The Bible blu-ray anmeldelse

 
The Bible blu-ray anmeldelse

The bible blu-ray anmeldelse

Anmeldelse skrevet af Rasmus Krarup

The Bible blu-ray anmeldelse  




















Zone A-B-C = kodefri (DK udgave
Spilletid: 459 minutter
Lyd: DTS-HD Master Audio 5.1 English
Undertekster: Dansk, Svensk, Norsk, Fransk, Finsk, Engelsk, Spansk, Italiensk
Aspect Ration: 1.78: High Definition 1080/24p

Blu-ray udgivelsesdato: 10. april 2014
Distributør:
FOX-Paramount
Antal disk: 4  = Blu-ray

Genre: Drama

Instruktør: Crispin Reece, Tony Mitchell og Christopher Spencer
Manuskript: bl.a. Richard Bedser, Alexander Marengo og Nic Young
Producere: bl.a. Khadija Alami,Bob Beltz og Mark Burnett
Fotograf: Christopher Titus King, Rob Goldie og Peter Greenhalgh
Klip: bl.a. Robert Hall og Paul Crosby
Musik: Hans Zimmer og Lorne Balfe

Skuespiller:
Keith David som fortælleren
Diogo Morgado som Jesus
Darwin Shaw som Peter
Sebastian Knapp som John
Gary Oliver som Abraham

Beskrivelse: 
Biblen er uden tvivl det mest læste værk nogensinde, og har inspireret mennesker i flere hundrede år gennem religiøse overbevisninger og storslåede fortællinger. Hvad enten man er troende eller ej, så er Biblen en fantastisk historie, som bearbejder en masse interessante aspekter af ikke mindst vores herkomst, men også hvordan vi bør agerer over for vores medmennesker. Stykker af værket har været filmatiseret i op til flere omgange, men nu har History Channel gået all-in og fokuseret på de største øjeblikke i Biblens fortælling.
 
The Bible blu-ray anmeldelse
 
Først og fremmest er serien umådelig flot og velskabt. Det kommer heller ikke som nogen stor overraskelse, da amerikanerne er utroligt glade for Biblen og den kristne tro. Derfor har produktionsselskabet også sørget for, at den visuelle side lever op til de storslåede og svulstige fortællinger. I stedet for at fokusere på urealistiske rekvisitter og dårlige landskabskulisser har seriens skabere valgt at bruge Guds fri natur til at optage de forskellige kapitler. Det giver et meget velskabt billede af hele historien, og atmosfæren virker overraskende positiv. Selve koreografien af de voldsomme slagsmål og effekterne i de overnaturlige virkemidler fungerer helt sublimt.

Man kunne godt fra starten af have nogle bange anelser for, at serien ville blive en sukkersød, kvalmende propaganda-serie, som skulle overbevise folk om at kristendommen er den eneste vej frem i livet. Denne amerikanske pladderromantiske forestilling er heldigvis blot på vågeblus i selve serien, som formår at fokusere mere på det at fortælle historien, frem for at overbevise folk om religionen. Hvad enten man ser Biblen som en vejledning til livets gang eller blot en fiktionsfortælling, så rummer den en masse fantastiske historier og denne serie formår faktisk på bedste vis at fortælle dem uden de helt store problematikker. Den minder på sin vis om en censureret udgave af Gladiator eller 300, og det fungerer også helt sublimt i forhold til det meget stuerene fokus på selve historien om Kristus.

Skuespillet varierer til gengæld rigtig meget, da man ikke kommer udenom, at de forskellige præstationer virkelig forsøger at leve sig ind i de storslåede karakterer. De tager på sin vis overhånd op til flere gange i handlingen, da konceptet ofte ligner et teaterstykke frem for en reel serie. Der er mange lange pauser og hvert eneste ord bliver nøje udtalt og dissekeret, og det kan godt blive lidt en irriterende effekt i længden. Den rummer en herlig realistisk instans, men skuespillet lever ikke op til de store proportioner i fortællingen. Man kan sige, at skuespillerne prøver for hårdt, og den realistiske vinkling i historien mister lidt sin effekt, når figurerne ikke rigtig kan finde ud af at udtrykke sig helt almindeligt. Konceptet har som forventet også en lidt for prætentiøs opbygning, da man tydeligt kan mærke, at der er fokus på at fremme historierne som fejfrie og virkelige. Man skal uden tvivl lige vænne sig til det langsommelige plot og langtrukne dialoger, og derfor tager det lige et par afsnit før man rigtig kan sætte sig ind i sagerne.

Samlet set er The BIble en ret interessant skildring af Biblen, og uden tvivl den flotteste og mest storslåede kreation omkring den hellige bog. Skuespillet er på visse punkter alt for overdrevent og pompøst, men de visuelle effekter og landskabsbilleder formår at råde bod på eventuelle fejl i sele de kvalitetsmæssige niveau hos personerne. Hvad enten man er til Biblen eller ej, så bliver man bidt af serien, og man kan ikke undgå at fascineres af de fornemme fortællinger – en fortælling man nu kan se komme til livs med sine egne øjne.
 
The Bible blu-ray anmeldelse

Visuelt set er serien helt i gennem uovertruffen, da der er sat ekstra stort fokus på at overføre historierne fra Biblen til det store lærred på den bedst mulige måde. History Channel minder meget om BBC i forhold til produktionsværdien, og man kan tydeligt ane de formidable virkemidler og gennemførte effekter. Der er absolut ingen former for udtværede farver eller usammenhængende billeder, men i stedet en fantastisk flot billedredigering som brænder igennem med sin knivskarpe kvalitet og kælen for detaljer. Hvis man er kørt død i skriftlæsningen, så er denne serie en visuel rejse gennem Biblens historier – og det er saftsuseme noget af en rejse! Samlet set fortjener billedserien klart topkarakter, da den både formår at give et råt ydre gennem de til tider grumsede optagelser, men også brillerer i forhold til det knivskarpe niveau i de vigtigste øjeblikke.    

Lyden leveres gennem et English: DTS-HD Master Audio 5.1 lydspor, som yder god respons til handlingen og ikke mindst den fornemme billedside. Serien er spækket med overdådige scener og fantastiske virkemidler, og derfor er lyden også overraskende storslået og sprængfyldt med bombarderende baseffekter og tilpassede diskantlyde. Det mest betagende i seriens lydmæssige vurdering er underlægningsmusikken, som virkelig sætter prikken over i’et. Det giver handlingen mere substans og skaber den helt rette stemning. Musikken hjælper med at binde billederne bedre sammen, og lægger grundlaget for, hvad der kommer til at ske med dem. Samlet set er lydsiden meget positiv og leverer en god oplevelse i seriens helhed. 

På bonusområdet finder man det klassiske ekstramateriale for en serie, hvor man bl.a. kommer tæt på selve produktionen og ser nærmere på de visuelle såvel som handlingsmæssige effekter. Der er ikke voldsomt meget i forhold til, hvor stor en produktion denne miniserie er, men alligevel formår det at afrunde på udmærket vis. 

Tak til FOX-Paramount / PR Nordic 

Anmeldelse skrevet den 2 maj 2014.

Tilbage til
Blu-ray Serie anmeldelser