Anmeldelse: Dexter sæson 1

 
Anmeldelse skrevet af Kristian Fuglsang

Skuespiller:
Michael C. Hall som Dexter Morgan
Jennifer Carpenter som Debra Morgan
David Zayas som Angel Bastia
James Remar som Harry Morgan
C.S. Lee som Vince Masuka
Lauren Vélez som Maria LaGuerta
Desmond Harrington som Joseph Quinn
Julie Benz som Rita Benneth
Christina Robinson som Astor Benneth
Preston Bailey som Cody Benneth
Geoff Pierson som Tom Matthew
Erik King som James Doakes

Instruktør:
John Dahl
Steve Shill
Keith Gordon
Marcus Siega
Ernest R. Dickerson
Michael Cuesta
Romeo Tirone
Tony Goldwyn
 
Beskrivelse: 
Dexter er blodstænk analytiker hos politiet i Miami. Han arbejder sammen med hans sted søster Debra der arbejder som efterforsker. Gruppen kommer hurtigt på sporet af en gal morder der slår byens ludere ihjel. Måden han slår dem ihjel på er meget makaber da han parterer ligene i små stykker og tapper ligene for blod. Politiet kommer ud til gerningstederne og derefter tilkalder de Dexter. Han er ekspert i blod og spørger man hans kollegaer af så lever og ånder han kun for hans job, og ikke andet!
 
Men Dexter er på ingen måder det som hans kollegaer tror om ham. Dexter er nemlig massemorder! Men en god massemorder hvis man da kan være dette. Han slår nemlig kun de "skyldige" ihjel. Med det menes at dem der bliver anklaget for mord, voldtægt mm men bliver benådet i retten. Dem kommer Dexter efter og han gør jobbet lige efter bogen så han ikke bliver opdaget.
 
Dexter har været ude for et stort traume som 4 årig. Da så han sine forældre blive myrdet på en meget brutal måde og var spærret inde i en container i 4 døgn sammen med hans myrdede forældre. Dexter ser Rita som er mor til to mindre børn og hun har også været ude for et traume da hendes eks mand har banket hende. Dexter er egentlig ikke til familie livet da han egentlig bare vil arbejde om dagen og slå folk ihjel om natten, men han bliver nødt til at have et normalt liv for ikke at blive opdaget.
 
 
Dexter sæson 1 Netflix anmeldelse
 
Anmeldelse:
Her i første sæson af Dexter hvor man lige skal lære ham og hans kollegaer at kende, da får man en masse små klip at se fra hans barndom. Man ser også at den politi betjent der fandt ham siddende blandt hans afdøde forældre, tager Dexter til sig som hans plejefar. Dexter vokser op med en større og større trang til at slå ihjel. Hans nye far hjælper ham med denne grusomme trang, og han lærer ham at gå på jagt og slå dyr ihjel, men trangen bliver større og der går ikke lang tid før det er mennesker han vil slå ihjel.
 
I sæson 1 ser vi også forholdet til hans søster men også hans kollegaer. Søsteren kæmper en kamp for at få Dexter til at holde af hende og hjælpe hende på hendes arbejde. Men da Dexter ikke kender ordet kærlighed så er det en meget hård kamp for hende. Hans kollegaer synes han er vildt underlig, hvilket han iøvrigt også er. Man hører hans tanker i serien og det gør den bare ekstra spændende for det er virkelig en syg tankegang han har. Dexter er en helt igennem fed serie og den er så gennemført lavet at man sidder klistret til skærmen afsnit efter afsnit.
 


Anmeldelse skrevet 5 november 2013.

Tilbage til Streaming anmeldelser