Crazy Heart dvd anmeldelse

 
Crazy Heart
 
Anmeldelse skrevet af Michael Sørensen 

Crazy heart dvd anmeldelse  

 
 

















Dvd udgivelsesdato: marts 2014
Distributør: FOX-Paramount
Genre: Musik, drama

Instruktør: Scott Cooper

Skuespiller:
Jeff Bridges som Bad Blake
James Keane som Manager
Anna Felix som Barmaid
Paul Herman som Jack Greene
Tom Bower som Bill Wilson
 
Beskrivelse: 
I forbindelse med Fox Searchlight Pictures 20 års jubilæum, har vi valgt at fokusere på nogle af deres største titler. Denne gang tager vi cowboystøvlerne på og bevæger os mod det sydlige USA. Bad Blake er en countrymusiker, der lever i sit karrieres efterår. Hans tid som fast inventar på hitlisterne er bag ham og hans eneste holdepunkt er sangskriveriet for hans protege, der optræder på fyldte stadions over hele landet. Ved et tilfælde møder Bad den unge alenemor Jean, der straks falder for den rå og whiskydrikkende kunstner med det varme hjerte. De indleder et forhold, men vil de støvede landeveje, de mange tomme whiskyflasker og Blakes fortid indhente dem og deres forhold?
 
Crazy heart dvd anmeldelse
 
Anmeldelse:
Musikindustrien og dens mange fallerede skæbner er en evig inspiration til film fra USA. Vi er derfor årligt tilbudt film om levende såvel som opfundne musikstjerner, der oftest bliver portrætteret som torturerede sjæle, der bliver vredet gennem maskinen, som vi andre kender som showbiz. Her er der ingen nåde og oftest må musikere gå på kompromis med sig selv for at overleve. De lever derfor et splittet liv mellem det populære liv i rampelyset og livet som offer for kyniske pengebagmænd, der er villig til at sælge mennesker for en ekstra dollar eller to. En sådan film er Crazy Heart også. Den tager måske knap så meget udgangspunkt i grådige pladeselskaber, men alligevel er der en underliggende kritik af pladeselskaber som institution gennem hele filmen.

Kærlighedsdramaet i Crazy Heart er forholdsvist uoriginalt. Ung kvinde forelsker sig i ældre mand, der kommer med rygsækken fyldt med bagage. En bagage, der i sidste ende nødvendigvis må ende som den ultimative test af kærligheden mellem to mennesker. Kan man lære gamle hunde nye tricks eller vil Bad Blake for evigt være en fordrukken musiker, der ikke engang ænser, at han er ved at hælde resten af sit liv og tilværelse ud i toilettet?

Musikken i en film som denne er essentiel for oplevelsen af, at vi bevæger os i et univers, hvor rigtige musikere eksisterer. Her er Crazy Heart langt over middel for denne type film. Her er mange gode originale sange, der bliver leveret overbevisende, så filmens publikum får fornemmelsen af, at Bad Blake virkelig spiller de samme støvede hits, som han brød igennem med årtier forinden.

Skuespillet er sublimt. Der opstår en fin kemi mellem Jeff Bridges og Maggie Gyllenhaal, der både er troværdig og seværdig. De fylder figurerne flot ud – og der skabes en fin kontrast mellem den enlige mor og den afdankede sanger.

Crazy Heart er generelt en meget troværdig historie om end den er slidt og set mange gange før. Alligevel har den elementer, der gør den seværdig og selv om den er komplet blottet for overraskelser, kan jeg sagtens anbefale filmen for det gode skuespil og den fine musik alene.


Anmeldelse skrevet april 2014. 

Tak til FOX-Paramount / PR Nordic