Percy Jackson Uhyrernes Hav blu-ray anmeldelse

 
Percy Jackson Uhyrernes Hav blu-ray anmeldelse
 

Percy Jackson Uhyrernes Hav blu-ray anmeldelse

Anmeldelse skrevet af Rasmus Krarup

Percy Jackson Uhyrernes Hav blu-ray anmeldelse
Zone A-B-C = kodefri (DK udgave
Spilletid: 1 timer og 46 minutter
Lyd: DTS HD Master Audio 7,1 : Engelsk
Undertekster: Dansk, norsk, svensk, finsk, engelsk og hollandsk
Aspect Ration: MPEG-4 AVC 1.78:1 High Definition 1080/24p

Blu-ray udgivelsesdato: 9 januar 2014
Distributør: FOX-Paramount
Antal disk: 1 = blu-ray

Genre: Action, Eventyr
Biograf premiere: 15 august 2013.

Crew:     
Instruktør: Thor Freudenthal
Manuskript: Marc Guggenheim
Bog: Rick Riordan
Producere: bl.a. Mark Morgan og Karen Rosenfelt
 
Fotograf: Shelly Johnson
Klip: Mark Goldblatt
Musik: Andrew Lockington


Skuespiller:
Logan Lerman som Percy Jackson
Alexandra Daddario som Annabeth
Douglas Smith som Tyson
Leven Rambin som Clarisse
Brandon T. Jackson som Grover
Jake Abel som Luke
 
Beskrivelse: 
Bogfilmatiseringer er det hotteste marked i Hollywood for tiden, og med så mange skrevne værker i spil på det store lærred, kan kvaliteten godt variere noget voldsomt. I 2010 kom filmatiseringen af endnu en fantasygenre blandet med mytologiske aspekter, Percy Jackson og Lyntyven, men originaliteten såvel som underholdningsniveauet nåede ikke længere ud end til de forstyrrede teenagere. Efterfølgeren er landet på det danske marked, og stilen såvel som kvaliteten følger desværre nogenlunde samme opskrift.
 
Percy Jackson Uhyrernes Hav blu-ray anmeldelse
 
Handlingen følger Percy Jackson og de andre overnaturlige væsner, som lever et stille og roligt liv på deres hellige træningslejr. Da træet, som beskytter hele lejren med et magtfuld kraftfelt, bliver forgiftet, er hele lejren pludselig i fare, og den eneste måde at bringe træet tilbage til livs er at finde Det Gyldne Skind. Ondskaben lurer lige om hjørnet og hele situationen bliver et kapløb med tiden, inden mørket forsluger hele verdens befolkning.

Selve konceptet og handlingsudlægget lyder utroligt spændende på papir, men udførslen er simpelthen for dårlig. Hele opbygningen af filmen baseres på dårlige jokes, åndssvage situationer og ikke mindst kedelige kærlighedsdramaer. Der ligger et utroligt stærkt potentiale bag hele den mytologiske baggrundshistorie, men de græske guder og deres afkom er blevet forvandlet til teenageinspirerede eskapader. Skuespillet er monotont og langt fra dybdegående, mens handlingen drukner i klicheer og dårlige virkemidler. Konceptet henvender sig udelukkende til teenagere, som faldt pladask for Twilight-sagaen og film såsom Dæmonernes By, hvor handlingen blot beskæftiger sig med intetsigende teenageproblemer og kedelige dialoger.

Filmen i sig selv er en blanding af et utal af forskellige fantasyfilm – Harry potter, Herkules, Clash of The Titans, Men In Black og Twilight. Filmen forsøger at tage de bedste elementer fra hver film, men desværre ender det i en forfærdelig klichésuppe, som stjæler med arme og ben. Filmen byder derfor ikke ind med noget nyt handlingsmæssigt, men kører et sikkert løb med allerede sete virkemidler. Derfor bliver filmen kategoriseret med alle de andre ensformige bogfilmatiseringer, som ikke formår at gøre sig selv mere bemærkelsesværdige i forhold til de andre.

Hvis man kigger bort fra de allerede brugte virkemidler, fungerer handlingen egentlig på en okay interessant måde, og kan i princippet godt underholde på en kold vinterdag, hvis man ikke forventer et nyskabende plot. Filmen er en af de mere veludførte i eventyr/fantasy-genren for den yngre generation, og teenagere såvel som fantasy-entusiaster vil helt sikkert sætte pris på denne udgivelse. Handlingen benytter sig også af meget velredigeret CGI, som giver nogle flotte og realistiske væsner for fantasiverdenen. Dog kammer CGI’en en smule over i længden, da handlingen bliver skubbet bag lyset til fordel for alt for mange visuelle effekter.

Samlet set er Percy Jackson 2 er værdig efterfølger til etteren, da den følger samme spor og lægger sig tæt op af den oprindelige historie. Hvis man kunne lide etteren, vil man elske toeren, men trænger man til lidt mere gennemførte filmfornøjelser og dybdegående handlingsmomenter, skal man nok lede lidt længere i filmbutikken.
 
Percy Jackson Uhyrernes Hav blu-ray anmeldelse
Filmen fungerer super godt på den visuelle del, hvor kvaliteten stråler igennem den lidt ungdommelige og teenage-prægede handling. Billedsiden præsenteres i et MPEG-4 AVC 1080p 2.40:1 aspect ratio, og HD-kvaliteten kommer til sin fulde ret i løbet af handlingen. Det hele virker meget mere realistisk i den skarpe kvalitet, og den fornemme redigering integrerer de fremmede effekter ind i den virkelige verden. Kvaliteten i personernes udseende og de skarpe detaljer i ansigterne, tøjet og desuden omgivelserne giver filmen et langt større realistisk præg over handlingen. Landskabsbillederne er nok noget af det mest bjergtagende i filmen, da man virkelig får mange flotte panoreringer udover forskellige landskaber. Farverne er meget stærke og kontrastfyldte, hvilket er et stort kendetegn ved teenage-film af denne kaliber. Det fungerer rigtig godt i denne sammenhæng, da man på den måde bliver mere overbevist om filmens mytologiske virkelighed og så pynter det gevaldigt på handlingen.

Lydsiden er faktisk også ganske udmærket, da den arbejder fornemt sammen med den visuelle side. Lyden strømmer ud gennem et DTS-HD Master Audio 7.1 lydspor, og der er faktisk næsten kun positive ting at sige på det punkt. Dialogerne er rene og klare i tonerne, og der er absolut ingen interferens eller forstyrrelser i redigeringen. Lydmixet fungerer også formidabelt i sin balancering af musikalske undertoner og dybe baslyde, hvilket giver en god dynamik i handlingen. Taget i betragtning af at filmen rummer en del svulstige elementer, så er der en særlig stor opbakning på den lydmæssige del. Fans af denne genre vil uden tvivl sætte pris på de voldsomme lydeffekter, som passer perfekt sammen med filmens visuelle del. Der er dog nogle småproblemer under de mest voldsomme effekter, som i sidste ende trækker lidt ned i den endelige vurdering.

Der er ikke det helt store udvalg på bonusområdet, da man kun får en række korte dokumentarer som bl.a. går i dybden med, hvordan historien fra bogen overføres til det store lærred. Derudover har man også mulighed for at komme tæt på arbejdet med de flotte, visuelle effekter, men samlet set er der meget tomt i ekstramaterialesektionen. 


Anmeldelse skrevet den 20 januar 2014.

Tak til FOX-Paramount / PR Nordic 

Tilbage til blu-ray anmeldelser