Hugo blu-ray anmeldelse

 
Hugo blu-ray anmeldelse

Hugo blu-ray anmeldelse

Anmeldelse skrevet af Rasmus Krarup

Hugo blu-ray anmeldelse
 
Zone A-B-C = kodefri (DK udgave
Spilletid: 126 minutter
Lyd: English: DTS-HD Master Audio 7.1, French: Dolby Digital 5.1, Portuguese: Dolby Digital 5.1, Spanish: Dolby Digital 5.1
Undertekster: Dansk, Norsk, Svensk, Finsk, Engelsk, Fransk, Hollandsk.
Aspect Ration: 1.78:1 High Definition 1080/24p

Blu-ray udgivelsesdato: 17. juli 2012
Distributør: Paramount pictures
Antal disk: 2 = Blu-ray & dvd.

Genre: Eventyr og familifilm.
Biograf premiere: 15 marts 2012.

Crew:     
Instruktør: Martin Scorsese
Manuskript: John Logan & Brian Selznick(Bogen)
Producere: Martin Scorsese producer
John Bernard line producer: Paris
David Crockett executive producer
Barbara De Fina executive producer (as Barbara DeFina)
Christi Dembrowski executive producer
Johnny Depp producer
Tim Headington producer
Georgia Kacandes executive producer
Graham King producer
Emma Tillinger Koskoff executive producer
Charles Newirth executive producer (uncredited)
Fotograf: Robert Richardson
Klip: Thelma Schoonmaker
Musik: Howard Shore

Skuespiller:
Ben Kingsley som George Méliès
Sascha Baron Cohen som Station Inspector
Asa Butterfield som Hugo
Chloë Grace Moretz som Isabelle
Christopher Lee som Monsieur Labisse
Jude Law som Hugos far

Beskrivelse: 
Martin Scorsese har for en kort stund lagt de barske film på hylden og prøvet kræfter med familie/eventyr genren i det nye projekt, Hugo. Hugo er en forældreløs dreng, som sniger sig omkring på den franske banegård og vedligeholder urerne, mens han må stjæle sig til føden.

Evnerne har han erhvervet af sin far og unoderne af den fordrukne onkel, som efterlader banegården til drengens opsyn. I al hemmelighed arbejder han på et mystisk robotprojekt, som muligvis leder ham på sporet af sandheden om sin fars død, mens han vikles ind i et eventyr om de tidlige år af filmhistoriens forunderlige verden.

 
Hugo blu-ray anmeldelse
 
Hugo er visuelt overflødighedshorn af filmiske virkemidler og fantastiske effekter. Handlingen er hjertevarm, underholdende og spændende, samt formår at række ud til både store og små filmelskere. Med rigeligt af Scorseses sublime instruktør-evner blandet med den fortryllende magi i eventyrfortællingen såvel som skuespillernes formidable præstationer, er der ikke noget at sige til, at filmen vandt fem Oscars.

Handlingen er yderst veludtænkt, dybdegående samt betagende, og præstationerne sidder lige i skabet. Scorsese viser endnu engang, hvorfor han bliver anset som en tidens største instruktører - Hugo er et af år 2011’s bedste filmværker, og fungerer som en sanseberusende hyldest til Georges Méliès, en af filmhistoriens pionerer.

Karakter: 5 af 6
 
Hugo blu-ray anmeldelse

Det er ikke uden grund at filmen hev Oscaren for bedste visuelle effekter med hjem, da det eventyrlige univers i Hugo er spækket med bjergtagende effekter, opfindsomme kameravinkler og smukke scenografier. Blu-ray udgaven efterlader dig målløs ved rulleteksterne, og mindst halvdelen af nydelsen ved filmen kommer fra de visuelle elementer. Filmen er optaget under nytænkende lyssætninger, hvilket giver filmens visuelle overflade en hint af magi. Her kommer Blu-ray skiven virkelig til sin sande ret!
 
Karakter: 6 af 6

Med storladne visuelle effekter kræves en sublim lyd, og man må sige, at man ikke bliver skuffet! Lyden supplerer fornemt de tunge effekter og leverer en glasklar lyd igennem hele filmen. De hastige kameraklipninger byder også på vovede og spændende lydredigeringer, som filmen desuden fik en fortjent Oscar for. Blu-rayen leverer intet mindre end formidable lydeffekter, som giver filmen den nødvendige dybde og varme samt en skøn omgang rytmiske undertoner fra musikken. Tres bien!

Karakter: 6 af 6


En spændende dokumentar om tilblivelsen af Hugo – fra bogen, The Inventions of Hugo Cabret,til det enorme visuelle univers på det store lærred. Derudover er der bl.a. et portræt af filmpioneren, Georges Méliès, en dybdegående forklaring af den mystiske robot i filmen, et kig på effekterne blev til samt et interview med Sascha Baron Cohen og hans indblik i rollen som den gnavne perronvagt. Spændende omgang bonus-guf som fornemt afrunder oplevelsen af Hugo.

Karakter: 5 af 6

Samlet karakter: 5 ud af 6

Tak til Paramount Home Entertainment / PR Nordic

Anmeldelse skrevet den 14 juli 2012.

Tilbage til
Blu-ray anmeldelser