Anyone but you blu-ray anmeldelse

 
Anyone but you blu-ray anmeldelse
 
Anmeldelse skrevet af Morten Stjernholm

Anyone but you blu-ray anmeldelse

Zone A-B-C = kodefri (Nordisk udgave)
Spilletid: 1 time og 43 minutter
Lyd: DTS HD Master Audio 5.1
Undertekster: Dansk, Svensk, Norsk, Finsk, Engelsk
Aspect Ration: 2.39:1

Blu-ray udgivelsesdato: 11. marts 2024
Distributør: SF Studios / Columbia Pictures
Antal disk: 1 = Blu-ray

Genre: Komedie, romantik
Biografpremiere: 25. december 2023

Instruktør: Will Gluck
Manuskript: Will Gluck, Ilana Wolpert
Producer: B.la. Alyssa Altman,Catherine Bishop,Charlie Corwin
Fotograf: Danny Ruhlmann
Klip: Kim Boritz-Brehm, Tia Nolan
Musik: Este Haim, Christopher Stracey
 
Skuespiller:
Sydney Sweeney som Bea
Glen Powell som Ben
Mia Artemis som Barista
Nat Buchanan som Miranda Clerk
Josh Bonello som Skyler Cappuccino
 
Beskrivelse:
Romantik i 2024 er ikke hvad det har været.
 
Anyone but you blu-ray anmeldelse
Billedet er ikke et screen shot fra blu-ray 
 
Jeg er født i 1971, og har egentlig et “soft-spot” for romantiske komedier… Så jeg følte mig ganske veludrustet til at lægge denne nye komedie i Oppo bluray afspilleren udkommet i en nordisk udgave.

Blandt de absolut skønneste for mig i genren, tænker jeg straks på film som “Five weddings and a funeral”, “Bridget Jones”, “Love Actually", “Its complicated”, "Someone's gotta give”, “Sover dolly på ryggen”. Med mindre komedie og lidt mere drama kunne det også være film som “Phenomenon” , “den skaldede frisør”, “Horse Whisperer” … du er med, ikke?

Det er alle film, der bringer os tættere på, og dermed involveret i karaktererne.

På mystisk vis, formår “Anyone but you” at skubbe os væk i stedet, i en tåge af køns, race og stereotype-normeret “wokeness”, hvor man er så bange for at lade karaktererne være mennesker med alle de fejl og mangler vi er udstyret med. Tilbage er blot ufarlige komiske emner som sex og nøgenhed, hvilket der er enkelte oplivende komiske momenter i, der ødelægges lidt af at man her er gået meget op i at lade de “hotte” skuespillere bære filmens salgbarhed på at explorere disses fortrin. Selvsagt ikke noget der er langtidsholdbart, - og det gør hurtigt “Anyone but you” til en af de film der ikke registreres i langtidshukommelsen.

Hovedpersonerne har i bedste fald et overfladisk forhold, deres konflikt er plat og ligegyldig, - og de lever i en verden sat i overflod og luksus. Forældre portrætteres som 100% stereotyper, og det hele toppes af et romantisk klimaks ved operahuset i Sydney, hvor der bedes om samtykke inden parret endelig besejler deres bizarre forhold… ja.. suk!

Alt i alt, bliver “Anyone but you” ualmindelig u-charmerende, kunstig og påtaget, garneret med ualmindelig ringe performance af Sydney Sweeney, der hele tiden minder os om at vi ser en film.. En film der på alle måder er svær at elske, trods flot cinematisk arbejde.
 
Her er en super flot præsentation på denne bluray, med et “picture-perfect” film look, med perfekt managed poppede farver, der holder en naturlig balance. Brylluppet i autralien er ren eye candy i naturlig skønhed, uden det kammer over og kommer til at ligne en reklame. Ingen artefakter at spore på encode heller.
 
DTS-HD Master Audio 5.1-kanals soundtracket er effektivt, veldisponeret med god luft og fornuftig brug af de seks kanaler. Et fortrinligt mix, kun skæmmet af gennemgående virkelig nederen musik, og mangel på en mindeværdig filmscore, der mest af alt har karakter af at bare “skulle” være der. Det ændrer dog ikke ved, at der er tale om et fortrinligt mix, uden dog at vinde nogen priser for kreativitet.
 
Herligt med lidt ekstra materiale, hvor det mest mindeværdige er en lille marketings video med Glen Powel og Sydney Sweeney, der med god kemi prøver at overgå hinanden i” dirty pick-up lines”. Eller er det primært “ryg-klapper” materiale på disken i nogle små features.
 
Set/hørt på:
Billede: JVC N7 Projektor
Lyd: M&K S300 ATMOS lydsystem, Lyngdorf MP60 Processor.
Afspiller: Oppo UHD 205 Bluray afspiller, lydspor: DTS HD MA 5.1, hørt uden upmix.
 
 
Anmeldelse skrevet marts 2024

Tak til SF Studios / Columbia Pictures

Tilbage til blu-ray anmeldelser