Inception blu-ray anmeldelse

Inception Blu-ray anmeldelse

Inception blu-ray anmeldelse

Inception Blu-ray anmeldelse

Zone A-B-C = Kodefri (Engelske udgave) Danske tekster
Spilletid: 148 minutter
Lyd:
DTS-HD Master Audio 5,1: Engelsk
Dolby Digital 5,1: Spansk
Undertekster:
EDanske, Engelske + 5 andre.
Aspect Ration: 2.40:1 High Definition 1080/24p

Blu-ray udgivelsesdato: 7. december 2010
Distributør: Warner Home Video
Antal disk: 3

Genre: Action, Science Fiction, Thriller.
Biograf premiere: 29 juli 2010.

Crew:
Instruktør: Christopher Nolan
Manuskript: Christopher Nolan
Producere: Zakaria Alaoui ....  line producer: Morocco (as Zak Alaoui)
John Bernard ....  line producer: France 
Chris Brigham ....  executive producer 
Jordan Goldberg ....  co-producer 
Thomas Hayslip ....  associate producer: Canada 
Christopher Nolan ....  producer 
Kanjiro Sakura ....  producer: Cross Media, Japan 
Yoshikuni Taki ....  producer: Wave Media, Japan 
Emma Thomas ....  producer 
Thomas Tull ....  executive producer 
Fotograf: Wally Pfister  
Klip: Lee Smith
Musik: Hans Zimmer

Medvirkende:

Leonardo DiCaprio som Cobb
Joseph Gordon-Levitt som Arthur
Ellen Page som Ariadne
Tom Hardy som Eames
Ken Watanabe som Saito
Dileep Rao som Yusuf
Cillian Murphy som Robert Fischer
Michael Caine som Miles
Tom Berenger som Peter Browning

Beskrivelse:

I 'Inception' er Dom Cobb (Leonardo DiCaprio) en dygtig tyv og den absolutte bedste, når det handler om den farlige kunst at stjæle værdifulde hemmeligheder.

Cobb arbejder sammen med et hold specialister om at udtrække hemmelighederne, der hvor folks sind er mest sårbare, i deres dybeste underbevidsthed under søvnens drømmestadie.
Arthur (Joseph Gordon-Levitt), Cobbs ven gennem lang tid, tager sig af alle detaljerne, den netop rekrutterede arkitekt-studerende Ariadne (Ellen Page) skaber rammerne i drømmene, og på holdet er desuden identitetsfalskneren Eames (Tom Hardy) og kemikeren Yusuf.

Cobbs sjældne evne har gjort ham til en eftertragtet spiller i denne forræderiske nye verden indenfor industrispionage, men den har også gjort ham til en international flygtning og kostet ham alt, han havde kært.

Et tilbud fra den succesfulde og rige forretningsmand Saito (Ken Watanabe) giver Cobb en chance for forløsning, men kun hvis han kan opnå det nærmest umulige: implantation. I stedet for det perfekte kup skal Cobb og hans hold af specialister nu forsøge at opnå det stik modsatte. Deres mål er ikke at stjæle en idé fra offeret, men at implantere en.

Hvis det lykkes, vil det være den perfekte forbrydelse, men hverken nøje planlægning eller ekspertise kan forberede teamet på den farefulde fjende, der virker til at kunne forudse hvert et træk, de laver. I 'Inception' er din underbevidsthed gerningsstedet.

Leonardo DiCaprio som Cobb og Ellen Page som Ariadne


Anmeldelse:

Inception tager prisen for den bedste film i 2010. Instruktør Christopher Nolan er nok bedst kendt for Batman begins og The dark knight. Han har virkelig fundet opskriften på hvordan en film skal laves så den ikke mister grebet om sit publikum selvom filmen vare 2 timer og 28 minutter. Inception går mod strømmen og viser at 3D ikke er et must for en god film oplevelse i hjemmebiografen og ikke midst i biografen.

Inception

Lyd:

Inception har et meget detaljeret DTS-HD Master Audio 5,1 lydspor som uden tvivl vil imponere selv de mest hardcore surround folk og dette lydspor er nok det bedste der er hørt indtil videre på blu-ray. Lydsporet er meget dynamisk og surround kanalerne bliver brugt aktivt og man føler virkelig at man sidder midt i filmen. Dialogen er klar og tydelig. LFE kanalen (subwoofer) sætter selv det bedste naboskab på en prøve da subwooferen går MEGET DYBT og der er chance for at Inception vil kunne få nogle subwoofer til at spille for sidste gang. Hans Zimmer's musik fuldender dette perfekt DTS-HD Master Audio lydspor. Inception er den nye reference disc til hjemmebiografen.

Billede:

Overførelsen af Inception er meget tæt på det perfekte men mangler lige det sidste for at kunne få top karakter. Billedet er skarpt og tydeligt, med rigtig mange detaljer og billedet har en flot dybbe. Der er dog nogle mørke scener i filmen hvor det kan være lidt svært at se hvad der forgår, det er lidt synd da filmen generelt har et flot sort niveaue, dette er dog ikke noget som ødelægger film oplevelsen. Inception er oplagt til demobrug.

Features: 

 
Disc 1:
-Extraction Mode
-BD-live
 Disc 2:
-Dreams: Cinema of the Subconscious (HD, 44 minutter)
-Inception: The Cobol Job" (HD, 15 minutter)
-5.1 Inception Soundtrack. Komplet soundtrack i DTS-HD Master Audio.
-BD-Live

Karakter:
Filmen: 5 ud af 5 stjerner.
Lyd: 5 ud af 5 stjerner.
Billede: 4+ ud af 5 stjerner.
Features: 3+ ud af 5 stjerner.

Anmeldelse skrevet den 12. december 2010. Biojensen. 

Kilder: Kino.dk, Filmtrailer.com, IMDB.com