Paranormal activity 4 blu-ray anmeldelse

Paranormal activity 4 Blu-ray anmeldelse

Paranormal activity 4 blu-ray anmeldelse

Anmeldelse skrevet af Rasmus Krarup


Paranormal activity 4 Blu-ray anmeldelse

Zone A-B-C = kodefri (DK udgave)
Spilletid: 97 minutter
Lyd:
DTS-HD Master Audio 5,1: Engelsk
Undertekster:
Danske, svenske, norske, finske, Engelske,hollandske, italienske, franske, tyske, spanske.
Aspect Ration: 1.78:1 High Definition 1080/24p

Blu-ray udgivelsesdato: 26 februar 2013
Distributør: Paramount Home Entertainment.
Antal disk: 1 = Blu-ray.

Genre: Gyser.
Biograf premiere: 17 oktober 2012.

Crew: 
Instruktør: Henry Roost & Ariel Schulman
Manuskript: Christopher Landon & Chad Feehan
Producere: Dan Maze
Adam McKay
Sacha Baron Cohen
Peter Baynham
Fotograf: Doug Emmett
Klip: Gregory Plotkin


Medvirkende:
Kathryn Newton som Alex
Katie Featherston som Katie
Sprague Grayden som Kristi
Matt Shively som Ben
Stephen Dunhan som Doug
Brady Allen som Holly

Beskrivelse:
Gyser-succesen er endnu engang på banen! Den fjerde film samler de tre forrige handlinger i en og samme skuffe, hvor der bliver åbnet op for endnu flere fortællinger omkring den paranormale aktivitet. Der er langt mere fokus på det okkulte og hekserier, men der er heldigvis stadig plads til god gammeldags uhygge med spøgelseslyde, dæmoner og ikke mindst en masse chokeffekter.

Paranormal activity 4 Blu-ray anmeldelse
 

Anmeldelse: 
Handlingen følger op på de tre foregående film, hvor vi mødte søstrene Katie & Kristi og deres problemer med overnaturlige oplevelser i deres hverdag. Nu er en helt og aldeles ukendt familie blevet inddraget i suppedasen, og instruktøren har faktisk formået at binde historien sammen til helheden med nogle elementer, man ikke havde forudset. Man skulle tro, at der snart var tømt ud for ideer, men der var åbenbart et sidste es i ærmet.

Selve historien og den optrappende spænding fungerer helt eminent, og den tydelige sammenhæng med de forrige film giver oplevelsen et præg af en passende afrunding på franchisen. Der er dog kommet rygter om en 5’er ude i fremtiden, hvilket i den overordnede helhed ødelægger ens opfattelse af denne film som et passende punktum i gyser-rækken. Man skal oftest stoppe, mens legen er god, og udsigterne til den nye film er ikke de mest forventningsfulde efter undertegnedes mening. Men selve filmen er helt sikkert en reminder om, at Paranormal Activity stadigvæk havde en del gru og uhygge til folket.

De realistiske og ikke mindst dårlige optagelser i husets mørke giver stadigvæk den ufatteligt skræmmende stemning over filmens handling. Man kan ikke undgå at få hjertebanken, når man kigger ud i mørkt rum med total stilhed – man ved bare, at der sker et eller andet og denne forventningsfulde instans til filmen bidrager til den samlede reaktion af filmen. Klimaksoptrapningen fungerer fantastisk som altid og jo længere man kommer ind i filmen, jo flere skræmmende øjeblikke opstår der i handlingen. Slutningen er desuden noget af det mest skræmmende, undertegnede har set siden etterens kulmination.

Se den hvis du elskede du elskede de tidligere film, og trænger til et bedre gys end 3’erens forfærdeligt kedelige handling. 4’eren byder på solide gys, spændende bekendtskaber og ikke mindst et utal af uhyggelige øjeblikke.

Karakter: 4 ud af 6
 
 
Lyd:
Lyden ligger sideliggende med billedsiden og giver en fantastisk god dybde i højttalerne. Stemmerne og samtalerne er dog knap så glasklare, da man skal opleve den realistiske fornemmelse hele handlingen igennem. Der er alle mulige former for interferens og støj på lydredigeringen og kombinationen af billed- og lydside giver filmen et grynet ydre og ikke mindst et robust og skræmmende udseende. Da de små, tavse øjeblikke er i højsædet er der ikke ret mange lydeffekter indblandet i filmen, men de få der opstår, bliver til gengæld udført med yderste ekspertise og giver en ufattelig god skræmmeeffekt.

Karakter: 5 af 6    


Billede:
Der er ikke særligt meget fokus på billedkvalitet på denne udgivelse, da mange af optagelserne er skabt gennem grumsede vinkler og amatøragtige kameraer. Det er alligevel ikke noget negativt, da denne forstyrrende effekt gør filmen langt mere realistisk og ikke mindst langt mere skræmmende. Billedkvaliteten er en sikker vinder for en film af denne kaliber og man underholdes af de små hjemmevideoer, som får det til at løbe koldt ned ad ryggen. Der er samlet set ikke noget negativt at sige om billedsiden, da kvaliteten passer perfekt til filmens stemning. 

Karakter: 5 af 6  

Ekstramateriale:
Der er slet ikke noget ekstramateriale på denne skive – det eneste man kan finde på udgivelsen, er en forlænget udgave af filmen, som giver nogle lidt mere dybdegående scener fra den skræmmende handling.

Karakter: 2 ud af 6

Konklusion:
Paranormal Activity 4 er en rigtig god gyser, hvis man kunne lide de tidligere film. Den lever ikke op til 1’eren og 2’eren, men rækker heldigvis langt over den kedelige 3’er. Filmen er spækket med solide gys, en underholdende handling og ikke mindst en masse hjerteslagsfremkaldende øjeblikke, hvor man blot sidder spændt fast til sofaen i skræk for, hvad der mon sker for den uheldige familie.
Samlet karakter for hele udgivelsen: 4 ud af 6

Tak til Paramount Home Entertainment / PR Nordic

Anmeldelse skrevet den 5 marts 2013. af Rasmus Krarup