Anmeldelse: Orange is the new black

 

Anmeldelse skrevet af Kristian Fuglsang

Writer
Jenji Konan

Skuespiller: 
Taylor Shilling som Piper Chapman
Laura Prepon som Alex Vause
Michael Harney som Sam Healy
Michelle Hurst som Miss Claudett
Kate Mulgrew som "Red"
Jason Biggs som Larry Bloom

Beskrivelse: 
Piper og hendes forlovede Larry nyder deres sidste aften sammen. Dagen efter skal Piper 15 måneder i fængsel da hun har været involveret i en stor narkosag. Hvis vi skruer tiden tilbage så blev Piper forelsket i kvinden Alex som smuglede narko til andre lande og levede et fedt liv for de penge hun tjente på det. Piper blev mere og mere viklet ind i dette narko miljø og kom til at stå for at få narko pengene sikkert hjem. Piper og Alex levede et rigtig luksus liv.

Men som enhver ved, så er lykken kort når man er narko smugler, men Piper har skjult sig i 10 år og hun mangler bare 2 år mere så er sagen forældet. Nu lever hun et lykkeligt liv med hendes forlovede Larry, men alligevel vælger hun at melde sig frivilligt og så skal hun i fængsel selvom det er 10 år siden. Hun skal også lægge alle kortene på bordet og fortælle kæresten det hele, og derefter er det hendes svigerforældre der skal have sandheden at kende.
 
Da Piper kommer i fængslet opdager hun først hvordan det er at skulle sidde bag tremmer i lidt over et år. Hun sidder blandt voldtægtsforbrydere og mordere hvor den ene oveni købet har myrdet en 8 årig. Det er en helt anden verden hun er kommet ind til, og da Piper er ny skal hun lige prøves af hos de andre fanger. Piper kommer til at fortælle at maden er dårlig, men hvad hun ikke ved er at det er kokken hun fortæller det til. så Piper går sulten i seng ret ofte. Der er heller ingen hjælp at hente hos fængsels betjentene da de fleste af dem er mere eller mindre korrupte, så Piper må lære at stå på egne ben og klare sig selv de næste 15 måneder.

Orange is the new black Netflix anmeldelse
 
Anmeldelse:
Så har Netflix igen fået lavet deres egenproducerede serie og det er de lykkedes ret godt med her. Som de enkelte afsnit går da får man et lille indblik tilbage i tiden hvad der er sket med de forskellige personer som Piper sidder i fængsel med. På denne måde kommer man bedre ind under huden på personerne og man får et forhold til dem. Med Piper ser man selvfølgelig også tilbage i hendes liv og hun levede lykkeligt som den lesbiske smugler sammen med Alex Vause, men valgte at stoppe både som smugler og kæreste.
 
Piper er ikke på samme niveau som de andre indsatte. Hun er fra en velfungerende familie der ikke har manglet noget og Piper selv er selvstændig, dog ikke en stor virksomhed men nok til at hun kan leve. Der er stort set ingen af de andre indsatte der overhovedet før har haft et arbejde og når så Piper kommer ind på deres område så vil der jo ske en masse sammenstød, både alvorlige men så sandelig også sjove. Til tider er serien meget morsom men der ligger også noget alvorligt bag og gemmer sig.
 
Jason Biggs spiller kæresten Larry der er vildt forelsket i Piper og han ser igennem fingre med stort set alt hun har gjort i hendes liv før hun mødte ham. Jason Biggs er jo kendt fra filmene American Pie og da spillede han den altid useriøse unge fyr der skulle score konstant. I denne serie her viser han faktisk at han er en god skuespiller der kan andet end de helt platte film. Dette er Netflix fjerde egenproducere film og hvis de fortsætter som de har gjort indtil nu så kan vi jo godt side med smilet fremme.

 
Anmeldelse skrevet 25 august 2013.

Tilbage til Streaming anmeldelser