Anmeldelse: Nordvest

 
Nordvest anmeldelse

’Hvis du ikke er med os, så er du imod os!’ Den besked får Casper af sin ex-boss, da han skifter arbejdsgiver i filmen Nordvest. Arbejdet er til dels det samme, nemlig at begå indbrud for en hæler og bandeleder. Han er utilfreds med lønnen og behandlingen hos Jamal. Casper allierer sig i stedet med Bjørn, der har fundet ham på De Gule Sider under tyveknægte, efter eget udsagn. Bjørn er også inden for narko og prostitution. Han både lønner og behandler Casper bedre, men Jamal er utilfreds. Caspers skift af arbejdsgiver er noget værre end en fodboldspiller, der skifter fra Barcelona til Real Madrid. Jamal står bag voldelige aktioner, både mod Casper og mod Bjørn og hans forretning, og Bjørn lader Casper vide, at han selv må løse de problemer, han har skabt, og nu er vold eller trusler måske ikke nok længere.
 
 
Nordvest anmeldelse
 
Casper har dels makkeren Robin, dels får han sin lillebror Andy ind i ’firmaet’. Andy er i første omgang den, der gør hvad Casper siger, men Bjørn ser et potentiale også i ham, og i sidste ende viser Andy sig som mere handlekraftig end Casper. De to brødre bor sammen med deres enlige mor og efternøler-søsteren Freja, der er i børnehavealderen. De hjælper fint til derhjemme, og er fantastiske storebrødre for Freja. Moren ser igennem fingre med den måde, de tjener penge på – dog kun til en hvis grænse. Historien er god, men forudsigelig.
 
 
Nordvest anmeldelse

Filmen er i samme stil som fængselsfilmen R, som Noer lavede sammen med Tobias Lindholm. Den har det samme meget autentiske skuespil, hvor de medvirkende ikke lyder som om de siger replikker. Roland Møller, der blev Bodilnomineret både for R og for Lindholms Kapringen, leverer igen i Nordvest en solid præstation, som kun han kan, og det er sandsynligt, han bliver Bodil/Robert-nomineret igen. Det samme kan siges om filmens eneste –’rigtige’ skuespiller, Lene Maria Christensen, der falder fint ind i filmens perfekt realistiske tone. De to gange Giese er brødre i virkeligheden, og det kan både mærkes på samspillet samt ses. Det giver dog det problem, at man ind imellem kan forveksle dem.

4 ud af 6 stjerner.

Skuespiller: Gustav Dyekær Giese(Casper), Roland Møller(Bjørn), Oscar Dyekær Giese(Andy), Lena Marie Christensen(Olivia/mor), Annemieke Bredahl Peppink(Freja), Nicolas Westwood Kidd(Robin), Dulfi Al-Jabouri(Jamal).

BIO-PREMIERE: 18.4. 2013

Anmeldt Af Anders Christian Larsen den 29/4-2013
 
Anmeldelse lånt fra Movieview.dk