Anmeldelse: Cloud Atlas

 
Cloud Atlas anmeldelse
 

Cloud Atlas er en smuk film, hvor forskellige tiders skæbner bindes sammen til en sløjfe af filosofiske spørgsmål om hvorvidt vores handlinger har betydning for fremtidens sammensætning, herunder religion og meget andet. De forskellige perioder, som vises i filmen bliver alle linket sammen, ikke kun ved gengangende skuespillere- hvilket dog kan tage en smule fokus fra selve filmen nogle gange, men også ved direkte referencer.
 
Cloud Atlas anmeldelse
 
Det hele hænger altså sammen og det er netop det som Cloud Atlas viser, samtidig med at den fortæller seeren at ens eftermæle kan have betydning for fremtiden gennem sekvenserne fra de forskellige tider, som er sammensat med en fortæller, som guider en gennem historien. Filmen kan virke forvirrende med de mange sekvenser og tider, og det er derfor vigtigt at man følger godt med. Samtidig kan det være en gevinst for filmen, hvis den ses flere gange, da den ligesom filmen Vanilla sky, kan være svær at finde rundt i. Dog har Cloud Atlas en rigtig god pointe, nemlig at eftermælet kan have betydning, samtidig med at der kan drages mange paralleller til vores egen verden i forhold til religion og andre livsfilosofier, hvilket i høj grad gør Cloud atlas til en moderne film, fordi den lader det være op til det enkelte publikum at tolke historien, ligesom det er set i blandt andet Life of Pi.
 
 
Cloud Atlas anmeldelse

Alt i alt er Cloud Atlas en rigtig god film, som sætter gang i de små grå, men som samtidig er en smukt lavet film, med dens forskellige optageteknikker og så er det en fantastisk understøttelse af filmens pointe at skuespillerne går igen i hver tidsafsnit, især var det en fryd at se Hugo Weaving, som ellers er kendt fra Matrix og som elveren Elrond i ringenes herre, tage sig ud på det store lærred, som blandt andet Nurse Noakes.

4 ud af 6 stjerner.

Anmeldt Af Mia Christensen den 1/4-2013
 
Anmeldelse lånt fra Movieview.dk