Mean Girls UHD 4K blu ray anmeldelse

 
Mean Girls UHD 4K blu ray anmeldelse

Anmeldelse skrevet af Morten Stjernholm
Mean Girls UHD 4K blu ray anmeldelse
 
(DK udgave)
Spilletid: 1 time og 34 minutter
Lyd: Dolby True HD 5,1
Undertekster: Dansk, Svensk, Norsk, Finsk, Engelsk
Aspect Ration: 4K - 1.85:1
HDR: HDR10, Dolby Vision

UHD Blu-ray udgivelsesdato: 29. april 2024
Distributør: SF Studios / Paramount
Antal disk:  1 = 1 x UHD 4K blu-ray

Genre: Komedie, drama
Biograf premiere: 20. august 2004
 
Instruktør: Mark Waters
Manuskript: Tina Fey
Producere: B.la Jennifer Danielson,Jill Sobel Messick,Lorne Michaels
Fotograf: Daryn Okada
Klip: Wendy Greene, Bricmont
Musik: Rolfe Kent
 
Skuespiller:
Lindsay Lohan som Cady Heron
Rachel McAdams som Regina George
Tina Fey som Ms. Norbury
Tim Meadows som Mr. Duvall
Amy Poehler som Mrs. George
Ana Gasteyer som Cady's Mom
Lacey Chabert som Gretchen Wieners
 
Beskrivelse: 
En skarp og humoristisk ungdomskomedie om sociale hierarkier i gymnasiet
 
Mean Girls UHD 4K blu ray anmeldelse
Billedet er ikke et screen shot fra UHD blu-ray

"Mean Girls" (2004), instrueret af Mark Waters og baseret på Rosalind Wisemans bog "Queen Bees and Wannabes", skiller sig ud som en ungdomskomedie der kombinerer humor med skarpe sociale observationer. Filmen udfolder Cady Herons (Lindsay Lohan) rejse fra en opvækst i Afrika til de udfordrende sociale hierarkier i en amerikansk gymnasieskole, hvor hun infiltrerer den populære klike, The Plastics, ledet af Regina George (Rachel McAdams).

Filmen excellerer i sin underholdningsværdi gennem en veludviklet komedie, der både er skarp og tilgængelig. Dialogen er spækket med mindeværdige citater og satiriske indspark, som kritisk og humoristisk udstiller en ungdomskultur og gruppepres. De levende karakterer og deres interaktioner afspejler de realistiske og ofte absurde aspekter af teenage-livet, hvilket bidrager til filmens vedvarende appel og popularitet.

Desuden er "Mean Girls" præget af en række komiske situationer og forviklinger, hvor Cady's forsøg på at navigere i et ukendt socialt landskab leder til både komiske og tankevækkende øjeblikke. Dette dynamiske mix af humor og social kritik let aftagelig social kommentar dermed relevant for et bredt publikum, også os der normalt ville rulle med øjnene over at se en film om åndssvage teenagere der endnu ikke har fundet deres selvværd :-)

For forældre til selvsamme, kan denne film, trods sin meget amerikanske kultur, være en god samtale starter om gruppepres og selvværd.
 
Jeg så "Mean Girls" på et 77" LG CX Serie OLED TV,og her mødes vi af et meget solidt billede, der tilbyder en markant opgradering sammenlignet med den tidligere udgivne Blu-ray fra 2009. Faktisk er klarheden mærkbart forbedret her sammenlignet med den gamle Blu-ray. Udvidelsen af dynamikken i HDR overfører filmens naturlige varme udseende, hvor hudtonerne har et let orange/rødt udseende, som også gælder for meget af billedet. En del af de artistiske valg.

Farverne er dristige og lyse, om end noget stærkt mættede med forstærket kontrast for at optrappe det varme udseende. Sortniveauerne er fine, selvom de godt kan virke en anelse trykkede enkelte steder. Billedet fremstår lidt blødt, men igen, det er inden for filmens stil og look. Jeg sporede absolut ingen kodnings artefakter.

Top arbejde, der blot forstærker den film du måske kender og giver den nyt liv.
 
Mean girls kommer på 4K disken med 5.1 mixet fra 2004 i et Dolby TrueHD encode. Det er en dialog drevet film, med enkelte fest sekvenser hvor musikken får max gas.
Det fungerer fremragende, dialog er lige i skabet, mixet “ånder” og gør aldrig opmærksom på sig selv. Til en film af denne type er det præcis som det skal være, men er selvsagt ikke en demo favorit
 
Denne 20 års jubilæums udgivelse indeholder alt tidligere ekstramateriale samt ny feature “Mean girls, class of 04”, der reflekterer over den originale "Mean Girls" gennem linsen af den nye 2024 film. Med interviews kigger den tilbage på den originale film og dens tidsløse betydning for flere generationer.

Set/hørt på:
Billede: LG 77” CX OLED TV
Lyd: M&K S-300 (LCR) S-300T (LS/RS) MP300 (SBL/SBR), IW150T (2xHEIGHT). 2 x X12 subwoofere (LFE) Lyngdorf SDA-2400, NAD M27, Lyngdorf MP60 surround processor.
Afspiller: Oppo UHD 205, lydspor: Dolby TrueHD 5.1 med Dolby Surround upmixning
 

Tak til SF Studios / Paramount

Anmeldelse skrevet maj 2024

Tilbage til UHD Blu-ray anmeldelser