Mission: Impossible Extreme Blu-ray Trilogy blu-ray anmeldelse

Mission: Impossible Extreme Blu-ray Trilogy Blu-ray anmeldelse

Mission: Impossible Extreme Blu-ray Trilogy blu-ray anmeldelse

Anmeldelse skrevet af Rasmus Krarup

Mission: Impossible Extreme Blu-ray Trilogy
 

Zone A-B-C = kodefri (DK udgave)
Spilletid: 359 minutter
Lyd:
English: Dolby Digital 5.1, French: Dolby Digital 5.1, Spanish: Dolby Digital 5.1
Undertekster:
DANSK, NORSK, SVENSK, FINSK.
Aspect Ration: 2.39:1 High Definition 1080/24p

Blu-ray udgivelsesdato: 4 januar 2011
Distributør: Paramount Home Entertainment
Antal disk: 3 =  Blu-ray

Crew:

M:I 1:

Brian De Palma – Instruktør
David Koepp & Steven Zaillian – idé og historieforfatter
David Koepp & Robert Towne – Manuskriptforfatter

M:I 2:
John Woo – instruktør
Ronald D. Moore & Brannon Braga – historieforfatter
Robert Towne – Manuskriptforfatter

M:I 3:
J. J. Abrams – Instruktør
Alex Kurtzman, Roberto Orci & J.J. Abrams - historieforfatter

Medvirkende:

M:I 1:
Tom Cruise som Ethan Hunt
 Jon Voigt som Jim Phelps
Emmanuelle Béart som Claire Phelps
Jean Reno som Franz Krieger
Ving Rhames som Luther Stickell
Kristin Scott Thomas som Sarah Davies

M:I 2:
Tom Cruise som Ethan Hunt
Dougray Scott som Sean Ambrose
Thandie Newton som Nyah Nordoff-Hall
Ving Rhames som Luther Stickell
Richard Roxburgh som Hugh Stamp
Brendan Gleeson som John C. McCloy

M:I 3:
Tom Cruise som Ethan Hunt
Phillip Seymour Hoffmann som Owen Davian
Ving Rhames som Luther Stickell
Billy Crudrup som John Musgrave
Michelle Monaghan som Julia
Jonathan Rhys Meyers som Declan Gormley
Maggie Q som Zhen Lei
Keri Russell som Lindsey Farris
Simon Pegg som Benji Dunn
Eddie Marsan som Brownway
Laurence Fishburne som Theodore Brassel

Beskrivelse:
Mission: Impossible trilogien er nu endelig udkommet i nyrestaureret HD-kvalitet, og Blu-ray skiverne byder på nogle gode timers solid action, drengerøvsspænding og nervepirrende missioner med Cruise og co.!

Mission: Impossible Extreme Blu-ray Trilogy
 

Anmeldelser:

M:I 1

Anmeldelse:
Pioneren indenfor Mission: Impossible-filmene starter fornuftigt ud med at lade seeren lære personerne og handlingen at kende først, hvorefter vi bliver kastet ud i et spændende og gennemtænkt actionbrag. Handlingen er meget velovervejet og fungerer helt perfekt som spionfilm, da man ofte tror, at man har gættet gåden, men til sidst bliver forvirret og overrasket. Actionscenerne er fantastiske, og underlægningsmusikken er med til at give et ordentligt tempo på handlingen.

Tom Cruise spiller rigtig godt i rollen som den snedige spion af en charmetrold med uovertrufne evner, og resten af hans crew virker også rigtigt interessante og overbevisende i deres skuespil. Dette første møde med Mission: Impossible-genren er et dejligt førstehåndsindtryk, og man glæder sig allerede til at se de følgende film.

Karakter: 5 ud af 6

Lyd:
På trods af at etteren er ved at være et godt stykke oppe i alderen fejler lyden bestemt ikke noget på denne skive. Lyden er glasklar og de dybe baslyde rammer perfekt under eksplosioner, biljagter og bl.a. et meget seværdigt helikopterstyrt. Der er dog ikke lagt så meget vægt på sublim lyd som dens efterkommere, men alligevel er der ikke noget galt i lidt halvgammel lydredigering. Lyden og effekterne passer til sin tidsalder, og det har også en hvis charme.

Karakter: 5 af 6

Billede:
Til forskel fra når man har set den på tv eller på DVD er billedkvaliteten og scenernes detaljerigdom selvfølgelig langt større og bedre på Blu-ray udgaven. Man lægger straks mærke til langt flere detaljer i ansigterne, gaderne og landskaberne, hvilket bidrager til en mere spændende filmoplevelse. På trods af at filmen snart har 17 år på bagen, er der ikke meget der ødelægger filmoplevelsen på den knivskarpe Blu-ray udgave.

Karakter:
5 af 6
 

Mission: Impossible Extreme Blu-ray Trilogy

 

M:I 2

Anmeldelse:
2’eren er desværre en halvkedelig omgang, som skuffer efter de høje forventninger fra den første film. Handlingen er i den første halvdel af filmen utrolig langtrukken og meget kedelig, hvilket gør, at man ikke rigtig kommer i den rigtige stemning til actionfilmen. Den sidste halvdel er så ikke noget at tage fejl af, da den er spækket med fede motorcykelscener, slåskampe og brandgod action. Desværre trækker den første halvdel alt for meget ned i den samlede vurdering, og man er ikke rigtig forberedt på den fede spænding midt inde i filmen.

