The Call of the wild blu-ray anmeldelse

 
The Call of the wild blu-ray anmeldelse
 
The Call of the wild blu-ray anmeldelse

Anmeldelse skrevet af Morten Stjernholm

The Call of the wild blu-ray anmeldelse

Zone A-B-C = kodefri (Nordisk udgave) 
Spilletid: 1 time & 39 minutter 
Lyd: DTS HD-MA 7.1: Engelsk, Dolby digital 5.1: Dansk, m.fl.
Undertekster: Dansk, Svensk, Norsk, Finsk, Engelsk
Aspect Ration: 2.39:1

Blu-ray udgivelsesdato: 6. juli 2020
Distributør: The Walt Disney Company Nordic..
Antal disk: 1 = Blu-ray

Genre: eventyr, action
Biografpremiere: 20. februar 2020

Instruktør: Chris Sanders
Manuskript: Michael Green
Producer: B.la. Michael Green, James Mangold, Diana Pokorny
Klip: David Heinz, William Hoy
Fotograf: Janusz Kaminski
Musik: John Powell
 
Skuespiller:
Harrison Ford som John Thornton
Omar Sy som Perrault
Cara Gee som Francoise
Dan Stevens som Hal
Bradley Whitford som Judge Miller
Jean Louisa Kelly som Katie Miller
 
Beskrivelse:
Jack Londons klassiske fortælling til en ny generation, et betagende skridt tættere på bogen!
 
The Call of the wild blu-ray anmeldelse
 
 
Call of the wild var bogen der fik Jack London på plakaten som forfatter i 1903, og det er nemt at forstå hvorfor. Hans egne oplevelser under guldfeberen i Yukon, Canada og brugen slædehunde (eller rettere sagt, alt med fire ben der ikke ville dø lige med det samme..) inspirerede ham til historien om hunden Buck, der kidnappes fra sit trygge hjem og ender som slædehund i Yukon hvor han gennemgår alskens eventyr og oplevelser.

Novellen er en barsk fortælling, der i denne film opsætning med Harrison Ford i rollen som John Thornton er tonet noget ned af hensyn til børnene.

Denne filmatisering styres i sikker hånd af instruktør/skuespiller Chris Sanders, der b.la har skrevet og instrueret top animationsfilm som f.eks “Mulan” og “How to train your dragon”.

Det er en historie der har det hele: Kampen for frihed, tillid, venskab, kampen for overlevelse, kærlighed, grådighed, ignorance, historie og identitet. Vi oplever historien igennem bucks oplevelser.

Filmen bruger heftig animationsteknik, lidt i stil med seneste udgave af Junglebogen, med rimelige resultater. Interaktionen mellem mennesker og (animerede) dyr er meget flot.

Resultatet er en ganske medrivende fortælling på kanten af stolen, hvor hele følelsesregisteret gennemleves.

Call of the wild er filmatiseret mange gange, første gang i 1923, men aldrig har historien kunne fortælles som intentionen i bogen som den bliver her.

Musikken er leveret af John Powell der gør et ihærdigt forsøg. Jeg føler dog aldrig helt at den ellers flotte musik bliver gjort helt ret i filmen, hvor den virker lidt for u-integreret og holdes tilbage, - også når den skal gives fri.

Call of the wild fortælles endelig som den fortjener at blive fortalt, og det eneste der trækker den ned er den lidt for politisk korrekte nedtoning af bogens barske realiteter samt et totalt malplaceret credit musik track…
 
 The Call of the wild blu-ray anmeldelse

Call of the wild præsenteres i 2.39:1 aspect ratio (tak for det!) og bærer præg af at være en heftig gang animeret virkelighed. Det er noget der er fyldt med kompromisser, hvilket ses i det til tider bløde billede og den lidt kunstige virkelighed i nogle skud. Gradingen giver et herligt 50`er feel til fortællingen. Blu-ray udgaven står superflot uden nogen former for synlig blocking, banding eller det der er værre og skulle være baseret på en 4K master. Jeg har ikke set 4K udgaven, så jeg kan ikke sige om det er noget der kan ses. Bluray disken er flot, men skriger nærmest “giv mig HDR” med de mange flotte scener, sne, nattehimler, bål o.s.v.
 
 
I vanlig stil, får vi hverken en 4K Bluray eller et immersive audio mix på bluray disken, og dette på trods af at Call of the wild både er mixet i DTS:X, Auro 11.1 og Dolby ATMOS….
Vi får et godt men ikke imponerende DTS HD 7.1 mix. Jeg forstår stadigvæk ikke denne praksis fra studierne, der netop burde servere os entusiaster og film samlere for den mest cinematiske oplevelse på disk. Hvad er det de vil have os til at købe i stedet? 4K udgaven på disk lanceres ikke i europa og norden, og et hurtigt tjek viser en pris på 42 dollars for den amerikanske UltraHD disk… Filmselskaber! Brug nu muligheden for at hylde filmkunsten og det fine arbejde her med den teknisk bedste præsentation! Hvor svært kan det være at prioritere på disk?

Lyd masteren er den klassiske mellemvare, der prøver at være et kompromis til soundbaren. Der mangler rigtig LFE action, brølende musik når påkrævet og det hele bliver lidt pænt og tilbageholdt. Dog er der fint med action i surround kanalerne, selv om man savner top effekterne i flere helt oplagte scener.. øv.. Dialogen er klar og veldisponeret hele vejen igennem, men der er ikke gjort plads til den store begejstring i dette mix til hjemmet. Selve filmens lyddesign er fantastisk. De animerede hunde er meget levende og realistiske lydmæssigt, men præsentationen er desværre temmelig flad.
 
Ekstra materialet er blevet prioriteret på disken, hvor det er lykkedes at få plads til en del pragtfuldt materiale om filmen, historien, forfatteren og teknikken. Dobbelt thumbs op.
 
Set/hørt på:
Billede: JVC DLA-X7900 Projektor
Lyd: M&K S-300 (LCR) S-300T (LS/RS) MP300 (SBL/SBR), IW150 (4xHEIGHT). 2xX12 subwoofere (LFE) Lyngdorf SDA-2400, NAD M27, Lyngdorf MP60 surround processor.

Afspiller: Oppo UHD 203, lydspor: DTS HD 7.1
 

Anmeldelse skrevet juli 2020.

Tak til The Walt Disney Company Nordic..

Tilbage til blu-ray anmeldelser