodefri til blu-ray og dvd.

I juli er hjemmebiografen blevet opdateret med en Velodyne SMS-1 EQ boks til subwooferen som gør det rigtig nemt at få styr på bassen både til film og musik i hjemmebioen. Har længe været på udkig efter en lille computer som kunne bruges samme med projektoren og har fundet en Acer Revo 3600 som udstøtter 7,1 lyd via HDMI og køre Full HD.

I oktober blev højttalerkablerne til front og center højttaler skiftede ud fra Wyrewizard Dreamcaster til Nordost Heimdall på venstre og højre fronthøjttaler og indtil videre et Red Dawn på centerhøjttaleren men planen er at skifte det til et Heimdall på et senere tidspunkt. Udskiftningen af kabler på alle fronthøjttaler har givet et kæmpe løft på lydsiden.

I november blev min JVC projektor HD-1 skiftede ud med en HD-350 som levere et endnu bedre billede og ikke mindst er den meget støjsvag.

 

Biojensens hjemmebiograf
I marts blev Centerhøjttaleren opdateret med et Nordost Heimdall højttalerkabel som gør at lydsiden har fået et kæmpe løft på hele fronten.
 
I april blev Onkyo HD-DVD afløst af en Toshiba XE-1 som køre med firmware 4.0. Onkyo afspiller bliver brugt som reserve hvis der skulle opstå problemer med Toshiba afspilleren.
 
I November er der købt en WD TV Live som afløser for Acer computeren til visning af bla. filmtrailer og billeder.

 

Biojensens hjemmebiograf
I februar er mit setup blevet opdateret med et Nordost Thor Power Distribution Center som kan sammenlignes lidt med en strømrenser som mange nok ville kalde voodoo men lyden ændrede sig da Thor boksen kom på. Har nu gennemhørt flere musik blu-ray`s som jeg kender godt og ens for alle er at stemmer/instrumenter lyder mere rigtige/autentiske og højttalerne forsvinder helt og lyden for mere rum/luftig.

Selve Thor boksen for strøm fra et Nordost Vishu strømkabel og indtil videre er det kun Elac subwooferen som har et Nordost Shiva strømkabel, til de andre produkter er der blevet brugt standard strømkabler. Produkter som er tilsluttede: surround receiver, Dvd, Blu-ray, Subwoofer, EQ boks til subwoofer skal prøve at sætte DVDO VP50 scaler til for at se hvad det giver.
 
I juni kom Oppo BDP-93 blu-ray afspilleren endelig efter 6 ugers ventetid. Den er kodefri til blu-ray og dvd, selvom at måden man skifter imellem regionerne på er lidt omstændigt i forhold til den gamle Oppo BDP-83 og min Panasonic BD-60. Oppo afspilleren skuffer ikke den har langt bedre lyd end min gamle Panasonic blu-ray afspiller og er lysår hurtiger til at loade blu-ray disc. Oppo BDP-93 kan streame både musik eller film som ligger på enten en USB eller NAS harddisk og det ser ud til at virke rigtig godt, lyd og billede kvaliteten fejler ikke noget men man kunne måske ønske sig at Oppo fik lavet nogle søgefunktioner hvis man vil bruge den til streamning af musik.
 
I december er min JVC HD-350 projektor blevet skiftede ud med den nye JVC 3D projektor X30 og det har givet et stort løft på billedet i hjemmebiografen. Har haft svært ved at ryge med på 3D hypen men er tæt på at må overgive mig til 3D hypen. Det kan give en helt anden oplevelser at se film i 3D i forhold til 2D men det kan også hvis det ikke er lavet ordenligt ødelægge film oplevelsen.

 

Biojensens hjemmebiograf
Har i marts efter længere tids overvejelser valgt at skifte min DVDO VP50 scaler ud med en DVDO EDGE som med den sidste opdatering har fået mulighed for 3D Pass-through og det er en fordel når der er flere produkter som kan køre 3D i ens setup. Der er sat et Nordost Purple Flare strømkabel med 8-tals stik på DVDO EDGE.Min Japanske PS3 er blevet skiftede ud med en model fra Danmark da den gamle PS3 havde et problem med at blæserne begyndte at larme meget efter ca 15 minutters brug.
 
