The devil inside blu-ray anmeldelse

 
The devil inside blu-ray anmeldelse

The devil inside blu-ray anmeldelse

Anmeldelse skrevet af Rasmus Krarup

 
The devil inside blu-ray anmeldelse 
Zone A-B-C = kodefri (DK udgave
Spilletid: 80 minutter
Lyd: English: DTS-HD Master Audio 5.1, French: Dolby Digital 5.1, Spanish: Dolby Digital 5.1, Portuguese: Dolby Digital 5.1
Undertekster: Dansk, Norsk, Svensk, Finsk.
Aspect Ration: 1.78:1 High Definition 1080/24p

Blu-ray udgivelsesdato: 1. august 2012
Distributør: Paramount home entertainment
Antal disk: 1 = Blu-ray

Genre: Gyser, horror
Biograf premiere: 1 marts 2012.

Crew:     
Instruktør: William Brent Bell
Manuskript: William Brent Bell & Matthew Peterman
Producere: Lorenzo di Bonaventura
Fotograf: Gonzalo Amat
Klip: William Brent Bell & Tim Mirkovich
Musik: Brett Detar og Ben Romans

Skuespiller:
Fernanda Andrade som Isabella Rossi
Simon Quarterman som Father Ben Rawlings
Evan Helmuth som Father David Keane
Ionut Grama som Michael Schaefer
Suzan Crowley som Maria Rossi

Beskrivelse: 
The Devil Inside er et forsøg på at lave en realistisk som muligt film om eksorcisme og djævlebesættelse. Filmens udgangspunkt er at få folk til at tro på, at den er baseret på virkelige hændelser og derfor virker langt mere skræmmende. Filmen har endda en fiktiv hjemmeside med fiktive informationer, som får historien til at virke mere realistisk. Med en smule overtro og lyst til uhygge fungerer filmen ret godt og giver et fantastisk realistisk gys.

 
The devil inside blu-ray anmeldelse
 
Anmeldelse:
Filmen følger Isabella Rossi, som forsøger at løse mysteriet om hendes mors dystre fortid. Rygterne går på at moderen, Maria Rossi, slog tre mennesker ihjel under en eksorcisme udført på hende selv, men retten erklærede hende sindssyg og smed hende på den lukkede afdeling. Isabella vikles ind i det mystiske dæmon-univers og undersøger krogene af eksorcismens værker. Er hun besat eller er hun bare sindslidende?

Filmen er rigtig skræmmende, fuld af kuldegysfremkaldende øjeblikke og gysende spænding. Filmen kan langt fra måle sig med film såsom The Eksorcist, men derimod ligger den i samme boldgade som f.eks. The Rite med Anthony Hopkins. Handlingen er spændende og fuld af plottwists, og selvom man allerede har set dæmon-uddrivelser og besættelser så mange gange før, byder filmen alligevel på nye, spændende elementer. Skuespillerne giver også nogle formidable præstationer som dæmonbesatte individer, og er med til at give et indblik i, hvordan mennesket ville reagere, hvis det blev besat.

Karakter: 4 ud af 6
 
The devil inside blu-ray anmeldelse

Billede:
Kvaliteten på billedet er helt i bund, men det er meningen. Filmen er optaget med grynede, håndholdte kameraer, ligesom Paranormal Activity, hvilket giver et mere realistisk præg på historien. Derfor er Blu-ray udgaven ikke til den store nytte, da billeddelen alligevel er grynet og bevidst uklart. Hvis man fokuserer bedømmelsen af billedet på, at de forsøger at skabe en realistisk og mere dyster atmosfære med de grumsede billeder, får filmen en ret god karakter. Hvis man derimod kiggede på knivskarp kvalitet, ville filmen helt sikkert få bundkarakter.
 
Karakter: 4 ud af 6

Lyden:
Der gælder det samme for lyden, som det gjorde for billedet, da lyden på billige kameraer ikke ligefrem byder på den skarpeste af slagsen. Svag brummen, interferens på lydfilerne og slørede stemmer er med til at sprede en uhyggelig stemning og atmosfære over filmen. Det virker desuden meget mere realistisk og med det håndholdte kamera er både lyden og billedet som taget ud fra seeren eget synspunkt. De amatøragtige effekter er derfor for en gangs skyld meningen og giver faktisk langt mere spænding og uhygge i en film som denne.

Karakter: 4 ud af 6


Samlet konklusion:
The Devil Inside er helt klart en smagssag. Mange ville kede sig, fordi de ikke tror på det overnaturlige, andre ville hoppe af på grund af de dårlige optagelser og så videre. Men undertegnede blev alligevel fanget af filmens handling og virkemidler og kan ikke andet end at indrømme, at filmen blev nydt fra start til slut. Dog ledsaget af et par ækle kuldegysninger og en omgang hjertebanken!

Samlet karakter: 4 ud af 6

Tak til Paramount Home Entertainment / PR Nordic

Anmeldelse skrevet den 7 august 2012.

Tilbage til
Blu-ray anmeldelser