Aquaman and the lost Kingdom UHD 4K blu-ray anmeldelse

 
Aquaman and the lost Kingdom UHD 4K blu-ray anmeldelse

Anmeldelse skrevet af Jan Vilhelmsen
Aquaman and the lost Kingdom UHD 4K blu ray anmeldelse
 
(DK udgave)
Spilletid: 2 timer og 4 minutter
Lyd: Dolby Atmos
Undertekster: Dansk, Svensk, Norsk, Finsk
Aspect Ration: 4K - 1.78:1
HDR: HDR10, Dolby Vision

UHD Blu-ray udgivelsesdato: 25. marts 2024
Distributør: SF Studios / Warner Bros.
Antal disk:  2 = 1 x UHD 4K blu-ray + 1 x blu-ray

Genre: Action, Superhelte, Fantasy
Biograf premiere: 25. december 2023
 
Instruktør: James Wan
Manuskript: David Leslie Johnson McGoldrick, James Wan,David LeslieJohnson-McGoldrick, Jason Momoa
Producere: Pete Chiappetta, Rob Cowan, Walter Hamada
Fotograf: Don Burgess
Klip: Kirk M. Morri
Musik: Rupert Gregson-Williams
 
Skuespiller:
Jason Momoa som Arthur
Patrick Wilson som Orm
Yahya Abdul-Mateen II som Black Manta
Amber Heard som Mera
Nicole Kidman som Atlanna
Randall Park som Dr. Shin
Temuera Morrison som Tom
Dolph Lundgren som King Nereus
Martin Short som Kingfish
Jani Zhao som Stingray
Pilou Asbæks som Kordax
 
Beskrivelse: 
Aquaman and the Lost Kingdom indledes med at Arthur aka Aquaman redder et tankskib og dens besætning fra en pirat kapring. Derefter fortsætter den lidt atypisk for en superheltefilm med en Arthur, der er blevet far til en lille dreng, samtidigt med at han dobbeltjobber som kongen af Atlantis, et job som han i øvrigt synes er dødkedeligt. En fjende fra den sidste film; Black Manta, dukker op, da han under den smeltende iskappe på Antarktis har fundet et forsvundet rige og en konge fra fortiden; Kordax og hans dæmonkrigere, samt en sort trefork med overnaturlige egenskaber. Treforken giver Black Manta uanede kræfter og som hævn for sin fars død i den første film indleder han et massivt angreb på Atlantis for at få ram på Aquaman, men også klimaet ved at afbrænde et stærkt CO2 udledende materiale. Aquaman indser at han må have hjælp til at nedkæmpe Black Manta af hans bror Orm. Orm blev ellers smidt i et hemmeligt ørkenfængsel pga. hans uheldige opførsel i den første film og modstræbende indleder de to brødre nu et samarbejde for at redde Atlantis og jordkloden.
 
Aquaman and the lost Kingdom UHD 4K blu ray anmeldelse
Billedet er ikke et screen shot fra UHD blu-ray eller blu-ray

Fem år efter den første Aquaman film som blev en rimelig stor succes i biograferne kommer nu efterfølgeren: Aquaman and the Lost Kingdom. Det er en kulørt actionfilm fyldt med masser af vilde actionscener og masser af skør humor, som en (vand)vittig Aquaman, spillet af en perfekt castet Jason Momoa, er garant for. Jeg synes at humoren klæder DC universet, som ærlig talt godt kan være lidt for selvhøjtideligt. Det tvungne samarbejde mellem de to halvbrødre, Orm (Patrick Wilson) og Arthur, giver også anledning til mange gode grin og det samme gør scenerne med babyen, Arthur jr. Nicole Kidman i rollen som Atlanna virker naturligt nok lidt for gammel til de kampscener hun deltager i, men ellers er er de øvrige roller fornuftig besat af blandt andre Yahya Abdul-Mateen II som Black Manta, Amber Heard som Mera, Temuera Morrison som Arthurs far, mens Pilou Asbæks rolle som Kordax er skæret ned til et minimum.

Aquaman and the Lost Kingdom er fjollet og urealistisk, men helt ærligt er der vel heller ikke nogen der forventer at man skal tage Aquaman filmene seriøst, så drop logikken og læn dig tilbage og nyd de vilde og skøre aktionsekvenser, som der er så rigeligt af.
 
Aquaman and the Lost Kingdom brillierer ligesom den første film på de tekniske meritter, for set på denne 100GB UHD disk er filmen en stor fornøjelse for øjet, i øvrigt i 1.78:1 formatet, der fylder hele tv-skærmen ud. Den højere 2160p opløsning på UHD disken giver billedsiden af Aquaman and the Lost Kingdom et smule mere skarphed end på den medfølgende Blu-ray udgave, men den ser nu også fremragende ud. Billedsiden fremstår sprudlende med en imponerende farveskala og 4K opløsningen giver en højere klarhed og detaljerigdom, som giver en utrolig dybde i billedet. Dolby Vision eller HDR bidrager med at udvide farvespektret betydeligt, så det både føles mere dynamisk og naturligt og fremstår med en utrolig glød f.eks. ved scenerne med Kordax og hans genoplivede dæmonkrigere. Detaljerne på ansigter, uniformer og omgivelser mv. fremstår knivskarpt, mens især undervandssekvenserne bærer tydeligt præg af at det er CGI, men desværre ikke på samme niveau som for eksempel Avatar. Det giver Aquaman and the Lost Kingdom til tider et lidt tegnefilmsagtigt look, men igen, det er generelt ikke realismen der er i højsædet i denne film. Sortniveauet i de mørkere scener er forbilledligt dybt og uden synlige komprimeringsfejl. Kort sagt er billedsiden af Aquaman and the Lost Kingdom er en førsteklasses udgivelse og oplagt demomateriale for et 4K UHD set up.
 
Igen på lydsiden får man virkelig fuld valuta for alle pengene ved at købe Aquaman and the Lost Kingdom på UHD disk i forhold til blot at streame filmen. Det forrygende Dolby Atmos soundtrack på både UHD-disk og den medfølgende Blu-ray udgivelse af Aquaman and the Lost Kingdom, fremstår både detaljeret og dynamisk, med fuld gas på lydeffekterne, med masser af panoreringer i alle surround og Atmos kanaler samt masser af tryk på LFE-frekvenserne, så det er lige før gardinerne i stuen blafrer under de mange kampscener og eksplosioner. Atmos effekterne bidrager til at placere os i centrum for de forrygende actionscener især i undervandsscenerne. Dialogen er velprioriteret og går klart i gennem, endda i intense actionscener. Aquaman and the Lost Kingdom er således også på lydsiden klart anbefalelsesværdig, som demo materiale for en hjemmebiograf der understøtter Dolby Atmos formatet.
 
• Finding the Lost Kingdom (21:22)
• Aquaman: Worlds Above and Below (9:39)
• Atlantean Blood is Thicker than Water (4:17)
• It's a Manta World (10:08)
• Necrus, the Lost Black City (5:51)
• Escape from the Deserter World (8:05)
• Brawling at Kingfish's Lair (4:07)
• Oh, Topo! (2:12)
 

Tak til SF Studios / Warner Bros.

Anmeldelse skrevet marts 2024

Tilbage til UHD Blu-ray anmeldelser