Anmeldelse: Do no harm sæson 1

 
Anmeldelse skrevet af Kristian Fuglsang

Skuespiller:
Steven Pasquale som Dr. Jason Cole & Ian Price
Alana De La Garza som Dr. lena Solis
Michael Esper som Dr. Kenneth Jordan
Ruta Gedmintas som Olivia Flynn
Phylicia Rashad som Dr. Vanessa Young
John Caroll Lynch som Will Hayes
 
Beskrivelse: 
Jason Cole er chef neurokirurg, og han har kæmpe succes på hans arbejde. Han er yderst pligtopfyldende og tjener en fed løn, og han mangler ingenting. Der er faktisk en ting som han meget gerne vil undvære. Hver aften præcis kl 20.25 forvandles Jason til en anden person ved navn Ian, og han er lige modsat Jason. Ian tager stoffer, han banker folk der ser forkert på ham, han stjæler og han slår endda folk ihjel, hvis han synes der er brug for dette. Når klokken bliver 08.25 så forsvinder Ian, og Jason kommer frem igen og må stå til ansvar for alt det lort Ian har lavet.

Jason har en ven på hospitalet som står for at lave noget medicin, som han kan tag inden klokken slår 20.25. Denne medicin gør at Jason nærmest går i koma, og så kan Ian ikke komme ud. Sådan har Jason levet i mange år og på den måde været fri for Ian. Men en dag går det galt, da hans krop bliver immun overfor medicinen der har holdt Ian væk.
 
Do no harm sæson 1 HBO anmeldelse
 
Anmeldelse:
Det er en fed måde denne serie er udtænkt på, og måden Jason vælger at tage kampen op mod Ian på, og lader Ian styre hans liv om natten, og Jason styrer hans eget om dagen er bare rigtig god. Selvfølgelig går der ikke lang tid før at Jason indser at det ikke går godt, da Ian er en tikkende bombe. I og med at Ian også er forelsket i Jasons eks kæreste og truer Jason med at opsøge hende, gør at der må handles hurtigt. Synes der er langt imellem de serier der bare fanger en med det samme, og her er der action stort set fra start til slut. Samspillet mellem Ian og Jason er forrygende godt udført, og man sidder faktisk ret ofte og hepper på Ian der virkelig slår sig løs. Når han går helt over gevind og udøver vold på alt og alle, så stopper sympatien så også for Ian og da holder man hurtigt med Jason igen.
 
Det er nok den mest ekstreme form for skizofreni som Jason Cole lider under i Do no harm serien. Man ser i små glimt igennem Jasons øjne hvad Ian har lavet i løbet af natten, og man forstår godt at Jason vil af med hans ret så syge andet Jeg. Når man ser hvad han får natten til at gå med, så føler man virkelig med Jason. Det undrer nok de fleste der ser denne her serie, hvordan Jason får sovet, for Ian sover ikke når han endelig er blevet sluppet fri, og når Jason bliver ham selv igen så skal han rette op på de skader Ian har lavet så søvn er der ikke meget af.
 
Hvert et afsnit har sin slutning, mens hovedhistorien kører hele sæsonen igennem. Det er en serie der har lidt af det hele. Om dagen når det er Jason der er på så er det en god drama serie, men om natten når det er Ian der er på så er det rå action med masser af voldelige scener. Det kan til tider godt være lidt forvirrende at se, hvem der er hvem for når Jason bliver sur da ligner han jo Ian til en forveksling, men det sker ikke så mange gange at det er noget der irriterer en. Do no harm er en lidt anderledes serie end man er vant til, men den gør det rigtig godt, og man er konstant underholdt i denne første sæson. Så er man til en god drama serie krydret med en masse action og rå vold så er det Do no harm man skal bruge tiden på.


Anmeldelse skrevet april 2014.