Frost blu-ray anmeldelse

 
Frost blu-ray anmeldelse

Anmeldelse skrevet af Michael Sørensen

Frost blu-ray anmeldelse Biojensen Anbefaler
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Zone A-B-C = kodefri (DK udgave
Spilletid: 1 time og  30 minutter
Lyd: DTS-HD Master Audio 7.1 English
DTS 5,1 Dansk, norsk, svensk, finsk, islandsk
Undertekster: Dansk, norsk, svensk, finsk, engelsk, islandsk
Aspect Ration: 2.24:1 High Definition 1080/24p

Blu-ray udgivelsesdato: 10. april 2014
Distributør: Walt Disney studios home entertainment A/S.
Antal disk: 1  = Blu-ray

Genre: Animeret.

Crew:
Instruktør: Chris Buck, Jennifer Lee
Manuskript: Bla. Jennifer Leee
Producere: Peter Del Vecho ... producer
John Lasseter ... executive producer
Aimee Scribner ... associate producer
Klip: Jeff Draheim
Musik: Christophe Beck

Skuespiller som ligger stemmer til den Engelske udgave:
Kristen Bell som Anna
Idina Menzel som Elsa
Jonathan Groff som Kristoff
Josh Gad som Olaf
Santino Fontana som Hans
Alan Tudyk som Duke
Ciarán Hinds som Pabbie / Grandpa

Beskrivelse: 
Prinsesserne Anna og Elsa er uadskillelige søstre. De elsker at lege sammen og Anna elsker, når Elsa bruger sin magi på at skabe is og sne, som hun kan boltre sig i. En dag sker der et uheld og Elsa bliver tvunget til at skjule sig selv og hendes magiske kræfter for Anna og resten af verden. Mange år senere gør en ulykke til søs de to unge kvinder forældreløse. Det er Elsas tur til at blive dronning. Hun kan imidlertid ikke styre sine magisk kræfter og snart erklærer byen krig mod Elsa, der må flygte op i bjergene. Anna prøver at opspore sin søster og efterlader byen i hænderne på en ung mand, der slet ikke er hvad han udgiver sig for. Hun møder derimod Kristoffer, hans rensdyr og en talende snemand. Sammen skal de finde Elsa og vinde byens gunst tilbage.
 
Frost blu-ray anmeldelse
@Disney
 
Der var engang, hvor Disney var garant for årets familiefilm. I halvfemserne væltede klassikerne frem år efter år – og selv i dag taler man om, at Disney med Løvernes Konge, Aladdin og Den lille Havfrue skabte en renæssance, som måske aldrig vil blive genskabt. Den tese vil jeg gerne mane i jorden, for Frost er en af de allerbedste Disney-kreationer nogensinde.

Historien om Anna & Elsa er måske ikke original. Man kan endda beskylde den for at stjæle en smule fra Disneys eget klokkeblomst univers, men det spiller ingen rolle, for Frost er gennemført smuk og rørende fra start til slut. Persongalleriet er ægte, de sjove situationer er morsomme for børn og voksne i alle aldre og sangene løfter filmen langt over Disneys nuværende niveau for deres klassikere. Med Modig og To på Flugt havde Disney fat i noget af det helt rigtige. Vi fik sangene tilbage i klassikerne, men med Frost er vi tilbage på niveau med halvfemsernes sange – og jeg er sikker på, at vi ti år fra nu, stadig vil måle musicalelementer i Disneyfilm efter Frost og dens fantastiske sange. Sangene gør det selvfølgelig ikke alene. Stemningen er i top og de spændende scener, som der faktisk er langt flere af, end i andre Disneyfilm holder et meget højt niveau gennem samfulde 108 minutter.

Enkelte dele af filmen er mere vellykket end andre. Rejsen op af bjerget for Anna og Kristoffer er morsom og godt skruet sammen – og det hele går op i en højere enhed, når filmen skifter gear fra plat til alvorlig i løbet af få sekunder, da Anna møder Elsa på is-paladset, som Elsa har bygget langt væk fra byen, som hun har bragt i fare. Traditionen tro er Disney højt oppe på moralens højborg. Vi lærer at man skal acceptere hinanden uanset hvor forskellige vi er – og at man ikke skal stole blindt på folk, som man ikke har lært at kende endnu. Vi lærer også, at snemænd ikke kan tåle varme, hvilket er scener til stor morskab for det yngste publikum.

Jeg var helt pjattet med Disneys Flyvemaskiner, som jeg uden at blinke gav fuldt hus. Det samme giver jeg til Frost, der bare er god på en helt anden måde. Her er måske ikke så meget for det helt unge publikum, men filmen er også for de børn, der elsker en god historie, der er smuk, rørende og godt fortalt. Den gruppe af børn tilhører jeg også – og jeg tvivler på, at der går særlig længe, før jeg ser Frost igen. En bedre anbefaling kan man dårligt give en god film.
 
Frost blu-ray anmeldelse
@Disney

Dette er en af de smukkest Disneyfilm nogensinde. Billedet er skarpt, tydeligt og farverne er enestående smukke . Det hele er en lang nydelse – og det er lang tid siden, at jeg set animationer så smukke på mine 64 tommer. Sortniveauet er mørkt og kontrasterne står knivskarpe gennem hele filmen, der er MEGET TÆT på reference for animation, der trods alt er et taknemmeligt medie for billedkvalitet.

Jeg gider ikke, at brokke mig endnu engang over, at vi med de danske stemmer igen bliver snydt for lyd i 7.1 DTS-HD MA, som man til gengæld kan opleve på originalsproget. Jeg vil til gengæld brokke mig en smule over stemmerne, der er blevet valgt til det danske lydspor. De er utrolig lyse og drukner meget i det ellers mørke lydbillede fra effekterne i filmen. Det går hen og bliver som at træde på en kasse fyldt med pivedyr, der bare skærer i ørerne gennem en stor del af filmen. Det er en skam, for sangene er helt igennem fantastiske og kan høres i klare toner ved meget høj volumen. Desværre må man skrue ned, hvis man holde stemmerne ud i resten af filmen. Så det var min brok for denne gang – og så lige det der med HD-lyden. KOM NU IND I KAMPEN, DISNEY!

Kortfilm: En vild Tur
Making of Frost
Fra HC Andersen til Frost
Isen Brydes
Slettede scener og sange
Musikvideo
Teaser Trailers

Tak til Walt Disney studios home entertainment A/S.

Anmeldelse skrevet den 1 april 2014.

Tilbage til Disney oversigten eller blu-ray anmeldelser