I maj er der igen sat et Nordost Vishu strømkabel på min Elac 211.2 ESP subwoofer efter jeg i længere tid har brugt et Nordost Shiva strømkabel da mit første Vishu strømkabel er blevet sat på mit Nordost Thor Power Distribution center. Onkyo surround receiveren har fået det Nordost Shiva strømkabel som var i overskud.
 
I september er der blevet installeret et Apple tv så der er nem adgang til film trailer og meget andet.
 
I november blev min JVC projektor X30 skiftede ud med den nye JVC X35.
 
I december blev Philips Pronto TSU9600 fjernbetjeningen skiftede ud med RTI som styres via en iPad(1 generation) og der er mange flere muligheder med RTI i forhold til Philips Pronto. 

 

Biojensens hjemmebiograf
Har siden starten af februar afprøvet den nye Sunfir fjernbetjening som bruges sammen med min RTI iPad løsning, den giver hurtig betjening af volume og navigation ved brug af blu-ray, Apple tv, YouSee selector uden man behøver at brug sin iPad.
 
Har skiftede mine Wyrewizard HDMI kabler ud som bruges til lyd fra Oppo blu-ray og DVDO Edge scaler med de nye Nordost Blue Heaven HDMI kabler og selvom at mange mener at der ikke er forskel på HDMI kabler så kan jeg kun sige at det er der ;-)
 
I august: Har efter et par år med en WD TV Live boks fundet en afløser, har valgt en Boxee box som køre alle lydformaterne og den kan også bruges til at sufer på nettede og den er langt hurtiger end mange af de mediabokse jeg har prøvet indtil videre. Arbejder på at få den styret via IP med min RTI iPad løsning så det ikke er nødvendig at bruge den medfølgende RF fjernbetjening til Boxee.
 
I oktober 2013 blev min RTI iPad fjernbetjeningsløsning opdateret med en iPad mini og for at sikker at iPad minien altid er opladet når hjemmebiografen skal bruges er iPad`en montere i et sleeve fra Launchport og en bordlader som oplader via induktion, hvilket betyder at så snart iPad`en er monteret på bordladeren, begynder opladningen straks, uden kabler til iPad`en.

 

Biojensens hjemmebiograf
I februar er det blevet tid til en opdatering af hjemmebiografen. Min JVC X35 projektor er blevet skiftede ud med den nye JVC DLA-X500 projektor hvor det eneste som er tilbage fra X35 er selve kabinettet, har 6 generation D-ILA paneler og E-shift 3 teknologi og mulighed for at modtage 4K signal. Har valgt at skifte mine JVC 3D briller PK-AG2 og IR sender PK-EM1 ud til deres nyeste model PK-AG3 og RF sender PK-EM2, 3D brillerne har lyser glas og vejer lidt mindre end den gamle model.
 
Den gamle Oppo BDP-93 er skiftede ud med den nye Oppo BDP-103D som har Darbee Visual Presence processor og 4K opscalering.
 
I december: Ville gerne se HBO men det er svært at finde en afspiller som kan bruges, Xbox 360 er indtil videre det bedste bud og det køre ok, det var et must at jeg kunne styre Xbox 360 med min RTI kontrol og det virker indtil videre rigtigt godt.
I maj blev der købt Elac TS 3000 Dolby Atmos højttaler, men har ventede med at købe en ny surround receiver, indtil der kom nogle som kunne opdateres til DTS:X.
 
I december er Playation 3 skiftede ud med en Playstation 4. Apple TV 3 er blevet skiftede ud med Apple TV 4 og skal bruges til HBO og Netflix, da det kan styres med RTI iPad løsning.
 
I januar er der efter et meget stille 2015 hvor der ikke skete så meget i hjemmebiografen, er det nu blevet tid til en opdatering. Efter flere overvejelser er valget faldet på Marantz SR 7010 surround receiver, som afløser for min gamle Onkyo TX-NR906 surround receiver som har været i systemet siden 2008 og har kørt upåklageligt. Til Dolby Atmos er der valgt Elac TS3000 Enabled højttaler, da loft højttaler ikke er muligt.
 
