Paranormal activity 3 blu-ray anmeldelse

Paranormal activity 3 Blu-ray anmeldelse

Paranormal activity 3 blu-ray anmeldelse

Anmeldelse skrevet af Rasmus Krarup



Paranormal activity 3 Blu-ray anmeldelse


Zone A-B-C = kodefri (DK udgave)
Spilletid: 94 minutter
Lyd:
DTS-HD Master Audio 5,1: Engelsk
French: Dolby Digital 5.1, Spanish: Dolby Digital 5.1, Portuguese: Dolby Digital 5.1
Undertekster:
Engelske, danske, svenske, norske, finske, hollandske, italienske, franske, tyske, spanske tekster.
Aspect Ration: 1.78:1 High Definition 1080/24p

Blu-ray udgivelsesdato: 21 februar 2012
Distributør: Paramount Home Entertainment.
Antal disk: 2 = Blu-ray & dvd.

Genre: Gyser, horror.
Biograf premiere: 20 oktober 2011.

Crew:
Instruktør: Henry Joost & Ariel Schulman
Manuskript: Christopher Landon & Oren Peli

Producere: Vin Diesel producer
Jason Blum producer
Jeanette Brill line producer
Akiva Goldsman executive producer
Oren Peli producer
Gregory Plotkin co-producer
Steven Schneider producer
Fotograf: Magdalena Gorka
Klip: Gregory Plotkin


Medvirkende:
Christopher Nicholas Smith som Dennis
Lauren Bittner som Julie
Chloe Csengery som ’young’ Katie
Jessica Tyler Brown som ’young’ Kristi
Dustin Ingram som Randy Rosen

Beskrivelse:
Paranormal Activity skræmte livet af folk i 2007 og har sidenhen fået udgivet ikke mindre end to efterfølgere. Det forholdsvis lave budget med en kæmpe indtjening fik selvfølgelig folkene bag filmen til at få blod på tanden efter mere.  I den tredje og nyeste film i rækken følger vi Katies og Kristis barndom, og hvordan de med tiden kom i kontakt med det mystiske genfærd/dæmon.  Med nye vinkler i sagen og en allerhelvedes uhyggelig stemning skræmmer treeren næsten så godt som etteren, og næsten dobbelt så godt som toeren.

Paranormal activity 3 Blu-ray anmeldelse
 

Anmeldelse: 
Når man har set de to forrige film, tænker man med det samme: nu kan de da få noget godt ud af at koge suppe på den idé mere? Men det kunne de faktisk. Filmen virker som en velfungerende prequel til de uhyggelige events senere i deres liv samt en god forklaring på, hvordan de pludselig blev offer for dæmoniske tilnærmelser.

Ting som ofte skræmmer røven ud af bukserne på folk i en gyserfilm er mørke, spejle, uhyggelige børn samt det overnaturlige - og disse forskellige elementer har alle en stor del i filmens handling. Sammenspillet mellem disse uhyggelige virkemidler gør filmen utroligt skræmmende på en mørk aften på sofaen, hvor man hurtigt opdager at kæresten klemmer din hånd hårdere end normalt. Ukendte børn frem for kendte skuespillere gør hele filmen mere realistisk, og det bidrager med en stor del af uhyggen, da man kan relatere til disse almindelige mennesker.

Samlet set er det en film, som vil få det til at løbe koldt ned ad ryggen på de fleste, selvom der alligevel også var mange, som ikke sådan videre blev påvirket af filmene. Jeg kan i hvert fald skrive under for uhyggen!

Karakter: 4 ud af 6

Paranormal activity 3 Blu-ray anmeldelse

Lyd:
Her gælder de samme foranstaltninger som for billedkvaliteten, da de rå optagelser og skrattende lyde er med til at øge stemningen i filmen såvel som i den mørklagte stue foran tv’et. Meget af filmen er præget af stilhed, men når der pludselig kommer nogle skræmmende og pulsforøgende lyde, er lyden knivskarp og redigeringen af lydmixet fungerer helt efter planen. Den lave frekvens på amatøroptagelserne får seeren til at spidse øre og får hjertet til at slå hårdere, da man ubevidst ved, at der på et eller andet tidspunkt kommer en lyd eller stemme, som giver et chok efterfulgt ag kuldegysninger. Amatøreffekten er igen yderst velfungerende.

Karakter: 4 af 6    


Billede:
Nu er filmen jo optaget med amatørkameraer og i amatørvinkler, så man kan egentlig ikke sige, at billedkvaliteten er i topklasse – men det er for en gang skyld en positiv ting, da en film som denne drager meget af sin troværdighed og uhygge fra de realistiske optagelser og omgivelser. Grumsede optagelser, knitrende skærmbillede og halvmørke værelser er alt sammen med til at øge skræmmefaktoren. Så kigger man på kvaliteten i den forstand og fokuserer mere på virkemidlerne, såsom de kulsorte nuancer og de mareridtsagtige nattescenarier, frem for knivskarp kvalitet ligger bedømmelsen højt oppe i karakterskalaen.

Karakter: 5 af 6  

Ekstramateriale:
Der er ikke meget bonusguf på menuen, da man kun finder den originale biografudgave af filmen, en reklame og en halvskræmmende montage med skræmmebilleder og effekter. Her kunne man godt have brugt f.eks. en dokumentar om tilblivelsen af en film som denne, så man lige kan få nerverne i ro igen. 

Karakter: 1 ud af 6

Samlet karakter for hele udgivelsen: 4 ud af 6

Anmeldelse skrevet den 27 februar 2012. af Rasmus Krarup