The Descendants dvd anmeldelse

 
The Descendants
 
Anmeldelse skrevet af Michael Sørensen 

The Descendants dvd anmeldelse  

 
 

















Dvd udgivelsesdato: marts 2014
Distributør: FOX-Paramount
Genre: komdie, drama

Instruktør: Alexander Payne

Skuespiller:
George Clooney som Matt King
Shailene Woodley som Alexandra King
Amara Miller som Scottie King
Nick Krause som Sid
Patricia Hastie som Elizabeth King
 
Beskrivelse: 
I forbindelse med Fox Searchlight Pictures 20 års jubilæum, har vi valgt at fokusere på nogle af deres største titler. Denne gang tager vi en tur til Hawaii i Alexander Paynes The Descendants, der handler om Matt, hvis kone havner i koma efter en ulykke. Han tvinges til at genoptage kontakten til sine to døtre, som han ellers kun har haft et perifert forhold til. Han tager pigerne på en tur til naboøen Kauai, for at konfronterer manden, der havde en affære med hans kone. Dette bliver begyndelsen på en smuk og rørende rejse om det at have familie – og at sætte pris på den uanset om det går godt eller skidt.
 
The Descendants dvd anmeldelse
 
Anmeldelse:
Da Alexander Payne lavede Sideways tilbage i 2004, blev filmen kendt for sit ærlige udtryk i kommunikation og forståelse/misforståelse blandt venner, kærester og koner. Den samme ærlighed skal findes i The Descendants, der denne gang ikke handler om venner og kærester/koner, men om familien og de relationer, der rør sig, når en familie skal omstille sig – i dette tilfælde omkring en ulykke. Det er forfriskende med rigtig dialog, rigtige mennesker og rigtige følelser, hvilket Alexander Paynes film altid er spækket med. Det bliver nærmest uvirkeligt så virkeligt at rigtige menneske kan portrætteres, når det hele bliver sat i skarp kontrast med Hollywoods typisk overfladiske persongalleri.

Ligesom med Sideways, kan man kalde The Descendents for en lille historie, for selve plottet og handlingen er fantastisk ordinær – på grænsen til det kedelige, men det er gudskelov hverken i plot eller historie, at filmens virkelige værdi skal findes. Her er det nemlig menneskers interageren, der sættes fokus på fra start til slut. Især bliver fokus lagt på menneskets had/kærlighedsforhold til hinanden, der i situationer kan gå begge veje. Det hele er pakket ind i en slags ”fluen på væggen” perspektiv, hvor instruktøren lader sit publikum vurdere, hvem der har ret og uret i hver enkelt situation. Det er nemlig også en af styrkerne ved, at man laver film om rigtige mennesker. Hovedpersonerne har usympatiske træk på lige fod med alle andre mennesker, hvilket giver et ekstra niveau i personbeskrivelserne, der pludselig bliver langt mere virkelige og reelle.

I sidste ende er The Descendents en god og hyggelig film, der til trods for sin karakter som et drama, på ingen måde prøver at moralisere eller tale ned til sit publikum. I stedet prøver filmen at illustrere, at vi alle har bevæggrunde, der kan få os til at gøre ting, der vil såre/ramme andre mennesker – og at det i sidste ende handler om, hvordan vi takler situationen, når skaden er sket.

Jeg kan varmt anbefale The Descendents, som en eftermiddagsfilm – og den egner sig i høj grad som en sofafilm, for ægtepar og kærester, der absolut vil kunne drage paralleller til deres egen hverdag gennem dette drama.


Anmeldelse skrevet april 2014. 

Tak til FOX-Paramount / PR Nordic