I marts er der blevet opdateret med en Rotel RMB-1506 seks kanals forstærker som skal trække de 2 ekstra højttalere til Dolby Atmos/DTS:X, 2 af de andre kanaler på forstærkeren bliver brugt til zone 2(kontor). Der blev installeret 2 Elac TS3000 Enabled højttaler, så lydsystemet nu er et 7.1.4 system.
 
I maj er der købt en Samsung UBD-K8500 UHD blu-ray afspiller, da flere filmselskaber har valgt at Dolby Atmos lydsporet kun er på UHD blu-ray udgaven, var der ikke nogle vej uden om da hjemmebiografen blev opdateret med Dolby Atmos januar i år. Indtil videre bliver UHD disc nedscaleret til 1080P da min JVC X-500 projektor kun kan modtaget HDCP 2.0
 
I juni kom en Key digital KD-HDFIX22 HDCP 2.2 boks så der kan sendes 4K til JVC X500 projektoren.
 
I januar er min Samsung UBD-K8500 UHD blu-ray afspiller udskiftede med en oppo UDP-203 afspiller. 
 
I 2018 er min playstation skiftede ud med et Apple TV 4 - 4K(UHD). LED strippen under lærredet er skiftede ud med en fra Philips HUE og der er montere Philips HUE play LED lamper på siderne af biografen.
 
I oktober er der sket lidt i hjemmebiografen. Har købt en Panasonic DP-UB820 UHD afspiller så der er mulighed for at vælge imellem forskellige afspiller i hjemmebioen. Afspilleren er tilsluttede en Key digital KD-HDFIX22 HDCP 2.2. Der købt nogle ekstra Philips HUE play lamper.
 
I december er Nordost Silver screen 10 meter HDMI kabel fra Marantz surround receiver til JVC X-500 projektor, udskiftede med et SCP aktivt Fiber HDMI 15 meter kabel som er godkendt til 4K HDR, så der er klart til en native 4K projektor :-)
Imellem jul og nytår fik hjemmebiografen en større omgang, hvor der blandt andet blev malet, lagt nyt gulvtæppe, montere noget nyt lys ved lærredet og nogle nye reoler til UHD disc.
 
I slut februar blev der opdateret med et Heimdall strømkabel til Nordost Thor Power Distribution center, der er flyttede lidt rundt på nogle strømkabeler til Marantz surround receiver, Rotel effektforstærker og Oppo blu-ray afspiller.
 
I april er der monteret 2 buttkicker på den ene sofa, da der lige var 2 kanaler ledig på min Rotel forstærker :-)
 
I juni kom der endelig  efter lidt ventetid en Marantz SR8015, den afsløser Marantz SR7010 som har gjort det godt. Har været så tilfreds med Marantz at valget faldt på SR8015 som er Marantz topmodel, kan køre op til 13.1.6 setup, Nøjes dog med et 7.2.4 setup.
 
I Januar blev min Elac 211.2 ESP subwooferen som blev købt tilbage i 2006 skiftede ud med en Elac SUB 2070 da den gamle sub gik kold lige før nytår 2021, der kom et højt klik og sikringen var fuldstændig brændt af, prøvede med en ny sikring men den brændte også af, det virker til at være en seriøs kortslutning i forstærkeren. Da man ikke længere kan få reservedele måtte den skiftes ud. Valget faldt på en Elac SUB 2070 med indbygget EQ og den kan styres via bluetooth med en app som kan hentes til Apple og Android, så nu er der ikke længere behov for velodyne SMS-1 EQ boksen i hjemmebiograf setupet.
 
I Februar blev JVC DLA X-500 udskiftede med den nye JVC DLA NZ7 Laser projektor. De første indtryk er bare WOW 😊 hold nu op et billede, glæder mig til at få kaliberet den, men den skal lige runde ca. 150 timer.
 
I Juni Endelig lykkes det at købe en Playstation 5 med disk drev til normal pris.
 I Februar blev den gamle Yousee boks YSR2000 udskiftede da den ikke længere kunne opdateres, Så Yousee sendte en ny YS-4000 boks som kan vise 4K, det har givet et bedre billede end den gamle boks og det er nu muligt at se den ENE 4K kanal Via Sport Ultra HD som der er tilgængelig.
 
Siden vil løbende blive opdateret!