Yesterday blu-ray anmeldelse

 
Yesterday blu-ray anmeldelse

Yesterday blu-ray anmeldelse

Anmeldelse skrevet af Rasmus Jensen
 
Yesterday blu-ray anmeldelse
 
Zone A-B-C = kodefri (Nordisk udgave)
Spilletid: 1 time og 56 minutter
Lyd: Dolby Atmos
Undertekster: Dansk, Svensk, Norsk, Finsk
Aspect Ration: MPEG-4 AVC 2.39:1

Blu-ray udgivelsesdato: 14. november 2019
Distributør: Universal Sony Pictures Home Entertainment
Antal disk: 1 x blu-ray

Genre: Komedie
Biograf premiere: 27. juni 2019

Instruktør: Danny Boyle
Manuskript: Richard Curtis
Producere: B.la. Danny Boyle, Richard Curtis, Nick Angel
Fotograf: Christopher Ross
Klip: Jon Harris
Musik: Daniel Pemberton
 
Skuespillere:
Himesh Patel som Jack Malik
Lily James som Ellie Appleton
Joel Fry som Rocky
Ed Sheeran som Ed Sheeran
Alexander Arnold som Gavin
 
Beskrivelse: 
Jack Malik er en almindelig, ukendt sangskriver. En dag opdager han, at han er den eneste i verden, der kan huske The Beatles! Han bliver berømt, da han lancerer deres sange som sine egne – men risikerer at miste den eneste, der har elsket ham og troet på ham altid. Inden døren til hans gamle liv lukkes helt, må Jack beslutte, om det eneste, han har brug for, er kærlighed.
 
Yesterday blu-ray anmeldelse
 
Hvordan ville du reagere, hvis du en dag vågnede op og et verdenskendt band, brand eller på andre måder for dig normalt lettilgængelige ting ikke længere eksisterede? Du ville være den eneste der savnede dette, for andre ville ikke kende til dets eksistens og du ville måske endda tilmed have evnen til at genskabe dette? Præcis dette er præmissen for Danny Boyles seneste film med titlen Yesterday, ikke en film der på nogen måder minder om hans tidligere hæderkronede film som Slumdog Millionaire, 28 dage senere og 127 Hours. Tværtimod er Yesterday en film med musik og humor i fokus og en lettilgængelig historie der er letfordøjelig modsat førnævnte film.

Jack Malik (Himesh Patel) elsker at skabe og spille sin egen musik. Ligesom så mange andre der drømmer om at være noget ved musikken er hans problem dog at ingen rigtig interesserer sig for hans musik. Det er stort set kun vennerne der dukker op når han optræder og den største opbakning får han fra sin manager og ven Ellie Appleton, uden hende ville han for længst være stoppet. En aften på vej hjem fra endnu en optræden bliver verden pludselig mørklagt, al strømmen går og den stakkels Jack der netop i det øjeblik befinder sig i et vejkryds bliver kørt ned af en bus.

Jack vågner op på hospitalet og bortset fra et par manglende tænder er han ved godt mod. Han bliver dog hurtigt bevidst om at noget er forandre og da han efter sin hjemkomst fra hospitalet kort efter spiller et nummer fra The Beatles for sine venner som ikke genkender nummeret og finder det særdeles magisk, ved han at der er noget ravruskende galt. Efter et par søgninger på nettet står det klart at bandet aldrig er blevet til noget og at de 4 hovedpersoner ikke er alment kendte længere. Jack står nu i et dilemma, skal han udnytte denne mulighed for at spille Beatles musik som sin egen, da ingen nogen sinde vil kende sandheden eller lade det ligge. Han vælger dog at bruge det kendte bands musik og ikke overraskende bliver han hurtigt et kæmpe fænomen som selv Ed Sheeran beundrer.

Så simpelt er setuppet for denne film og tungere bliver det ikke. Omdrejningspunktet er selvfølgelig Jacks voksende skyldfølelse for at tage andres værk og gøre det til sit eget. Som kunstner vil man jo gerne elskes for ens egen musik og ikke andres og det kulminerer selvfølgelig i filmens slutning. Sideløbende er der gemt en lille kærlighedshistorie der ikke overraskende har hans ven og manager Ellie i hovedrollen. Det hele er krydret med en rigtig god omgang humor hvor man ikke kan lade være med at trække på smilebåndet hver gang Jack finder en ny ting som hans omverden ikke kender. Vi finder det naturligt at når vi bestiller en Coke, jamen så får vi da en Coca-Cola, men i Jacks nye verden er Coke stærkt associeret med Pablo Escobar og sådan er der hele tiden nye ting.

Yesterday er bestemt ikke Danny Boyles store nye mindeværdige film, men mindre kan også gøre det. Denne film virker som et slags hygge projekt som kan være hans måde at slappe af på inden hans næste store nye satsning. Dette gør dog ikke Yesterday til en dårlig film, tværtimod får man hvad man forventer og kan man acceptere det, så skal man nok hygge sig i selskab med Jack Malik og hans fortolkning af The Beatles.
 
Yesterday blu-ray anmeldelse
 
Filmen bliver leveret i et MPEG-4 AVC 2.39:1 transfer, som er fint behandlet på denne udgivelse. Der er ikke de store fingre at sætte på den visuelle del. Farverne er dejlig varme og bløde som der forventes i denne slags film og den står fint på skærmen. Farverne er meget klare og tydelige, hvor også den sorte også får lov til at have en god dybde og kraft i aftenscenerne. Detaljegraden er også god hvor f.eks. hud, hår og sår fremstår klart og tydeligt, og hvor billedet generelt er præsenteret med en rigtig fin detaljemængde.
 
Yesterday kommer med et lækkert Dolby Atmos lydspor der sætter pris på samtlige højtalere du skulle have sat til dit system. Alle kanalerne bliver brugt både for og bag og subwooferen får virkelig lov til at sparke fra sig i de musikfyldte scener. Baggrundsstøj og stemningsmusik bliver leveret i en passende højde, som selvfølgelig bliver skruet op og ned så det passer til stemningen der folder sig ud på skærmen. Dialogen som er det vigtigste element i filmen, kombineret med musikken går rent igennem. En rigtig flot lydside hvor alle kanaler på anlægget for lov at lege med og skue endeligt op for volumen på denne film, det vil jeg bestemt anbefale..
 
 
 
Tak til Universal Sony Pictures Home Entertainment


Anmeldelse skrevet januar 2020. 

Tilbage til Blu-ray anmeldelser