G.I. Joe Retaliation Blu-ray anmeldelse

G.I. Joe Retaliation Blu-ray anmeldelse

G.I. Joe Retaliation blu-ray anmeldelse

Anmeldelse skrevet af Rasmus Krarup


G.I. Joe Retaliation Blu-ray anmeldelse

Zone A-B-C = kodefri (DK udgave)
Spilletid: 110 minutter
Lyd:
DTS-HD Master Audio 5,1: Engelsk
French: Dolby Digital 5.1, Spanish: Dolby Digital 5.1, Italian: Dolby Digital 5.1.
Undertekster:
Dansk, Svensk, Norsk, Finsk, Engelsk, Spansk, Tysk, Hollandsk, Italiensk, Fransk.
Aspect Ration: MPEG-4 AVC 2.40:1 High Definition 1080/24p

Blu-ray udgivelsesdato: 8 august 2013
Distributør: Paramount Home Entertainment.
Antal disk: 1 = Blu-ray.

Genre: Action
Biograf premiere: 28 marts 2013.

Crew: 
Instruktør: Jon M. Chu
Manuskript: Rhett Reese og Paul Wernick
Producere: bl.a. Gary Barber, Roger Birnbaum og Lorenzo di Bonaventura
Fotograf: Stephen F. Windon
Klip: Roger Barton og Jim May
Musik: Henry Jackman

Skuespiller:
Dwayne Johnson som Roadblock
Byung-hun Lee som Storm Shadow
D.J. Cotrona som Flint
Adrianne Palicki som Jaye
Channing Tatum som Duke
Bruce Willis som general Joe Colton
 
Beskrivelse:
I 2009 tog den klassiske legetøjsfigur G.I. Joe skridtet ind i filmens verden, og historien om en eliteenhed mod skurkeorganisationer så dagens lys. Action var drivkraften i filmen sammen med en masse hårde gutter og fede oneliners, og nu er toeren kommet for alle, som bare trænger til at koble hjernen fra til lidt mandehørm. Kæmpebøffen The Rock har sagt ja til at være hovedrollen i filmen, og man kan allerede se testosteron-niveauet stige voldsomt ved synet af coveret.

G.I. Joe Retaliation Blu-ray anmeldelse
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Anmeldelse:
Filmen fortsætter handlingen fra etteren, hvor skurkeorganisationen Cobra har overtaget præsidentposten uden at nogen har opdaget det. Cobra formår på den måde at vende regeringen med Joe-specialenheden, hvilket får katastrofale følger. Den beskedne skare som formåede at overleve angrebene, samles i en afsides flække, hvor de for alvor kan planlægge deres sidste angreb for at redde deres ære. The Rock leder gruppen igennem hele filmen, og hans macho-attitude passer perfekt ind i den voldsomme handling. Gruppens sidste chance for at stoppe Cobras overtagelse af verdensherredømmet er at samle alle de muligheder de har, og bruge deres taktikker til at være et skridt foran.
 
Handlingen er meget simpel og ligetil, hvilket mange helt sikkert vil forbinde med begrebet ’hjernedød action’. Det synes jeg bestemt ikke, at det er, da handlingen på trods af sin kortfattede koncept formår at skabe solid action, fede scener og ikke mindst en handling, som man kan koble hjernen fra til. Fokusset er blevet lidt drengerøvsagtigt frem for den lidt tekniske etter, og det er faktisk en meget god udvikling. The Rock styrer showet med sin kølige attitude, og man kan ikke andet end at nyde adrenalinen, som pumper rundt i kroppen.
 
Man kan sige, at hele filmen har fået en slags opgradering i overfladen og alle tingene er blevet større, stærkere og mere kraftfulde. Ammunitionen er forhøjet, musklerne er større og kampene er endnu vildere. Det er en udvikling man kun kan se sig tilfreds med og hele konceptet er blevet langt mørkere og faktisk mere interessant.
 
Man kan dog godt se, at det er en slags lavbudgets-actionfilm, da effekterne og action-sekvenserne fylder 90 procent af filmen, hvilket skubber handlingen og meningen lidt bag lyset. Man skal ikke forvente en gennemtænkt og kompliceret film, men nærmere en ligetil og tempopræget sommerbasker. Jeg er uden tvivl helt vild med denne film, da den passer ind i de kriterier, man normalt forbinder med en klassisk action-thriller – simpel handling, højt tempo, adrenalinsus og en fandens masse drengerøvselementer.

Film: 5 af 6

G.I. Joe Retaliation Blu-ray anmeldelse

Billede:
Der er absolut intet at klage over på den tekniske side, hvilket er et kæmpe plus i disse action-kategorier. Detaljeringen i billedet står knivskarpt og kvaliteten er helt igennem fantastisk. Ansigterne og detaljerne på personerne er krystalklare og man kan ikke se de mindste antydninger af slørede pixels eller dårlige klipninger. Landskabsbillederne er helt formidable og effekterne virker utroligt godt. Der er en masse vilde eksplosioner og ødelæggelser i løbet af filmen og de er utroligt veludførte og vildt realistiske. Samlet set er der ikke noget negativt at sige om billedsiden, som fornemt supplerer The Rock og co. i deres kamp mod de onde.

Billede: 6 af 6

Lyd:
Lydsiden byder på glasklar lyd, øredøvende bas og en hårdtslående lydredigering, som er med til at pumpe stemningen helt op. Lydredigeringen er meget nøje tilrettelagt resten af filmen og selve ’koreografien’ er passende afstemt med eksplosionerne og action-sekvenserne. Lyden er helt sikkert en af de faktorer, som er med til at gøre filmen endnu bedre. Man føler suset meget bedre på dette HD-lydspor og kombinationen af et knivskarpt billede og krystalklar lyd er helt igennem en fantastisk cocktail. . Filmen rummer en masse højlydte eksplosioner og heftige pistolkampe, hvilket bliver leveret ud gennem højttalerne i fantastisk god kvalitet. Lydsporet er overraskende klart og uden nogen former for forstyrrelser på linjen. Underlægningsmusikken bakker om handlingens stemning og giver en mere interessant oplevelse af de ting, som foregår på billedsiden.

Lyd: 6 af 6

G.I. Joe Retaliation Blu-ray anmeldelse

Ekstramateriale:
Bonussektionen byder bl.a. kommentarspor fra instruktøren, som i løbet af filmen giver sine kommentarer til de forskellige scener i forløbet. Derudover er der en masse HD-optagelser, som går i dybden med de forskellige elementer i filmen – alt fra G.I. Joe-konceptet og opbygningen af de voldsomme effekter. Der er ikke specielt meget at finde i bonusområdet, men de få klips formår alligevel at afrunde udgivelsen anstændigt.

Bonus: 3 af 6

Konklusion:
G.I. Joe 2 er en herlig actionfilm, som giver seeren mulighed for at koble hjernen fra og sætte sig i sofaen med en god pose popcorn. Action-sekvenserne og de voldsomme effekter giver en fantastisk visuel oplevelse for alle pengene. The Rock gør det som altid helt fantastisk og man kan ikke andet end at vække den indre drengerøv og blot spænde sig fast til en vild rejse ind i hjertet af special-organisationernes missioner. 

Samlet karakter: 5 af 6


Anmeldelse skrevet den 12 august 2013 af Rasmus Krarup

Tak til Paramount Home Entertainment / PR Nordic

Tilbage til Blu-ray anmeldelser