A.C.O.D. dvd anmeldelse

 
A.C.O.D.
 
Anmeldelse skrevet af Michael Sørensen 

A.C.O.D. dvd anmeldelse  

 
 

















Dvd udgivelsesdato: 27. marts 2014
Distributør: FOX-Paramount
Genre: Komedie

Instruktør: Stuart Zicherman

Skuespiller:
Adam Scott som Carter
Richard Jenkins som Hugh
Catherine O'Hara som Melissa
Amy Poehler som Sondra
Mary Elizabeth Winstead som Lauren
 
Beskrivelse: 
A.C.O.D. eller Adult Children of Divorce er historien om Carter, hvis forældre blev skilt, da han var ni år gammel. Som voksen mand lever han stadig midt i en skilsmisse, hvor hans forældre endnu ikke kan være i stue med hinanden. Det er imidlertid et problem, da hans lillebror skal giftes – og brændende ønsker, at forældrene kan samles til hans livs store begivenhed. Det bliver Carters opgave at bringe de bitre kombattanter sammen, hvilket naturligvis ikke er en nem opgave.
 
A.C.O.D. dvd anmeldelse
 
Anmeldelse:
Skilsmisser er mere hyppige end par der bliver sammen. Alligevel har Hollywood en mani med, at udstille skilsmisser igen og igen - og det kan være svært at se bevæggrundene for endnu en film om skilsmisse og de ofre, der står tilbage. Børnene.

Ikke desto mindre prøver instruktør Stuart Zicherman i denne, hans debut som spillefilmsinstruktør, at kaste nyt lys over, hvad der præcis sker, når et par går fra hinanden – og efterlader voksne børn som gidsler i et spil, der udelukkende er bygget på foragt, had og evigt nag. Det lykkes at skabe en original historie, der til tider er alt for dårlig fortalt. Den er fyldt med tykke klicheer, der nærmest klistrer sig til denne type dramaer, hvor humoren kun perifert fungerer som stødpuder for den kedsommelighed, der langsomt daler over filmens publikum. Her mangler nemlig nerve og befrielse i humoren, der kun opnår at fungere som plat og utilstedelig i situationer, der ikke engang er tæt på morsomme.

Adam Scott spiller hovedrollen som Carter, men ejer hverken talentet eller en karisma, der kan bære en hovedrolle så central, som den han bliver udsat for i A.C.O.D. Han er sikkert en glimrende skuespiller i tv-serier og gyserfilm, der ikke kræver det helt store, men i film som denne falder han igennem omkring et cast af karakterskuespillere, der er langt over hans niveau. Hans mimik er irriterende og han virker ikke særlig godt instrueret i en rolle, som mildest talt sejler for ham. Omvendt er skuespillere som Richard Jenkins, Catherine O’Hara og Jane Lynch helt geniale til denne type film – og det er da også den trio, der redder en smule af filmens ære gennem de pinefulde 88 minutter.

Går man i byen efter en komedie, kommer man skuffet hjem efter denne film. Kan man derimod acceptere et nogenlunde originalt stykke drama, så er der bestemt enkelte scener, der gør filmen udholdelig, så længe at man undgår at bedømme scenerne med Adam Scott. Alt i alt er A.C.O.D en ok film til en tilfældig eftermiddag, men nogen stor filmoplevelse er den ikke.


Anmeldelse skrevet 4 april 2014. 

Tak til FOX-Paramount / PR Nordic 

Tilbage til dvd anmeldelser