Skuespillerne gør det udmærket, selvom Tom Cruise virker lidt tilbageholdende i denne film. Handlingen er givetvis lidt kedelig og byder ikke på de vilde plottwists, men alligevel er strukturen og forløbet gennemtænkt og underholdende. På trods af den kedsommelige start trækker filmen sig alligevel i land til sidst og giver et nogenlunde bud på en efterfølger.

Karakter: 3 af 6

Lyd:
Den første halvdel af filmen er slet ikke nær så actionfyldt som forventet, og derfor er der knap så meget fokus på lyden. Der er mere lagt fokus på stemnings- og underlægningsmusik, som også fungerer rigtig fint. I den sidste halvdel af filmen er der ikke noget at pege fingre af, da lyden fungerer sublimt og giver fantastisk lyd i de spændende action-scener. Desuden er der også lagt større vægt på motorlyde, baslyde og generelt de dybe og stemningsopbyggende lyde, hvilket bidrager med skøn underholdning til en drengerøvsfilm.

Karakter: 4 af 6

Billede:
 Toeren har lagt meget mere vægt på de ’smukke’ optagelser med slowmotion-effekter, duer som flyver langsomt forbi osv., og det fungerer også rigtig godt. Kvaliteten er helt i top, men man mangler stadigvæk lidt mere fokus på action i en film som denne. Billedredigeringen og scenernes detaljering fejler heller ingenting i toeren, og brillerer derimod i de flotte optagelser og snedige kameravinkler.

Karakter: 5 af 6


Mission: Impossible Extreme Blu-ray Trilogy

M:I 3

Anmeldelse:
Den tredje film viser sine talentfulde evner indenfor special effects, action og endnu mere action! Her er der virkelig sat fokus på spænding og adrenalinpumpende scenarier, som virkelig sætter skub i handlingen. Selve handlingen er sat lidt til side i forhold til effekterne, men byder alligevel på et langt mere udspekuleret plot end sin forgænger. Skuespillerne kender vi fra de tidligere film og de klarer sig som altid rigtig godt, men også nye bekendtskaber byder godt ind såsom den altid morsomme og charmerende Simon Pegg.

Missionerne er blevet langt mere indviklede og gennemtænkte, og sætter man fokus på action-sekvenserne, de fede stunts og et underholdende plot, er dette helt klart den bedste af de tre film. Dog slår den ikke den fjerde film, som desværre ikke er Blu-ray aktuel endnu, men det skader ikke at give lidt credit til den fantastiske fjerde film. M:I 3 - Fantastisk action!

Karakter: 5 af 6

Lyd:
Endelig er der blevet styr på effekterne, og lyden følger heldigvis fornemt trop. Filmen byder på eksplosioner og adrenalinpumpende scener utroligt mange gange i løbet af filmen, og lyden leverer varen præcis som den skal. Bassen er pumpet helt op til det store festfyrværkeri og den glasklare lyd giver filmen mere realistiske præg samt gør det nemmere for seeren at leve sig ind i handlingen.

Karakter: 6 af 6

Billede:
Også med henblik på billedkvaliteten er treeren langt bedre end dens forgængere! Surrealistiske stunts, overfede action-scener og Ethan Hunt aka. Tom Cruises eskapader fylder størstedelen af filmen, og her lægger man virkelig mærke til HD-kvaliteten. Der er ikke på noget tidspunkt uklarhed i billedet og man lægger langt mere mærke til detaljerne og dybden i billedet. Hightech-udstyret på deres vilde missioner er også blevet langt mere avanceret og her er detaljerne aldeles i fokus, hvilket fungerer helt eminent. Helt klart den bedste billedkvalitet af dem alle tre!

Karakter: 6 af 6 


Samlet vurdering:

En eksplosiv Blu-ray action-pakke til alle som ikke kan få nok af Mission: Impossible franchisen eller bare nyder en omgang hjernedød, men alligevel gennemtænkt spion/spændingsfilm. Et musthave for alle adrenalinjunkies og da det er en aldeles nydelig boks, vil den pryde de fleste Blu-ray samlinger. Filmene er en blandet fornøjelse, hvori treeren var den bedste af dem alle, men det er helt sikkert en individuel smagssag.

Med fantastisk billedkvalitet, sublim lyd og tre forskellige film med hver deres unikke charme er Mission: Impossible Extreme Trilogy en blu-ray succes du bare må have derhjemme på hylden.

Samlet karakter: 5 af 6

Note: Som en sidste bemærkning skal du unde dig selv at se den fjerde film, Mission: Impossible – Ghost Protocol da den sprænger alle rammer for fantastisk action, hypermorderne gadgets og halsbrækkende missioner. God fornøjelse!

Anmeldelse skrevet den 22 marts 2012. af Rasmus Krarup