The Firm UHD 4K blu ray anmeldelse

 
The Firm UHD 4K blu ray anmeldelse

Anmeldelse skrevet af Morten Stjernholm
The Firm UHD 4K blu ray anmeldelse
 
(DK udgave)
Spilletid: 2 time og 34 minutter
Lyd: DTS HD Master Audio 5,1
Undertekster: Dansk, Svensk, Norsk, Finsk, Engelsk
Aspect Ration: 4K - 1.78:1
HDR: HDR10, Dolby Vision

UHD Blu-ray udgivelsesdato: 15. april 2024
Distributør: SF Studios / Paramount
Antal disk:  1 = 1 x UHD 4K blu-ray

Genre: Thriller
Biograf premiere: 29. oktober 1993
 
Instruktør: Sydney Pollack
Manuskript: David Rabe, Robert Towne, David Rayfiel
Producere: B.la John Davis, Lindsay Doran, Michael Hausman
Fotograf: John Seale
Klip: Fredric Steinkamp, William Steinkamp
Musik: Dave Grusin
 
Skuespiller:
Tom Cruise som Mitch McDeere
Jeanne Tripplehorn som Abby McDeere
Gene Hackman som Avery Tolar
Hal Holbrook som Oliver Lambert
Terry Kinney som Lamar Quinn
Wilford Brimley som William Devasher
Ed Harris som Wayne Tarrance
Holly Hunter som Tammy Hemphill
 
Beskrivelse: 
Juridisk Thriller fra dengang Tom Cruise var dreng får en halvhjertet 4K release.
 
The Firm UHD 4K blu ray anmeldelse
Billedet er ikke et screen shot fra UHD blu-ray

Instrueret af Sydney Pollack, står “The Firm” er en rimelig robust filmatisering af John Grishams fængslende roman, der er sat i en verden af juridisk drama og moralske dilemmaer. I centrum som den nyklækkede jurist finder vi en ung Tom Cruise, i rollen som Mitch McDeere, en brillant og ambitiøs mand,hvis ønske om at gøre karriere fører ham ind i en overraskende ondsindede underverden i et tilsyneladende prestigefyldt advokatfirma.

McDeere's store integritet bliver langsomt forvandlet til kamp for overlevelse mod korrupte kræfter. Gene Hackman skinner som Avery Tolar, Mitchs mentor i firmaet, med en dejligt nuanceret rolle, der tilføjer dybde til hans mentorship og hans moralske dilemmaer.

Bi-rollerne leveres b.la af fremragende Holly Hunter og Ed Harris som FBI agenten, der prøver at få sikret beviser igennem McDeere.

Har man læst romanen, vil man nok irriteres over at der mangler flere plot-elementer, og jeg er stadig lidt forvirret over handlingen i filmens sidste del hvor der "dobbelt-trippel bedrages” i flere lag, der ikke er min stærkeste side at afkode… :-) Men mon ikke retfærdigheden sker fyldest i sidste ende?

“The Firm” en herlig snack at genopleve fra dengang, hvor man kunne lave en fed Juridisk thriller, og et skønt gensyn teknisk i sin renoverede præsentation på 4K Blu Ray.

Uanset om du er fan af Grisham, Cruise eller blot på udkig efter en solid genre repræsenterede thriller, er “The Firm” en film man bør have i genren i enhver filmsamling der var med til at spawne halvfemsernes Juridiske Thrillere. PUT I KURV!
 
På den anden side af en temmelig fladt udseende intro titelsekvens, går det hurtigt lidt bedre i denne dolby vision grade af “The Firm”. Dog er der ikke tale om en fantastisk total renovering af det, der ligner en hurtig “touch up” med lidt reducering af filmkorn, løft af highlights og en let farvejustering. Farvepaletten er let støvet og læner lidt mod det røde. Vi nærmer os aldrig klemt sortniveau.

Detaljegraden er det mest markant forbedret i forhold til tidligere udgivelser, men generelt er filmen temmelig u-konsistent i billedet og det er nok også derfor man ikke har villet lave en gennemgribende renovering af denne film. Ærgerligt, når man ved hvad der er muligt fra endnu ældre film som f.eks “Aliens” der har fået et helt utroligt nyt liv i sin renoverede præsentation i mine øjne.
 
Vi får det præcis samme lydspor som vi fik på den tidligere Blu Ray udgivelse, dog som et DTS HD MA 5.1 lydspor på denne nordiske udgave, hvor man finder et TrueHD lydspor på den amerikanske. Det er et veldisponeret, men en smule inkonsistent lydmix, med udmærket fokus i dialogen, der drifter lidt fra scene til scene. Ikke noget der distraherer eller tager fra filmen, der har et meget front orienteret lydmix.
 
Det er i princippet en 30 års anniversary for denne udgivelse, der i USA fejres med bluray med ekstra materiale. I den nordiske release skæres der helt ind til benet, og vi får kun en BD-66 disk uden nogen form for ekstra materiale, heller ikke et kommentarspor.. Det er smadder ærgerligt, da netop disse ting har stor værdi for en ældre film.

Set/hørt på:
Billede: LG 77” CX OLED TV med Dolby Vision
Lyd: M&K S-300 (LCR) S-300T (LS/RS) MP300 (SBL/SBR), IW150T (2xHEIGHT). 2 x X12 subwoofere (LFE) Lyngdorf SDA-2400, NAD M27, Lyngdorf MP60 surround processor.
Afspiller: Oppo UHD 205, lydspor: DTS HD Master Audio ,1
 

Tak til SF Studios / Paramount

Anmeldelse skrevet maj 2024

Tilbage til UHD Blu-ray anmeldelser