22 Jump Street blu-ray anmeldelse

 
22 Jump Street blu-ray anmeldelse
 
22 Jump Street blu-ray anmeldelse

Anmeldelse skrevet af Michael Sørensen
22 Jump Street blu-ray anmeldelse  

Zone A-B-C = kodefri (DK udgave) 
Spilletid: 1 time & 52 minutter 
Lyd: DTS HD Master Audio 5,1 : Engelsk 
Undertekster: Dansk, Svensk, Norsk, Finsk. Engelsk.
Aspect Ration: 2.40:1 High Definition 1080/24p

Blu-ray udgivelsesdato: 14. november 2014
Distributør: Universal Sony Pictures Home Entertainment 
Antal disk: 1 = blu-ray

Genre: action

Instruktør: Phil Lord, Christopher Miller
Manuskript: B.la. Michael Bacall, Oren Uziel, Rodney Rothman
Producere: B.la. Will Allegra, Brian Bell, Stephen J. Cannell
Fotograf: Barry Peterson
Klip: Keith Brachmann, David Rennie
Musik: Mark Mothersbaugh

Skuespiller:
Jonah Hill som Schmidt
Channing Tatum som Jenko
Peter Stormare som The Ghost
Wyatt Russell som Zook
Amber Stevens som Maya
 
Beskrivelse: 
Efter at være kommet igennem High School (hele to gange), er der store forandringer i vente for officererne Schmidt (Jonah Hill) og Jenko (Channing Tatum), når de går undercover på et lokalt college. Men da Jenko møder en sjæleven på fodboldholdet, og Schmidt infiltrerer på den store scene for boheme kunst, begynder de at sætte spørgsmål ved deres partnerskab. Så nu er det ikke kun at opklare sagen - de skal også finde ud af deres forhold til hinanden. Hvis disse to forvoksede teenagere kan vokse til at blive rigtige mænd, ja, så er college måske det bedste der nogensinde er sket for dem.
 
22 Jump Street blu-ray anmeldelse
 
Jump Street er tilbage igen-igen. Den ikoniske tv-serie blev i 2012 genoplivet i en lidt fjollet, men ganske harmløs komedie, der ligesom alle andre remakes af tidligere film og serier trak på nostalgi mere end noget andet. Hvedebrødsdagene er imidlertid forbi. De sjove indfald med referencer til seriens fans er blevet en undskyldning for at lave en komedie, der stort set intet har med det originale forlæg at gøre. Og folkene bag? De ved det godt. De har gudskelov nok selvkritik til, at gøre filmen helt bevidst om, at den bare er en fjollet film, der tilfældigvis smager lidt af en tv-serie fra fordums tid.

Det er godt nok med navnet, den gamle serie og den fjollede indgangsvinkel, men er filmen sjov? Hvad den første film havde en smule af, har denne film absolut intet af. Det er nemlig helt igennem usjovt, uspændende og ligegyldigt. Jeg tilslutter mig gerne, hvis nogen skulle kalde mig en gammel sur mand, der slet ikke er gearet til denne type film, men alligevel vil jeg påstå, at vi er ude hvor komedien er så let og ligegyldig, at man bare priser sig lykkelig over, at 22 Jump Street i det mindste er hurtig overstået.

Channing Tatum er helt og holdent på autopilot, og havde jeg ikke set bedre film med ham, ville jeg tro, at dette simpelthen bare var hans niveau. Skuespillet er helt igennem endimensionelt, uengageret og kemien, der trods alt var mellem Tatum og Jonah Hill virker påtaget og ligegyldig. Ikke engang historien gør man noget ud af. Filmen behandler faktisk præcis det problem på en måde, der gør tingene mindre selvhøjtidelige, hvilket trods alt er forfriskende. Man gentager igen og igen, at hovedpersonerne bare skal gøre som sidst. Opføre sig sidst, løse opgaven som sidst og for den sags skyld følge plottet fra sidste film. Med andre ord er man helt bevidst om, hvad man har gang i (ikke meget), men alligevel bliver det hele ligegyldigt. Tanken bag, at hvis tingene ikke er ødelagt, er der ingen grund til at fikse dem – Ja, den holder slet slet ikke med 22 Jump Street. For charmen er væk. Referencerne til serien er ikke længere gangbare og skuespillet er simpelthen for tåkrummende til, at man som publikum overhovedet gider at engagere sig. Jeg måtte da også tage mig selv i, af flere omgange, at gribe ud efter min tablet og tjekke nyheder, sporten eller pollentallet under en film, som jeg forhåbentligt glemmer lynhurtigt.

Elskede man den første film, så er der mere af samme skuffe her. Tolererede man derimod 21 Jump Street, fordi man var fan af tv-serien, så skal man holde sig langt væk. Skulle man alligevel se filmen, så hæng med til credits i slutningen af filmen, hvilket med garanti er det sjoveste i den 107 minutter lange fest af højlydt gaben, søvnige øjne og ligegyldighed, som jeg formoder vil ramme de fleste mennesker, der har mere end 25 år investeret på sit sygesikringsbevis.
 22 Jump Street blu-ray anmeldelse
Her er ingen klager fra mig. Billedet er smukt, skarpt og meget tydeligt gennem hele filmen. Selv i de mørkeste scener er der ingen problemer og billedet holder niveau gennem hele filmen, der kører helt uden udfald. Vi er meget tæt for reference for billedsiden, der absolut er langt bedre end selve filmen.
 
Et fint lydspor i DTS HD MA 5.1 kører sikkert over løjerne. Der mangler måske en smule dybde, men det er i småtingsafdelingen. Dialogen er klar, tydelig og sidder sikkert i ørerne, selv i de mere hæsblæsende scener. Der mangler en smule liv i omgivelserne, men der er stadig nok liv i baghøjtalerne til at lydsporet aldrig bliver kedeligt.
 
- 22 Deleted & Extended Scenes
- The Perfect Couple Of Directors
- Line-O-Rama
- Audio commentary
- Joke-A-Palooza
- Everything Is Better In College
- Jenko Split Video
- The Perfect Line: Ad-Libbing On Set
- The Dramatic Interpretation Of 22 Jump Street - The Version Without Jokes
- Don´t Cut Yet: The Mr. Walters Prison Scene
- New Recruits: Casting 22 Jump Street
- Janning & Chonah
- Extended Zook & McQuaid Football Video

Anmeldelse skrevet 15. november 2014.

Tak til Universal Sony Pictures Home Entertainment

Tilbage til blu-ray anmeldelser