Anmeldelse: Perception sæson 1

 
Preception sæson 1 dvd anmeldelse
Anmeldelse skrevet af Kristian Fuglsang

Skuespiller:
Rachael Leigh Cook som Kate Moretti
Kelly Rowan som Natalie Vincent
Arjay Smith som Max Lewicki
Erik McCormack som Daniel Pierce
LeVar Burton som Paul Haley
Scott Wolf som Donnie Ryan

Instruktør:
Kenneth Biller
Greg Beeman
Christopher Misiano
Deran Sarafian
Andrew Bernstein
Jeff Woolnough
Tawnia McKiernan
Alan Poul
 
Beskrivelse: 
Daniel arbejder som professor i neurologi på en skole, og han er en knald dygtig lærer men han har store problemer med sit liv. Han er skizofren og har en hel del fantasi venner, men så sandelig også fjender. Hans tidligere elev Kate Moretti opsøger ham da hun har brug for hans hjælp til opklaring af en sag. Kate arbejder hos FBI og hendes chef og kollegaer er ikke vilde med ideen om at Daniel skal hjælpe dem, de regner ham kun for at være en tosse der burde spærres inde på den lukkede afdeling. Men Daniel kan ikke undværes for med hans meget specielle måde at se tingene på og anderledes tilgang til tingene gør at han bliver til stor hjælp for alle parter.

Max Lewicki er Daniels kollega og ven. Han er en stor hjælp for Daniel da han kender de fleste særheder Daniel har. Daniel roder sig ofte ud i problemer som f.eks. sexchikane mod hans elever da han siger ligeud hvad han mener. Daniel gemmer på en stor hemmelighed som kan koste ham jobbet både som professor på skole og når han hjælper FBI. Den eneste der kender hans dybeste hemmelighed er Natalie Vincent som er hans nære ven og en slags læge for ham, men også mellem dem er der noget som ikke stemmer overens med virkeligheden.
 
Preception sæson 1 dvd anmeldelse
 
Anmeldelse:
Når Perception kører på skærmen sidder jeg og tænker på serier som Alphas og Dexter og grunden til dette er at disse ting som professor Daniel foretager sig de minder lidt om de nævnte serier. I Alphas er der også en person der ser regnestykkerne mm for øjnene af sig. Daniel ser og taler med personer som ikke er der og netop det samme gør Dexter, dog kun med hans afdøde far. Men nok om de andre serier for selvom man kan få fornemmelsen af at der er kopieret lidt andre steder fra så er Perception en god serie og man kommer hurtigt til at holde af de forskellige personer. Især Daniel som man egentlig også har ondt af.

Daniel Pierce spilles af Eric McCormack som nok er mest kendt fra serien Will og Grace tilbage til 1998. Han spiller rollen som den meget forsigtige og nervøse professor rigtig godt og hans karakter er en man hurtigt kommer til at holde af men også grine af. Rachael Leigh Cook der spiller Daniels tidligere elev og nu makker der arbejde hos FBI har været med i en række spillefilm og nok mest kendt i filmen She's all that. Til tider i Perception virker hun meget skabet og det klæder ikke rollen særlig godt.

Sæson 1 klarer sig udmærket og synes ikke at være kedelig på nogen måde. Det gode ved denne serie her er at man ved aldrig rigtig hvornår personerne Daniel taler med er ægte eller om det er hans fantasi der spiller ham et puds, men når det er i hans fantasi så får han alligevel hjælp til opklaringen af sagerne. Er man til serier som disse hvor hvert et afsnit har sin slutning mens hovedhistorien kører videre så man kommer ind på livet at personerne så er Perception et godt valg.


Anmeldelse skrevet marts 2014. 

Tilbage til Serie anmeldelser